دانلود کتاب ایمنی در برق و خطرات آن
دانلود کتاب ایمنی در برق و خطرات آن
سرفصل ها:
فصل اول: آشنایی با اصول و کمک های اولیه
فصل دوم: آشنایی با منابع تولید الکتریسیته
فصل سوم: شناخت خطرات الکتریسیته
فصل چهارم: شناخت سیستم های ایمنی در برابر الکتریسیته
فصل پنجم: آشنایی با انواع روشهای قطع برق
فصل ششم: آشنایی با کمک های اولیه و امداد در برق گرفتگی
تاریخچه صنعت برق در ایران
در سال 1279 هجری شمسی یک موتور برق 12 اسبی 110 ولت از خارج از کشور خریداری و در «بالا خیابان مشهد» نصب شد تا برای روشنایی حرم مطهر حضر ت امام رضا(ع) مورد استفاده قرار گیرد. اما اولین مجوز تاسیس یک کارخانه برق در کشور به یک بازرگان ایرانی به نام حا جحسین آقا امین الضرب داده شد . حاج امین الضرب اقدام به تاسیس اولین کارخانه برق عمومی در تهران کرد. تهران تا سال 1283 ه.ش فاقد برق بود.
از این زمان به بعد چند خیابان عمده تهران دارای برق شدند در این هنگام شهرداری تهران مسوولیت تهیه، نصب ،تعمیر و نگهداری تأسیسات مربوط به روشنایی معابر را برعهده داشت و به این منظور در شهرداری تهران واحدی به نام «اداره
روشنایی» ایجاد شد.
تا اینکه در سال 1315 با تصویب اساسنامه مؤسسه برق شهرداری تهران، اداره روشنایی شهرداری به مؤسسه برق تهران تبدیل شد و به عنوان یک مؤسسه مستقل زیرنظر شهرداری به انجام وظایف خود پرداخت.
در واقع تا سال 1341 برای مدیریت برق کشور سازمان واحدی وجود نداشت و تصمیمات کلان از طریق وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه به شهرداریها و مؤسسات خصوصی یا دولتی متولی برق در شهرستانها ابلاغ و اعمال می شد. با افزایش تقاضا و خارج شدن تولید و مصرف برق از وضعیت محدود منطقه ای و بخصوص ایجاد نیروگاههای آبی در برنامه سوم عمرانی کشور که از مهرماه 1341 به اجرا گذاشته شد، صنعت برق اهمیت بیشتری یافت و ایجاد سازمان مستقلی برای توسعه این صنعت لازم تشخیص داده شد. به این منظور در دی ماه 1341 سازمان برق ایران تأسیس شد.
اصول و اهداف:
وظایف وزارت نیرودر رابطه با برق کشور : فعالیتهای اساسی وزارت نیرو در رابطه با برق کشور بر اساس اهداف زیر استوار است.
• بررسی و مطالعه و تحقیق در باره انواع انرژی و بر آورد میزان احتیاجات انرژی کشور در بخشها و هماهنگ نمودن مصارف انواع انرژی
• مطالعه و تحقیق برای شناسایی و در اختیار گرفتن انرژیهای دست نیافته
• تعیین سیاست انرژی کشور
• نظارت بر نحوه استفاده انواع انرژی
• تهیه و اجرای طرحهای لازم در زمینه احداث نیروگاههای تولید برق و ایجاد شبکه های انتقال و توزیع نیرو
• تهیه و تنظیم و اجرای برنامه های آموزشی به منظور تربیت نیروی انسانی مورد نیاز
• تهیه و تدارک و ساخت وسایل لازم و لوازم و ماشین آلات مربوط به امور تولید انتقال و توزیع روابط اصلی سازمان صنعت برق در وزارت نیرو جهت اطلاع در نمودار پیوست داده شده است.
شناخت مفاهیم و تعاریف در برق
الکتریسیته
امروزه الکتریسیته بیش از سایر انواع انرژی مورد استفاده قرار می گیرد. الکتریسیته یک انرژی یا نیروی غیرقابل رؤیت است که می تواند گرما تولید کند، روشنایی ایجاد کند، چرخهای مکانیکی را به حرکت درآورد و بسیاری از کاره ای دیگر بعبارت دقیقتر علم
الکتریسیته دانش حرکت الکترونها در اجسام رسانا میباشد.
1-1 الکتریسیته چیست؟
الکتریسیته از ذرات بسیار ریزی به نام الکترون و پروتون تولید می شود . این ذرات بسیار ریز و غیرقابل رؤیت هستند ولی در تمام مواد وجود دارند . برای فهم چگونگی وجودشان باید نخست ساختمان ماده را فهمید.
2-1 ماده چیست؟ (Matter)
در واقع ماده هر چیزی است که وزن دارد و فضا را اشغال می کند. ماده می تواند به سه حالت جامد – مایع و گاز باشد.
3-1 عنصر چیست؟ (Element)
اجزاء اصلی تشکیل دهندۀ ماده را عنصر گویند. امروزه بیش از یکصد عنصرش ناخته شده که یا در طبیعت به صورت آزاد وجود دارند که 92 عنصر بصورت طبیعی وجود دارند و بقیه ساخته دست انسان اند . در چند سال اخیر چند نوع عنصر تازه تولید شده اند و گمان میرود انواع دیگری نیز قابل تولید باشند. «Ag» نقره, «cu» مس, «Al» آلومینیوم, «H» هیدروژن و «o» اکسیژن همه از آن عناصر هستند.
4-1 مولکول چیست؟ (Molecule)
مولکول کوچکترین جزء از یک ترکیب است که می تواند خواص آن ترکیب را دارا باشد. مانند «H2o» که کوچکترین ذرۀ آب است و مولکول آب نامیده می شود.
ترکیب : تعداد مواد از تعداد عناصر بیشتر است عناصر باهم ترکیب می شوند و مواد را بوجود می آمرند که از نظر خواص به هیچ وجه مشابه عناصر نیستند.
ادامه مطلب را در فایل پیوستی دانلود کنید:
مطالب بیشتر در مورد ایمنی برق را در اینجا می توانید مشاهده کنید
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)