اندازه گیری عوامل زیان آور روانی محیط کار
اندازه گیری عوامل زیان آور روانی محیط کار
به عنوان بخشی از برنامه غربالگري/ پایش محیط کار، کارشناسان بهداشت حرفه اي میتوانند در ارزیابی مواجهه کارکنان با
استرس زاهاي کار مشارکت کرده و به شناسایی مشاغل، واحد ها یا تاسیسات در معرض ریسک بالاي بیماري یا جراحت مرتبط با استرس زاهاي شغلی کمک کنند. در حالت ایده آل این کار بهتر است با همکاري متخصصان بالینی، ارگونومیست ها، روان شناسان، اپیدمیولوژیست ها یا سایر متخصصان حوزه سلامت انجام شود. با این وجود، ابزارهاي ارزیابی استرس زاهاي کار (و نحوه امتیازدهی آنها) بصورت آنلاین در دسترس هستند. متوسط هاي ملّی با هدف مقایسه در دسترس هستند.
پرسشنامه هاي خود اظهاري
استرس زاهاي کاري بطور معمول با استفاده از پرسشنامه هاي خوداظهاري سنجیده می شوند. اکثر پرسشنامه ها بر درك کارکنان از مواجهه خود با استرس زاها تمرکز دارند.
ممکن است بتوان استرس زاها را از تنش (صدمات شناختی، عاطفی، یا فیزیکی که کارکنان در نتیجه استرس زاها تجربه می کنند) تفکیک نمود. در اثر سازش ممکن است افرادي که در محیط پراسترس کار می کنند ممکن است احساس استرس را گزارش نکنند.
براي مثال افزایش فشار خون در محیط کار به دلیل استرس زاها ممکن است با درك آنها از احساس عصبانیت یا استرس منفی
همخوانی یا همبستگی نداشته باشد.
برخی پرسشنامه ها درمورد استرس زاهاي خاصِ یک شغل سوال می کنند؛ براي مثال پرستاران، معلمان، یا رانندگان اتوبوس. چنین سنجشهایی اطلاعات مفصلی فراهم نموده و همراه با مصاحبه و بحث متمرکز گروهی، خصوصاً براي طراحی مداخلات مفید هستند. با این وجود، براي کمک به شناسایی مشاغل یا محیط هاي کار پرخطر، رویکرد استاندا رد استفاده از ابزارهاي عمومی است
که مشخصه هاي شغل نظیر نیازها، کنترل، و حمایت را با استفاده از زبانی که براي تمام مشاغل و صنایع قابل کاربرد باشد،
می سنجند.
در فایل پیوستی با توجه به سوالات و معادله هایی که وجود داره به راحتی می توان عوامل روانی را اندازه گیری کرد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)