پاورپوینت پسماند و اهمیت آن
پاورپوینت پسماند و اهمیت آن
پاورپوینت پسماند و اهمیت آن
فرمت: ppt تعداد صفحات: 38
پسماند (زباله) به مواد زائد جامدي گفته مي شود كه عمدتاً به واسطه فعاليت انسان در بخش هاي مختلف كشاورزي، صنعتي، شهري، خدماتي، درماني و … توليد مي شوند .
اسنان انواع مواد را با سختي از طبيعت بدست مي آورد و به آساني آن را به زباله تبديل نموده و به طبيعت باز مي گرداند. در گذشته بسيار دور زباله ها در يك دوره تكويني ايجاد و تبديل مي شوند. اما امروز، ديگر امكان چنين چرخه اي وجود ندارد، زيرا ميزان زباله ها بيش از آن است كه تجزيه و تبديل آنها در يك دوره زماني مناسب ممكن باشد .
جمع آوری و دفع زباله
مگس ها براي تخم ريزي به مواد در حال فساد و تجزيه جلب مي شوند. رشد تخم و لارو (كرمينه) مگس ها بستگي به ميزان مواد غذايي و درجه حرارت زباله ها دارد. در شرايط و درجه حرارت مناسب رشد تخم تا مرحله مگس بالغ در طول 7 تا 8 روز انجام مي گيرد. بنابراين مدت ماندن زباله در مرحله جمع آوري و حمل و نقل بايستي كمتر از اين مد ت باشد مجهز كردن ظروف جمع آوري زباله – چه زباله دانه اي خانگي و چه جايگاه هاي موقت زباله – به سرپوش و نيز بهداشتي كردن محل دفع زباله مي تواند تا حدود 90 درصد موجب جلوگيري از توليد مگس شود. همچنين انباشته كردن زباله ها در فضاي آزاد موقعيت مناسبي را براي تكثير مگس ها ايجاد مي كند . در بسياري از موارد در زباله هاي شهري غذا، آب و پناهگاه وجود دارد كه براي توليد مثل و ازدياد جمعيت موشها بسيار مناسب است.
تخليه مواد زايد جامد (زباله ها) در محل هاي نامناسب، بوسيله جريان آب هاي سطحي اعم از جويبارها، رودخانه ها و آب هاي حاصل از بارندگي، به نقاط مختلف منتقل شده و باعث انتشار آلودگي مي شود.
زباله هاي شهري در آخرين مرحله دفع به خاك يا آب منتقل مي شوند. مواد موجود در زباله ها در تبادل آب و هوا در خاك اختلال ايجاد مي كند.
بر اثر انباشته شدن زباله ها در فضاي آزاد و در فصل هاي گرم سال ، گازهايي (مانند CH4 , CO2SH2 و CO ) توليد مي شود كه اين گازها با وزش باد به فضاي شهرها وارد مي شوند.
شيوه جمع آوري، حمل و نقل و دفع زباله از محل زندگي انسان بايد به طريقي باشد كه تأثير خطرات ناشي از آن در سلامت انسان به حداقل ممكن كاهش يابد.
دفع بهداشتی زباله
تخليه زباله در سطح شيار محل دفن و پوشش آن با خاك، و سپس تسطيح و فشردن آن، هواي موجود در ميان زباله را به حداقل مي رساند و اين امر به همراه افزايش درجه حرارت در قشرهاي زيرين زباله، موجب نابودي كرمينه (لارو) حشرات و يا عدم تكامل و رشد آنها خواهد شد.
دفن زباله و پوشش سريع و كامل زباله ها پس از تخليه در محل دفع، بايد به طور كامل و صحيح انجام پذيرد تا پرندگان از اجزاي زباله ها تغذيه نكنند. جستجوي غذا در ميان زباله ها توسط پرندگان موجب انتشار بسياري از باكتري هاي مضر در طبيعت مي شود.
بسياري از امراض مثل اسهال هاي آميبي و باسيلي، تراخم، حصبه، شبه حصبه، وبا، سل، جذام، طاعون و سياه زخم بوسيله مگس شايع مي شود.
وجود غذاي كافي در لابه لاي زباله ها زمينه را براي رشد و تكثير بيش از حد جانوران موزي مانند موش و سگهاي ولگرد، گربه و سوسك مهيا مي كند.
ادامه مطالب زیر را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
-
خطرات دفن زباله
-
تهیه کود از زباله
-
بازیافت
-
مدیریت پسماند ها (مشتمل بر 23 ماده و 9 تبصره)
-
قانون مدیریت پسماندها
-
تقسیم بندی پسماندها
- و …
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ مدیریت پسماندهای صنعتی مهندس حبیبی نژاد
⇐ دستورالعمل فرایند واگذاری پسماندهای ویژه و صنعتی
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)