پاورپوینت انواع لامپ ها و ویژگی آنها
پاورپوینت انواع لامپ ها و ویژگی آنها
پاورپوینت انواع لامپ ها و ویژگی آنها
فرمت: ppt تعداد صفحات: 45
انفوگرافیک انواع لامپ ها به صورت زیر می باشد:
لامپ های رشته ای:
- لامپ رشته اي معمولي از يك حباب شيشه اي تشكيل شده كه از يك گاز بي اثر (آرگون) با فشار كم پر شده است. اين گروه از لامپ ها قديمي ترين و فراوان ترين گروه لامپ هاي تجاري هستند. علت استفاده وسيع از آن ها با وجود بهره نوري و الكتريكي بسيار پايين رنگ دهي بالاي آنها است. در بعضي از انواع اين لامپ ها علاوه بر آرگون از كريپتون هم براي افزايش بهره نوري استفاده مي شود. معايب اين لامپ ها ضريب بهره الكتريكي بسيار پايين است و بيش از 98 درصد انرژي الكتريكي در آنها به گرما تبديل مي شود.
- از معايب اين لامپها درخشندگي بالاي آنهاست. با توجه به اينكه اين لامپها اغلب بدون قاب محدود كننده مورد استفاده قرار مي گيرند. سازندگان براي كاهش درخشندگي لايه اي از كريستال سيليس را در سطح حباب اضافه مي كنند. اين عامل باعث كاهش كلي درخشندگي مي شود.
مزاياي لامپ هاي رشته اي يا التهابی
- نور گرم و آرام بخش
- نمود رنگ يا تجلي رنگ خوب
- امكان نصب و راه اندازي آسان
- عدم نياز به مدارات جانبي
- امكان استفاده در حالت هاي DC و AC5
معايب لامپ هاي رشته اي يا التهابي
- راندمان بسيار پايين ( حدود 12 لومن بر وات )
- انتشار مقدار زيادي حرارت در محيط
- طول عمر نسبتا پايين ( متوسط هزار ساعت )
- افت شار نوري زياد
انواع لامپ هاي رشته ای یا التهابی
- لامپ هاي نوع كلاسيك ( قيمت پايين دارند و در اشكال و اندازه هاي مختلف توليد مي شوند )
- لامپ هاي كريپتون ( كريپتون باعث انتقال حرارت كمتر به بيرون لامپ مي شود و نور لامپ حدود %10 افزايش مي يابد ولي كمي گران است )
- لامپ هاي فانتري ( ظاهر زيبايي و خيرگي كمتري دارند)
- لامپ هاي رفلكتوردار (قسمتي از لايه داخلي حباب با يك ماده منعكس كننده نور پوشانده مي شود كه باعث مي گردد نور لامپ در زواياي معيني بازتابيده شود. به اين ترتيب براي نورپردازي موضعي استفاده مي شود )
- لامپ هاي دكوري ( با توجه به شكل حباب، كاربردهاي تزييني دارند )
- لامپ هاي خاص ( داخل يخچال، چراغ ضد انفجار، لامپ هاي رنگي ….)
انواع حباب لامپ های رشته ای يا التهابی
- Frosted: لامپ هايي با حباب مات
- لامپ هايي با حباب شفاف
از نظر مشخصات نوري و الكتريكي اين دو نوع لامپ هيچ تفاوتي با هم ندارند. به عبارت ديگر شار نور خروجي و توان مصرفي اين دو لامپ هيچ تفاوتي با هم ندارند. مزيت استفاده از لامپ با حباب مات، كاهش درخشندگي حباب و در نتيجه كاهش خيرگي ان است.
لامپ های هالوژنه
- لامپهاي هالوژنه گروه ديگري از لامپ هاي رشته اي هستند كه از سال 1960 به بازار آمده اند تمايز عمده اين لامپها با نوع رشته اي معمولي اين است كه علاوه بر گاز بي اثر از يك عنصر هالوژنه مثل برم يا يد استفاده شده است. اين موضوع به علت رفع عيب لامپ هاي معمولي از نظر تبخير تنگستن هم بهره نوري لامپ را به حدود دو برابر افزايش مي دهد ( تا 30 لومن بر وات ) و هم طول عمر لامپ به دليل مقاومت رشته تا 300 ساعت افزايش پيدا نموده است.
