کشاورزی از دیدگاه بهداشت حرفه ای
کشاورزی از دیدگاه بهداشت حرفه ای
کشاورزی از دیدگاه بهداشت حرفه ای
اهمیت کشاورزی:
- از بخش هاي مهم و با ارزش هر جامعه
- در بر گیرنده درصد زيادي از شاغلين
- از مشاغل پايه جهت تامين غذا
پیامدهای پیشرفت کشاورزی
- توسعه بخش كشاورزي
- ورود تكنولوژي جهت بهره برداري مطلوبتر وتوليد اقتصادي تر
- ورود عوامل زيان آور متعدد
- در معرض خطر قرار گرفتن سلامت شاغلين كشاورزي
- برآورد سازمان بين المللي كار(ILO) سالانه حدود 170 هزار نفر از كشاورزان جان خود را از دست مي دهند .
بهداشت کشاورزی:
علم شناسائي ، ارزيابي و كنترل عوامل و شرايط زيان آور محيط كار و انجام مراقبت هاي بهداشتي و درماني حافظ سلامتي كشاورزان
اهداف طرح بهداشت كشاورزي
- آموزش موازین بهداشتی وایمنی به کشاورزان درخصوص شغل آنها
- شناسایی عوامل زیان آوردر تمامی زمینه ها وکنترل آنها.
- انجام مراقبت های بهداشتی درمانی
- آموزش موازین بهداشتی ،ایمنی و معاینات کارگری.
- پیشگیری از حوادث ناشی از کار کشاورزان وارا ئه کمک های اولیه درصورت بروز حادثه.
- توجه به مسا ئل ومشکلات روانی وعاطفی کشاورزان.
آموزش:
- نحوه استفاده صحیح ازابزار وماشین آلات کشاورزی.
- آشنا نمودن کشاورزان با عوامل زیان آ ور در تمامی حرف وابسته به کشاورزی وراههای پیشگیری ازهر کدام.
- بکارگیری وسایل حفاظت فردی.
کشاورزی صنعتی:
- وجود مكاني به نام كارگاه
- وجود كارگران تحت سرپرستي كارفرما در آن کارگاه
- اعمال ماده 85 قانون كار (مقررات كارگاه) در بخش كشاورزي صنعتي
- شامل : مرغداري ها، گاوداري ها، پرورش طيور صنعتي، پرورش ماهي و كشت گلخانه اي
- کشاورزی سنتی : كليه باغات بدون حصار ، مزارع ، دامداري خانگي
اولویت هر دو حیطه:
- بيماريهاي مشترك انسان ودام
- سموم وعوارض آن
- خطر ماشين آلات كشاورزي
حفظ سلامت شاغلين مرغداريها، دامداريها، شيلات وآبزيان ، كشت گلخانه اي
- ايجاد تسهيلات بهداشتي رفاهي براي شاغلين مثل : رختكن و حمام ، اتاق استراحت و غذاخوري، تامين آب آشاميدني سالم بر اساس آيين نامه تاسيسات وتمهيدات بهداشتي ( ماده 156 قانون كار )
- تامين وسايل حفاظت فردي مناسب ( لباس كار ، كفش ، ماسك و… )
- انجام معاينات دوره اي در كارگاههاي مشمول
- تشكيل كميته حفاظت فني وبهداشت كار در كارگاههاي مشمول
- آموزش پزشكان خانواده جهت انجام معاينات دوره اي شاغلين
ادامه مطالب زیر را با دانلود پاورپوینت مشاهده کنید.
-
چالش های ایمنی و بهداشت حرفه ای در کشاورزی
-
مخاطرات کشاورزی
-
عوامل زیان آور در محیط کار کشاورزی
-
راه های کنترلی عوامل زیان آور کشاورزی
-
بیماری های ناشی از کار کشاورزی
-
ارگونومی در کشاورزی
-
بررسی استرس شغلی در کشاورزی
-
منابع
این مطلب بروزرسانی شد و فایل « بهداشت حرفه ای در بخش کشاورزی » در 73 صفحه و در قالب فایل pdf پیوست شد.
- تعریف و هدف بهداشت کشاورزی آموزش
- مهمترین عوامل زیان آور کشاورزی
- عوامل زیان آور فیزیکی محیط کار
- عوامل زیان آور شیمیایی محیط کار
- بیماریهای شایع ناشی از کار کشاورزی
- عوامل ارگونومیکی ناشی از کار در کشاورزی
- بیماریهای بیولوژیکی در مشاغل کشاورزی
- بیماریهای مشترک بين انسان و حیوان
- مراقبت های بهداشتی درمانی شاغلين
- حوادث ناشی از وسایل مورد استفاده در کشاورزی
- فهرست منابع و مآخذ
حتما بخوانید:
⇐ ایین نامه حفاظتی کار با سموم دفع افات نباتی در کشاورزی
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.