چالش های زیست محیطی و بحران پاندمی کرونا ویروس covid-19
چالش های زیست محیطی و بحران پاندمی کرونا ویروس covid-19
فرمت: WORD تعداد صفحات: 13
مقاله این بخش ترجمه شده مقاله زیر است:
URL: http://www.jehp.net/text.asp?2020/9/1/250/296396
Poursadeqiyan M, Bazrafshan E, Arefi MF. Review of environmental challenges and pandemic crisis of Covid-19. J Edu Health Promot 2020;9:250
چکیده:
مقدمه: کرونا به یک بحران جهانی و پاندمیکی تبدیل شده است. برخی اقدامات از جمله استفاده بیش از حد از مواد گندزدا، افزایش تولید زباله های زیست تخریب پذیر نبوده ، و آلودگی آبها و … نیز از تبعات مبارزه با COVID-19 خواهد بود که به محیط زیست آسیب وارد میکند. با توجه به اینکه این اثرات در دراز مدت مشخص میگردد ممکن است در شرایط فعلی مورد غفلت واقع شود. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی چالش های زیست محیطی ناشی از بحران پاندمی کرونا است.
روش کار: این یک مطالعه مروری بوده که تا اویل آپریل 2020 جستجو در در پایگاه¬های داده شامل Google Scholar، Pubmed , science direct تا آپریل 2020 انجام گرفت. واژه های کلیدی شامل: “کرونا ویروس”، “COVID-19″و “محیط زیست” بود. همچنین مطالعاتی که به زبان انگلیسی منتشر شده بود و محل انجام مطالعات کشورهای مختلف بود برای تجزیه و تحلیل انتخاب شدند. . از گایدلاین های منتشر شده از سوی سازمان های معتبر همچون سازمانی جهانی بهداشت، CDC و وزارت بهداشت کشور نیز دراین مطالعه استفاده شده است.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داده ویروس COVID-19 علاوه خسارات و تلفات انسانی بر محیط زیست هم موثر بوده و چه بسا آسیب ها و زیان های حاصل از این پاندمی بعدها روشن گردد. از جمله آلودگی آبها، افزایش آلودگی شیمیایی در هوا، و افزایش تولید زباله های زیست تخریب ناپذیر. بدین منظور توصیه می گردد ضمن تلاش در جهت بهبود کنترل این پاندمی سایر جوانب زیست محیطی نیز توجه گردد. بر این اساس می توان گفت در صورتی که قرنطینه خانگی داوطلبانه رعایت شود علاوه کاهش خطر ابتلابه کرونا، و کاهش حجم مراجعات به مراکز درمانی یک دستاورد مثبت دیگر آن کاهش تولید زباله و حفظ محیط زیست خواهد بود
کلید واژه ها: COVID-19، محیط زیست، پاندمی
مقدمه:
COVID-19 از دسامبر سال 2019 در وهان چین بروز کرد و به دلیل قابلیت انتقال بسیار سریع اکنون این بیماری به همه گیری جهانی یا اصطلاحا پاندمیک تبدیل شده است (1). کروناویروس ها یک خانواده بزرگ از ویروس ها هستند که می تواند بین حیوان و انسان منتقل می شوند (2). بررسی های صورت گرفته حاکی از آنست که COVID-19 ابتدا از حیوان به انسان منتقل شده و سپس از طریق انتقال انسان به انسان به صورت پاندمیک در بسیار کشورها انتشار پیدا کرده است (1). نتایج مطالعات نشان می دهد که پستانداران محتمل ترین لینک بین COVID-19 و انسان هستند (3) بر اساس نتایج تعیین توالی ژنوم ویروس و تجزیه و تحلیل تکاملی، خفاش به عنوان منشا ویروس مشکوک است (4)
