وز وز گوش + درمان آن
وز وز گوش + درمان آن
وز وز گوش + درمان آن
وزوز گوش حالتی است که در آن یک صدای غیرطبیعی در گوش یا درون سر ایجاد می شود بدون این که با منابع خارجی ایجاد کننده صدا ارتباطی داشته باشد.معمولا صدا به صورت زنگ، وزوز و همهمه احساس می شود که می تواند به صورت حمله ای، دائمی، ضربان دار یا یکنواخت یا حتی همراه با کاهش شنوایی باشد.
وزوزگوش معمولا ناشناخته است اما ممکن است به علل آسیب در حلزون گوش، سیستم عصبی، عروقی، مکانیکی، عضلانی بروز کند.آمارهای پزشکی نشان می دهد حدود ۹۰ درصد از موارد وزوز گوش به علت جرم گوش یا عفونت گوش میانی بروز می کند.در پیرگوشی نیز به طور شایع وزوز گوش وجود دارد.
کسانی که به علت ضربه های صوتی دچار کاهش گذرای شنوایی شده اند، اگر به طور دائم در معرض ضربه های صوتی قرار گیرند، ممکن است دچار کاهش شنوایی دائمی شوند و وزوز گوش در این افراد یک علامت هشدار دهنده است.
دومین علت شایع وزوز گوش ابتلا به بیماری های قلبی است و یک سوم بیمارانی که وزوز شدید گوش دارند، مبتلا به اختلال قلبی و عروقی هستند و۷۵ درصد از این افراد دچار فشارخون بالا می باشند.همچنین در ۵ تا ۱۰ درصد موارد آسیب به سر، منجر به وزوزگوش می شود. در تصادفات رانندگی در اثر تکان های شدید سر به عقب و جلو معمولا چند روز تا چند هفته وزوزگوش ایجاد می شود.عوارض دارویی نیز در ۵ تا ۱۰ درصد موارد منجر به این عارضه شنوایی می شوند که از جمله این داروها آسپیرین، مسکن ها و برخی آنتی بیوتیک ها، ضد افسردگی ها و آرام بخش ها هستند.
در این موارد وزوز گوش قبل از کاهش شنوایی علامت هشدار دهنده است و ادامه مصرف دارو گاهی منجر به کاهش شنوایی برگشت ناپذیر می شود.
بیماری های دندان باعث احساس پرشدگی و فشار و تشدید وزوزگوش و حساسیت روی مفصل گیجگاهی ـ فکی می شود.علاوه بر این بیماری های روحی و استرس نیز می توانند عامل بوجود آورنده یا تشدید کننده وزوز گوش باشند.از سوی دیگر، ارتباط بین شریان و ورید می تواند باعث وزوز خفیف گوش شود که شایع ترین علت آن تومور است که با بزرگتر شدن تومور و تهاجم به گوش میانی، بیمار دچار کاهش شنوایی نیز می گردد.انقباضات نرم کام و انقباض عضلات گوش هم از دیگر عوامل ایجاد وزوز گوش هستند. پزشک متخصص با کشف علت بروز عارضه، می تواند شیوه مناسب درمان آن را شناسایی کرده و برای بیمار تجویز کند.
درمان وز وز گوش
یکی از مشکلات شایع مراجعین به کلینیک شنوایی و متخصصین گوش، حلق و بینی وزوز است. براساس
آماری 35 درصد افراد معمولا وزوز را تجربه کرده اند. وزوز بسیار آزاردهنده می باشد.وزوز به تنهایی یک بیماری نمی باشد بلکه نشانه یک بیماری است. وزوز می تواند باعث ایجاد عوارضی از جمله کم خوابی، افسردگی،فشار عصبی، اضطراب و نگرانی شود.
وزوز درک صدایی در گوش می باشد که منبع خارجی ندارد. وزوز می تواند به دو صورت عینی و ذهنی باشد. در وزوز عینی صدا در گوش به گونه ای است که دیگران نیز می توانند بشنوند.در وزوز ذهنی صدا به گونه ای است که فقط خود فرد صدا را می شنود.
