کمی سازی داده های غیر کمی در ارزیابی ریسک
کمی سازی داده های غیر کمی در ارزیابی ریسک
کمی سازی داده های غیر کمی در ارزیابی ریسک
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 12
فهرست:
- مقدمه
- آنالیز موضوعی
- مثال آنالیز
- مرحله/ فاز ۱: آشنایی با داده ها
- مرحله/ فاز ۲: ایجاد کدهای اولیه
- مرحله/ فاز ۳: ترکیب کدها
- مرحله/ فاز ۴: مرحله بررسی
- مرحله/ فاز ۵: تفسیر مضامین
- مرحله/ فاز ۶: نتیجه گیری
- خودآزمایی
- منابع
۱- مقدمه
در این بخش مفهوم آنالیز موضوعی بحث خواهد شد. آنالیز موضوعی تکنیکی است می تواند به کمی سازی داده های کیفی کمک نماید.
۲- آنالیز موضوعی
تحلیلگری را در نظر بگیرید که باید تشخیص دهد آیا جنبه ای از یک محصول غذایی به جنبه دیگر ارجح میباشد یا خیر. برای این منظور می توان مطالعه ای را طراحی کرد و در آن تعداد افرادی که یک جنبه را نسبت به جنبه دیگر ترجیح می دهند مشخص کرد. با این حال اگر احتمالات متعددی وجود داشته باشد اجرای یک مطالعه کمی می تواند خیلی گران تمام شود. یکی از احتمالاتی که می توان برای اینگونه مطالعه ای بکار برد انجام یک تحلیل موضوعی است.
تحلیل موضوعی روشی کاملاً قابل انعطاف و نسبتاً در دسترس است که محققین از آن برای کمی سازی داده های کیفی استفاده می کنند (۱) و (۲). در مثال مذکور شرکت کنندگان در مطالعه می توانند غذا را در ترکیبات مختلف بافت، طعم، رنگ و اندازه بچشند و پس از آن آنچه را که دوست دارند انتخاب کنند یا اینکه آن ترکیب را دوست نداشته باشند یا نسبت به آن خنثی باشند. شرکت کننده گان ۳ پاسخ دارند: دوست دارم، دوست ندارم، نظری ندارم. سپس این داده ها را می توان جمع آوری و تحلیل نمود. در چنین مطالعه ای داده ها ماهیتی ذهنی داشته و کاملاً کیفی هستند. در این نوع مطالعات می توان از تحلیل موضوعی برای یافتن مهمترین و پرتکرارترین پاسخ ها استفاده نمود. در زمینه چنین مطالعه ای، موضوع مهم در مورد داده ها در رابطه با سؤال تحقیق است. در نهایت با تحلیل این مطالعه می توان به این نتیجه رسید کدام ترکیب غذا از نظر بافت، رنگ و اندازه از نظر پاسخ دهندگان مطلوب ترین است.
براون و کلارک (۱) (۲) مجموعه ای شش مرحله ای یا شش فازه را توسعه دادند که معمولاً از آن برای انجام یک تحلیل موضوعی جامع استفاده می شود. جدول ۱-۱۰ این مراحل را نشان می دهد.
۱-۲- مثال آنالیز
بهترین روش برای نشان دادن چگونگی انجام تحلیل موضوعی از طریق یک مثال است. داده هایی که معمولاً در طی مطالعات کیفی جمع آوری می شوند بسیار گسترده هستند. در این مثال یک مجموعه داده محدود فقط برای نشان دادن روش تحلیل موضوعی بطور فرضی ارائه شده است.
یک بررسی ایمنی در یک گروه فیزیک در یک دانشگاه بزرگ انجام شده است که هم تحقیقات تئوریک و هم فیزیک کاربردی را شامل می شود. این بررسی دارای سؤالات چند گزینه ای بود که بصورت سؤالات بسته، سؤالات رتبه ای و سؤالات باز طراحی شده بود. از بین ۷۵ پاسخ دهنده بالقوه، ۵۹ نفر به سؤالات پاسخ دادند. بنابراین نرخ پاسخ برابر با ۷۸% بود.
به عنوان مثال یکی از سؤالات رتبه ای عبارت بود از ۵ خطر احتمالی را که احساس می کنید در آزمایشگاه شما مهم تر است را انتخاب کنید. برای این منظور لیستی از خطرات احتمالی ارائه شده بود که پاسخ دهندگان بایستی از بین آنها ۵ گزینه خود را از مهمترین به کم اهمیت ترین انتخاب می کردند. نتایج مربوط به این سؤال نظر سنجی در شکل 1 نشان داده شده است.
یک مثال از سؤالات بسته پرسشنامه این بود که کدام سبک یادگیرنده بهترین توصیف شما نشان می دهد؟ نتایج این سؤال در شکل ۲ ارائه گردیده است.
یک مثال از سؤالات باز پرسشنامه عبارت بود از شدیدترین حادثه رویدادی که شما و یا یکی از همکارانتان هنگام تحصیل در دانشگاه تجربه کرده اید چه بوده است؟ نتایج حاصل از این نظر سنجی در زیر ذکر شده است.
- دو همکار در کارگاه مکانیک فقط در فاصله چند روز در دسامبر ۲۰۱۷ دست های خود را زخمی کردند. یکی به دلیل سقوط جسمی بر روی دست و دیگری هنگام کشیدن تکه های فلز.
- مدت زمان کافی در اینجا نبوده ام که بتوانم چنین شرایطی را یاد بگیرم یا تجربه کنم.
- هیچ کدام
- شخصی هنگام ارائه سخنرانی روی کابل برق افتاد.
- یک محقق بر اثر شکستگی شیشه آسیب دید.
- در تابستان گذشته وقتی نشت CO در دانشگاه اتفاق افتاد هیچ یک از اعضای هیئت علمی یا کارمندان نمی دانستند که چه کاری باید انجام دهند. اساساً اعضای هیئت علمی و کارکنان هیچ گونه آموزش ایمنی ندیده بودند.
- اگرچه به این ترتیب من شاهد هیچ حادثه شدید نبوده ام با این حال دست زدن به مواد شیمیایی و مواد زائد آنها نیاز به توجه جدی دارد به ویژه مواد ساخته شده با فلزاتی مثل سرب و برخی از حلال های ناسالم مانند DMF و غیره.
- تاکنون چیزی ندیده ام.
- آسیب دیدگی جزئی انگشت با سوزن متصل به سرنگ فاقد مواد شیمیایی.
- یک ظرف زباله شیمیایی ساخته شده از شیشه که سالها پیش منفجر شد و خوشبختانه هیچ کس در اتاق نبود. از بطری های شیشه ای نباید به عنوان ظرف زباله استفاده شود.
- خطری وجود ندارد. در آزمایشگاه نانو CO برای ساخت نانولوله ها استفاده می شود. CO سمی است.
- تصعید تصادفی ید جامد در یک آون خلا در داخل مقدار قابل توجهی از گاز ید توسط یک دانشجوی درجه ۱ گروه شیمی همراه با همکاران شیمیست خود (همچنین دانشجویان مقطع متوسطه).
- من هیچ چیز جدی خطرناکی به یاد نمی آورم.
- هیچ کدام
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
برای دیدن لینک دانلود در سایت ثبت نام و اکانت خود را ویژه کنید
ورود یا ثبـــت نــــاممزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ روش های ارزیابی کمی و نیمه کمی ریسک




دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.