گزارش کار ترس از ابتلا به کرونا در جامعه ایرانی پس از یکسال از شیوع کووید
گزارش کار ترس از ابتلا به کرونا در جامعه ایرانی پس از یکسال از شیوع کووید + پرسشنامه
گزارش کار ترس از ابتلا به کرونا در جامعه ایرانی پس از یکسال از شیوع کووید
فرمت: Word تعداد صفحات: 14
مقدمه
بیماری کروناویروس 2 عامل کووید 19، یک بیماری عفونی و transmissible می باشد و از طریق تماس انسان به انسان یا مواجهه با infectious respiratory droplets or aerosols شخص آلوده (به طور ویژه قطرات) به خصوص در اجتماعات قابل انتقال می باشد (1-3). پاندمی کووید 19 را می توان یک تراژدی اجتماعی و اقتصادی دانست (4-6). عوامل مختلفی از جمله وضعیت اقتصادی و اجتماعی، پارامترهای هواشناسی و آلاینده های محیطی در توزیع بیماری موثر می باشد(7-9). از طرفی نتایج مطالعات و توصیه های سازمان جهانی بهداشت و CDC مهمترین اقدامات لازم جهت کنترل انتقال ویروس به افراد سالم را استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی (فیزیکی) می دانند (10-13). همچنین با توجه به شواهد انتقال ویروس از طریق سطوح، بهداشت دست از جمله استفاده از مواد ضدعفونی کننده نیز توصیه شده است (14-16). مطالعات نشان داده است که افزایش پوشش ماسک و رعایت فاصله اجتماعی می تواند به طور چشمگیری در کنترل انتقال بیماری کووید 19 موثر باشد (17-22).
جوامعی با پوشش ماسک بالا بیشترین پیش بینی های موثر در کنترل بیماری کووید 19 را داشته اند (23). در واقع می توان گفت پوشش ماسک یک استراتژی کنترل بهداشت عمومی کلیدی، برای انتقال ویروس می باشد (10). از دیگر عوامل بالقوه موثر در کنترل بیماری کووید19 در محیط های بسته، تهویه و استفاده از حایل های بین مراجعین و شاغلین در اماکن می باشد. تهویه ضعیف در مکانهای بسته و به خصوص در مکانهای با تعداد افراد بیمار زیاد می تواند باعث افزایش خطر انتشار آئروسل های کووید در محیط و در نتیجه ابتلای افراد حساس و سالم گردد (10, 24). پوشش ماسک در محیط های بسته از جمله رستوران، مدرسه و دروهمی های خانگی بدون دیگر استراتژی های کنترل مانند تهویه، نمی تواند به کاهش خطر ابتلای افراد سالم در آن محیط کمک کند (25, 26). مطالعات نشان داده است که تهویه مناسب می تواند 80 تا 90 درصد از غلظت ذرات آئروسل را در محیط های بسته کاهش دهد (27). اطلاعات منتشر شده از نحوه انتقال بیماری و بررسی عوامل اجتماعی و رفتاری مردم با شیوع و بروز بیماری می تواند به شناخت بهتر ابعاد و رفتار ویروس و اثربخشی اقدامات پیشگیرانه کمک کند. درنتیجه هدف از این مطالعه بررسی رفتارهای بهداشتی مربوط به کرونا طی دو پیک از کووید19 می باشد.
Study Design and Population
این مطالعه مقطعی با دیتاهای aggregates یک و دو هفته ای (with rolling 2-week aggregated data) به منظور بررسی تغییر وضعیت رعایت رفتارهای اجتماعی از جمله پوشش ماسک، فاصله اجتماعی، بهداشت دست (استفاده از مواد ضدعفونی کننده)، دریافت پول نقدی از مراجعین و نوع تهویه مورد استفاده در اماکن طی زمان دو پیک از کرونا طراحی گردید. همچنین بررسی روند زمانی تغییرات رفتارهای بهداشتی و نحوه تغییر پیامدهای بیماری کووید نیز بررسی می گردد.
The study population includes all organs and people lived in the city from September 15, 2020 to May 15, 2021 in Northeastern Iran.
در طول این 6 ماه ما به بررسی ارگانهای مختلف داخل شهر شامل رنج وسیعی از مغازه ها و اماکن عمومی شهری از جمله مغازه های خوار و بار فروشی، بنگاه های املاک، بانک ها، کلینیک ها، مدارس، مساجد و …. پرداختیم. طبق بررسی اولیه انجام شده در کل شهر مورد بررسی حدود 5000 اماکن ثبت شده است. در این مطالعه شهر به 62 گریدهای مساوی تقسیم گردید. از این تعداد به طور تصادفی 25 گرید جهت بررسی های میدانی انتخاب و بازدیدهای روزانه در ساعات مختلف در آن مناطق انجام گردید (شکل 1). در هر مرحله تعداد 357 نمونه می بایست وارد مطالعه گردد و این تعداد به منظور بالا بردن قابلیت اطمینان مطالعه تا حدود 2000 بازدید نیز افزایش یافت. مدت زمان بازدید از هر ارگان حداقل 10 دقیقه در نظر گرفته شد. در این مدت تعداد شاغلین و مراجعین به ارگان ها به همراه متغیرهای پیامد ثبت گردید. این مطالعه از گایدلاین STROBE پیروی می کند.
The ethics committee at Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences approved this study.
در این مطالعه با توجه به بررسی های میدانی و قوانین ملی و محلی از رضایت آگاهانه ارگان ها چشم پوشی گردید.
Data Collection and Variables
در این مطالعه از یک پرسشنامه تحت وب با عنوان Porsline جهت جمع آوری اطلاعات توسط بازدیدکنندگان(Investigators) استفاده گردید. برای هر بازدید متغیرهای دموگرافیک مراجعه کنندگان و شاغلین به تفکیک جنس (مردان شاغل، مردان مراجعه کننده، زنان شاغل و زنان مراجعه کننده)، پوشش ماسک (دارد یا ندارد)، رعایت فاصله اجتماعی (کمتر از 1 متر، بین 1 تا 2 متر و بیشتر از 2 متر)، وجود ضدعفونی کننده دست (دارد یا ندارد)، نوع تهویه ارگان (بدون تهویه، تهویه طبیعی با باز بودن درب یا پنجره، تهویه مکانیکی و ترکیبی از تهویه مکانیکی و طبیعی)، دریافت پول نقدی از مشتریان (بله یا خیر) و حایل بین شاغل و مراجعه کننده (دارد یا ندارد) بررسی گردید. درصد رعایت فاصله اجتماعی کمتر از 1 متر و ارگانهای بدون تهویه به عنوان پیامدهای مهم در آنالیز های این دو متغیر در نظر گرفته شد. متغیرهای سطح اقتصادی، دولتی بودن یا نبودن، مرکز شهر بودن یا نبودن، مکان عمومی بودن یا نبودن و زمان بررسی (صبح یا عصر) برای هر بازدید نیز گزارش شد. بازدیدکنندگان در طول مدت زمان بررسی ارگان، متغیرهای مختلف را در پرسشنامه ثبت می کنند. به منظور صحت تکمیل پرسشنامه ها، بازدیدهای منطقه ای توسط مجریان طرح و تصویر ارگان مشخص شده به مجری توسط بازدیدکنندگان طرح ارسال می گردید.[1] اطلاعات تعداد موارد مثبت و بستری کووید19 به طور یکسان با دوره های بازدید نیز از منابع خبری دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت گرفته شده است.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ مدیریت بهداشت در بیماری کرونا
⇐ بررسی فعالیت فیزیکی و شاخص توده بدن در دوران پاندمیک کرونا
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)