کتاب بهداشت قالیبافان
کتاب بهداشت قالیبافان
کتاب بهداشت قالیبافان
این کتاب که با هدف آموزش اصول و مبانی بهداشت حرفه ای و پیشگیری از بیماری ها و عوارض شغلی در قالیبافان در سال 1391 در حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و با همکاری کارشناسان مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت به چاپ رسیده است برای استفاده عموم علاقه مندان خصوصا کارشناسان و کاردانان بهداشت حرفه ای و پزشکان خانواده شاغل در مراکز بهداشتی درمانی و همچنین بهورزان سراسر کشور قابل دانلود از سایت معاونت بهداشتی بیرجند است.
هنر قالیبافی از قدیم یکی از مهمترین صنایع دستی در اغلب روستاهای ایران بوده و ایران مهد قالی دنیا، کشوری است که از دیر زمان به نام سرزمین فرش های افسانه ای و زیبا شهرت جهانی داشته و دارد.
طبق آمار موجود یک میلیون و دویست هزار دار قالیبافی در 210 شهر و 27000 روستای کشور وجود دارد که در این کارگاه ها حدود دو میلیون و دویست هزار بافنده به صورت تمام وقت یا پاره وقت به بافندگی اشتغال دارند. متاسفانه با وجود نقش بسیار پراهمیت و حیاتی صنعت قالیبافی، شرایط کار آن به گونه ای است که قالیبافی به عنوان یک کار سخت و طاقت فرسا و زیان آور بشمار می آید. ارزیابی های ارگونومیکی انجام شده، شغل قالیبافی را به عنوان خطرناکترین شغل در بین مشاغلی مانند کفاشی، خیاطی و سراجی ارزیابی کرده است.
ساعات کار طولانی، شرایط کار طولانی، شرایط نامطلوب محیط کارگاه قالیبافی از نظر روشنایی، تهویه نامطلوب و وضعیت ارگونومیکی نامناسب بدن و ابزار کار، از جمله مهمترین مشکلات پیش روی این گروه از شاغلان در کشور است.بنابراین به منظور ارتقای کیفیت و بهره وری بیشتر و پیشگیری از بروز عوارض و بیماری های شغلی و تامین سلامت قالیبافان که یکی از اهداف مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است بایستی با ارائه آموزش های بهداشت شغلی و فراهم کردن حداقل شرایط و استانداردهای لازم در محیط کار به رونق و ارتقای جایگاه فرش ایرانی توجه ویژه ای شود.
برای دانلود کتاب مذکور در قالب پی دی اف اینجا کلیک کنید
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)