برخی مطالعات دیگر با توجه به تراز توالی پروتئین و تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک به احتمال وجود میزبان واسطه های همچون مار، مورچه خوار اشاره کردند(5). کرونا در بیش از 200 کشور جهان منتشر گردید و تا زمان این مطالعه یعنی ماه آوریل 2020 بالغ بر بیش از یک میلیون نفر در کل جهان به این بیماری مبتلا شدهاند. و با توجه به اینکه کرونا ویروس از طریق تماس با قطرات تنفسی ناشی از سرفه یا عطسه فرد آلوده، یا لمس اشیا و سطوح که دارای قطرات سرفه یا عطسه یک فرد آلوده است منتقل می گردد، شستشوی مکرر دست ها و استفاده از ماسک از سوی نهادهای بهداشتی توصیه شده است.(6, 7)
همچنین مطالعات نشان داده کرونا ویروس ها می توانند بر روی سطوح محیطی و اشیاء بی جان هم تا چند روز زنده بمانند (8) بنابراین گندزدایی سطوح پر تماس ضرروت دارد. براساس نتایج علمی اعلام شده استفاده از ضد عفونی کنندهایی همچون اتانول 62-71٪، پراکسید هیدروژن 0.5% یا هیپوکریت سدیم 0.1٪ در مدت زمان 1 دقیقه می تواند کرونا ویروس ها به طور مؤثر غیرفعال شوند ، اما سایر عوامل ضدعفونی کننده مانند کلرید بنزالکونیوم 0.05-0.2٪ یا کلرهگزیدین دیکلوکونات 0.02٪ کمتر موثر بود(9).
در کشور چین علاوه بر آموزش و اطلاع رسانی به موقع (10) رعایت اصول ضدعفونی و گندزدایی، دفع بهداشتی و ایمن پسماند های آلوده و عفونی براساس پروتوکل های استاندارد (11) در کنترل این بیماری نقش به سزایی داشته است. چرا که این ویروس از طریق دراپلت های ناشی از عطسه و سرفه در محیط های بسته و در فضای باز پراکنده می شود (8). براساس آخرین نتایج ارائه شده از سوی دانشمندان چینی کرونا ویروس می تواند دو برابر فاصله ایمن ۴.۵ متر طی مسافت کند.(12) و 3 ساعت در هوا باقی بماند.(13)
یک از راهکارهای مقابله با کرونا در سطح شهر ها گندزدایی اکثر معابر و خیابان های پر تردد توسط سازمان های ذی ربط بوده است (14). گندزدایی عمومی تمام معابر شهری سبب آسیب به فضای سبز شده به طوری که کلر باقیمانده سبب خشک شدن برگ های درختان می شود و تبخیر این ترکیبات و آزاد شدن ترکیبات در فضا منجر به مشکلات تنفسی در افراد خواهد شد (15)، همچنین مطالعات نشان داده کلر باقی مانده در محیط با ترکیبات محیطی واکنش داده و باعث تولید ترکیبات سمی همچون تری هالومتان ها و هالواستیک اسیدها خواهد شد همچنین کلر باقیمانده در پساب های تصفیه خانه سبب آلودگی آبها و به خطر افتادن زندگی آبزیان می گردد (15).
انسان و محیط زیست در تعامل بوده و بر یکدیگر اثر متقابل دارند به نحوی که هر گونه آسیب به محیط زیست به طور غیر مستقیم بر سلامتی انسان تاثیر خواهد داشت. هرگونه اقدام نامناسب و نامطلوب ممکن است منجر به آلودگی آب های زیر زمینی، منابع طبیعی، حیوانات و اتمسفر گردد. که به دلیل تمرکز کشورها و سازمان ها بر اصل مقابله با کرونا ممکن است، آسیب های احتمالی به محیط زیست از کانون توجه دور مانده و نسبت به آن غفلت شود. بنابراین با عنایت به اهمیت حفظ محیط زیست و با توجه به مخاطرات نهفته تهدید کننده محیط زیست، هدف از مطالعه حاضر بررسی چالش های زیست محیطی ناشی از بحران پاندمی کرونا است.
ترجمه کامل را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)