پاورپوینت ارزیابی ریسک به روش PHA + مثال
پاورپوینت ارزیابی ریسک به روش PHA + مثال
پاورپوینت ارزیابی ریسک به روش PHA + مثال
Preliminary Hazard Analysis (آنالیز مقدماتی خطر)
آنالیز مقدماتی خطر یک نوع ابزار طراحی است که به مهندسین کمک می کند در مراحل اولیه طراحی خطرات را شناسایی و کنترل کنند. با انجام PHA دانشجویان در زمینه شناخت و کنترل خطرات مرتبط با نوع طراحی کمک می کند.
اهداف:
- توسعه شناخت روش انجام تجزیه و تحلیل خطر بروش PHA
- آشنا شدن با فواید PHA
- افزایش آگاهی در زمینه عملکرد های ایمنی
- کمک به دانشجویان در شناخت و کنترل خطرات طرح های پروژه که در دست طراحی دارند
- در شناخت و کنترل خطرات در ابتدای ترین مرحله طراحی استفاده می شود
- مناسب ترین روش شناخت، جمع آوری، تحلیل و کنترل خطر در مرحله طراحی است
- به دنبال پیشنهاد برای کنترل خطرات شناخته شده، خطرات باقی مانده (Subsequent hazard analyses) در سیستم با آن قابل شناخت و تحلیل است
در ضمن در مراحله طراحی شناخت و تحلیل خطرات با تکنیک های زیر نیز آنجام پذیر است
FMEA (Failure Modes and Effects Analyses )
FMECA (Failure Modes,Effects and Criticality Analyses )
FTA (Fault Tree nalyses )
مزایای PHA:
- محصول نهایی می بایست ایمن باشد لذا PHA به مهندسین در شناخت و کنترل خطرات کمک می کند
- انجام اصلاحات در مرحله اولیه طراحی بسیار کم هزینه تر از هزینه تغییراتی است که می بایست در مراحل بعدی عمر سیستم یا حداقل مراحل بعدی طراحی انجام شود.
- انجام PHA موجب می شود مهندسین خطرات سیستم را در مراحل اولیه فاز طراحی بشناسند لذا از این طریق PHA موجب کاهش رخداد سورپریزها در فرایند طراحی می شود
- زمان صرف شده برای آنجام PHA با افزایش سرعت فرایند طراحی قابل جبران است.
مراحل PHA:
مرحله اول: پیش نیازهای PHA
- تعیین تیم PHA: یک تیم PHA شامل رهبر تیم و دبیر و اعضای تیم بین ۲ تا ۶ نفر است. در انجام این پروژه که یک پایان نامه دانشگاهی است چنین تیمی تشکیل نشد اما با توجه به این که ارزیابی مخاطرات واحد *** برای اولین بار در این شرکت صورت گرفت سعی شد تا آنجا که ممکن است با استفاده از تجارب متخصصین و مدیران و سرپرستان بخش های مختلف به جمع آوری اطلاعات هر چه دقیق تر و قابل استناد پرداخته شده و به عنوان یک روش مقدماتی آنالیز خطرات راه را برای بررسی های جامع تر و کامل تر هموار سازد.
- تعریف و تشریح سیستم مورد آنالیز: بر حسب مورد به تشریح هر چه بیشتر فرایند مورد بحث و شرایط عملیاتی و محیطی، موارد خطرناک موجود در سیستم های کشف و کنترل خطرات و منابع انرژی موجود و محل قرار گیری دستگاه های مورد بحث، نحوه چیدمان و موقعیت آنها اشاره خواهد شد.
مرحله دوم: شناسایی خطرات
برای آنکه کلیه ی خطرات موجود در سیستم بررسی شود لیستی از خطرات معمول سیستم تهیه شد. این لیست از ترجمه مقاله چک لیست خطرات استخراج گردید سپس با توجه به انواع تقسیم بندی های موجود در این مقاله آن دسته از خطرات و نوعی از تقسیم بندی که بر سیستم مورد بررسی ارتباط بیشتری داشت و می توانست ارزیابی جامعی را در اختیار قرار دهد انتخاب شد.
مرحله سوم: برآورد پیامد و احتمال
در این مرحله با توجه به اطلاعات دریافتی از چک لیست های مرحله قبل ستون اول برگه کار که عنصر مخاطره آمیز سیستم است مشخص شد و نوع خطر در ستون دوم تعیین گردید و سپس اثرات خطر در ستون سوم ثبت گردید و سپس به تعیین شدت و احتمال ریسک موجود پرداخته شد. این ارزیابی می تواند به طرق مختلف و با استفاده از روش های کمی، کیفی یا نیمه کمی صورت گیرد اما روش مناسب در تکنیک PHA استفاده از ماتریکس ارزیابی ریسک ارائه شده در استاندارد MIL SID . 882B است که روش کیفی است.
نحوه ی ارزیابی ریسک
در تحقیق حاضر از ارزیابی ریسک کیفی استفاده شده است. بدین منظور از ماتریکس ریسک ارائه شده در استاندارد MIL – STD – 882B بهره گرفته شده است.
شدت خطر: توصیف طبقه بندی شده ای از سطح یا میزان خطر است که بر اساس پتانسیل واقعی یا ادراک شده ی خطر برای ایجاد صدمه، جراحت یا خسارت بیان شده است. طبقه بندی شدت خطر، یک شاخص کیفی از شدت نسبی پی آمدهای ممکن شرایط خطرناک به دست می دهد. استاندارد
ادامه مطلب را با دانلود فایل PPT و PDF دانلود کنید.
V1: این مطلب بروزرسانی شد و فایل ارزیابی ریسک به روش PHA در مرغ داری پیوست شد.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)