مکانیسم شنوایی بدین گونه است که پیام توسط لاله گوش جمع آوری می شود و بعد از طی کردن گوش میانی به گوش داخلی می رسد. در انجا صوت توسط سلول های شنوایی که به سلول های موئی معروفند، تبدیل به پیام عصبی می شود و از طریق عصب هشتم به مغز می رسد. مغز پیام عصبی را دریافت و پردازش می کند و پاسخ مناسب را می دهد. حالا تصور کنید پیامی به مغز برسد که در واقع وجود خارجی ندارد. یعنی از طرف گوش داخلی و حلزون نباشد. مغز به پیام پاسخ می دهد ولی در واقع پیامی نیست. این اختلال باعث می شود تا مغز مدام پالس الکتریکی تولید کند و فرد احساس وزوز کند. مکانیسم ساده وزوز به همین گونه می باشد. هر عاملی که باعث ایجاد پاسخ اشتباه از طرف مغز شود منجر به ایجاد وزوز می باشد. علت نامگذاری وزوز این است که اغلب افراد این صدا را شبیه صدای زنبور می شنوند.
افراد در پاسخ به سوال شنوایی شناس که صدایی که می شنوید شبیه به چه صدایی است معمولا پاسخ های زیر را بیان می کنند:
- صدای زنگ
- صدای سوت
- صدای باد
- صدای پرپر زدن
- غرش
- صدای زنبور
- صدای شرشر اب
یادآوری می کنیم که پاسخ درست به این سوال برای شنوایی شناس بسیار مهم می باشد.
بعضی از ویژگی های وزوز:
- می تواند منقطع یا متناوب باشد.
- در یک گوش یا هر دو گوش ممکن است شنیده شود.
- ممکن است همراه با کم شنوایی باشد.
علل وزوز
علل مختلفی باعث ایجاد وزوز می شوند که می توان تقسیم بندی های مختلفی بر روی انها انجام داد.
- عوامل فیزیکی ایجاد کننده وزوز
- عوامل خارجی محیطی ایجاد کننده وزوز
برای عوامل فیزیکی ایجاد کننده وزوز می توان چندین مورد نام برد که عبارت اند از:
اختلالات گوش میانی: برخی از اختلالات گوش میانی می تواند باعث ایجاد وزوز شوند. از جمله این اختلالات می توان موارد زیر را نام برد:
- پارگی پرده گوش
- شکستگی و از هم گسیختگی استخوانچه ها
تشخیص: با استفاده از آزمون های رایج شنوایی نظیر تمپانومتری و ادیومتری می توان به اختلال پی برد. در صورت تشخیص پزشک می توان بوسیله رادیولوژی نیز فضای گوش میانی را بررسی کرد.
وجود جسم خارجی در نزدیکی پرده گوش: پرده گوش در برخورد صوت، به ارتعاش در می اید. این ارتعاش باعث انتقال صوت به استخوانچه ها می شود. در صورتی که جسم خارجی از قبیل مو یا واکس(جرم) گوش به پرده بچسبد ممکن است سبب ایجاد وزوز شود. در واقع لرزش جسم به همراه پرده باعث شنیدن صدای اضافی می شود.
تشخیص: با استفاده از اتوسکوپ و معاینه گوش می توان وجود جسم خارجی را بر روی پرده تشخیص داد.
درمان: با مراجعه به پزشک و شست و شوی گوش می توان تا حدودی از وزوز خلاص شد. با نظر پزشک می توان از داروهایی نظیر قطره گلیسرین فنیکه نیز استفاده کرد.
ضربه و اسیب
ضربه به گوش ممکن است باعث ایجاد اختلال در شنوایی فرد شود. ضربه ممکن است باعث شکستگی استخوان گوش خارجی، پارگی پرده گوش،شکستگی استخوانچه های گوش میانی و ضربه به سلول های موئی گوش داخلی شود. یکی از اختلالاتی که ممکن است در ضربه ایجاد شود وزوز می باشد. این نوع وزوز ممکن است به مرور کم تر شود و ممکن است تا همیشه تداوم داشته باشد.
تشخیص: ارزیابی های شنوایی
درمان: عوارض ناشی از ضربه را باید برطرف کرد. در صرت شکستگی باید درمان شود.استراحت و تغذیه نیز می تواند مفید باشد. درمان های دارویی از جمله داروهای استروئیدی نیز می تواند راه گشا باشد.
اختلالات گوش داخلی
اختلالات و عواملی که ممکن است گوش داخلی و سلول های موئی را تحت تاثیر قرار دهد می تواند باعث ایجاد وزوز شود. وزوز در واقع یکی از نشانه های اختلال عملکرد گوش داخلی می باشد. مثلا در بیماری منییر که در واقع فشار اندولنف می باشدوزوز یکی از علائم ان می باشد.