- لامپ هاي هالوژنه براي مصارف مختلفي همانند خودروها لامپ هاي تزئيني و لامپ هاي مخصوص روشنايي اماكن تا توان مصرفي 1000 وات به صورت تجاري در بازار موجود است.اين لامپ ها گرماي زيادي توليد مي كند و براي كاهش حجم حباب معمولا آنرا بصورت لوله اي مي سازند تا از شكستن و تركيدن آن جلوگيري شود. لامپ هاي موسوم به مدادي كه در ساخت پروژكتورهاي استوديويي و موارد مشابه استفاده مي شود از اين نوع هستند.
لامپ های تنگستن – هالوژن
مصرف بالاي انرژي به همراه طول عمر پايين و افت شار نوري زياد از جمله معايب لامپ هاي رشته اي است. دليل اصلي كوتاه بودن طول عمر لامپ التهابي و افت شار نوري اين است كه فلز تنگستن در اثر گداخته شدن شروع به تبخير مي كند. در اثر تبخير تنگستن، رفته رفته رشته تنگستن نازكتر شده و سرانجام كاملا گسيخته شده و لامپ مي سوزد.
همچنين تنگستن تبخير شده در جدار داخلي حباب مي نشيند و باعث سياه شدن جدار داخلي حباب مي شود، در نتيجه علاوه بر اينكه حباب سياه شده و از زيبايي لامپ كم مي كند شار نوري خروجي لامپ نيز با گذشت زمان كاهش مي يابد.
با توليد لامپ هاي هالوژن، يك گام بلند در راستاي حل اين مشكل برداشته شد. جدار داخلي لامپ بنشيند با گاز هالوژن تركيب شده و در محفظه به صورت معلق باقي مي ماند. اين تركيب گازي در داخل جباب در حال گردش است و با برخورد مجدد با رشته تنگستن گداخته شده، تنگستن از تركيب جدا شده بر روي فيلامان مي نشيند و گاز هالوژن مجدد آزاد مي گردد
پر كردن يك گاز هالوژن نظير بروم در داخل حباب باعث مي شود تا تنگستن تبخير شده قبل از اينكه روي اين امر باعث مي شود تا اولا رشته تنگستن ديرتر فرسوده شود و در نتيجه طول عمر لامپ افزايش يابد، ثانياٌ با جلوگيري از سياه شدن جدار داخلي حباب از كاهش شار نوري جلوگيري مي شود.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ آشنایی با لامپ هالوژن تنگستن
سلام خسته نباشید من مطلب رو دانلود کردم فقط لطفا منبع رو هم اعلام بفرمایید چون قراره مطلب رو ارائه بدم ممنون میشم منبع رو هم اعلام بفرمایید
سلام. این پاورها را کاربران فرستادن و متاسفانه خودمون تهیه نکردیم که منبعشو دقیق بهتون بگم ولی اکثر این لامپ ها در کتاب روشنایی دکتر گلمحمدی معرفی شدن
ممنون فقط لطفا هر مطلب علمی رو بدون منبع معتبر قرار ندهید چون اعتبار سایت زیر سوال میره اینکه هر کابری فایلی رو به سایت بفرسته بدون منبع!!!!!!!!!
درست می فرمایید ولی خب بعضی وقت ها به دلیل کمبود زمان نمیشه قید یک مطلب را فقط به دلیل نبود منبع بزنیم. چون در اینجا بیشتر آموزش مهمتره ولی آموزشی که منبعش مشخص باشه بهتر است و سعی میشه در آینده در خود مقالات حتما منبع هم ذکر شود.
ممنون البته منبعشو بعد جستجوهای مختلف پیدا کردم اگر خواستید منبع روشنایی دکتر گلمحمدی و قسمت های LED ویکی پدیا می باشد