تشخیص: آزمون های ارزیابی شنوایی، آزمون های الکتروفیزیولوژی، مطالعات رادیولوژی، آزمایش خون
درمان: درمان تحت نظر پزشک و معمولا با استفاده از داروهای مهار کننده عصبی می باشد.
دومین علت که عوامل خارجی محیطی ایجاد کننده وزوز می باشد:
این گونه عوارض ممکن است فیزیکی یا شیمیایی باشد. معمولا باعث ایجاد وزوز دو طرفه می شوند. وزوز ناشی از این عوارض برگشت ناپذیر است و در برابر درمان مقاومت نشان می دهد.
از جمله عواملی که باعث ایجاد این نوع وزوز می شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آلودگی صوتی
- آلودگی هوا
- صداهای ناگهانی بلند مثل انفجار
- قرار گرفتن به مدت طولانی در معرض سر و صدای زیاد
- مسمومیت الکی
- عوارض دارویی
تشخیص:به دلیل اینکه این نوع وزوز همراه با کم شنوایی است آزمون های جامع شنوایی می تواند کمک کننده باشند. تاریخچه گیری صحیح نیز راه گشا است.
درمان: در صورتی که عامل ایجاد اختلال ویروس یا باکتری باشد زیر نظر پزشک درمان دارویی انجام می گیرد. استفاده از سمعک در این موارد بسیار مهم است. توانبخشی شنوایی در این مرحله از جمله راههای درمان می باشد.
علت دیگری که می تواند باعث ایجاد وزوز شود عوامل درونی و فردی می باشد.
از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دیابت
- تومورهای مغزی
- اختلالات کبدی و کلیوی
- بیماری های عصبی نظیر MS
- خستگی و کم خوابی
- چربی خون بالا
- اضطراب، فشار خون بالا
تشخیص: تشخیص این عوامل تابع عوامل زیر می باشد:
آزمون های ارزیابی شنوایی
آزمون های الکتروفیزیولوژی
مطالعات رادیولوژی
آزمایش خون
درمان: برای برطرف کردن وزوز باید عامل اختلال را برطرف کرد. برطرف کردن عامل اختلال می تواند تا حدودی وزوز را کاهش داد
توانبخشی وزوز
توانبخشی وزوز یا تینیتوس به چندین شیوه انجام می گیرد:
پوشش دهنده های وزوز( ماسکرها)
این دستگاهها سعی بر تغییر توجه بیمار به صدای دیگری دارند. ماسکرها با پخش صداهایی مثل صدای باران و دریا سعی بر پوشش صدای وزوز دارند. صداهای دلنشین طبیعت در درمان وزوز بسیار موثر هستند. بعد از ارزیابی های شنوایی، شنوایی شناس فرکانس و بلندی وزوز را تعیین می کند. با توجه به فرکانس وزوز، این دستگاهها نویز سفیدی را پخش می کنند. این نویز فرکانس وزوز را پوشش می دهد و باعث سرکوب ان می شود.
لیزر درمانی
یکی از روش های جدید کاهش یا حذف نویز استفاده از لیزر کم توان است.
عملکرد لیزر درمانی بدین گونه است که با افزایش متابولیسم در حلزون باعث افزایش خون رسانی به سلول های موئی و حلزون می شود. خون رسانی بیش تر باعث بهبود عملکرد سلول های موئی اسیب دیده می شود و بدین گونه می توان وزوز را تا حدودی کنترل یا حذف کرد. این روش معمولا جزء اخرین روش های درمانی می باشد.
صوت درمانی
صوت درمانی در واقع استفاده از اصواتی خاص برای عادت پذیری به وزوز می باشد. زمانی که فرد در محیط ارام قرار می گیرد ازار دهندگی وزوز بیش ترمی شود. در صوت درمانی با استفاده از پخش صداهای خوشایند در طول دوره درمان، سعی بر درمان وزوز دارند.
معیارهایی در استفاده از صوت درمانی در نظر می گیرند:
سن و مهارت های شناختی که با توجه به ان می توان تشخیص داد که فرد می تواند برنامه صوت درمانی را درک و اجرا کند.
براساس ارزبابی های سایکو اکوستیک می توان میزان پوشش لازم برای سرکوب وزوز را تعیین کرد.
براساس روش های روان شناختی و پرسشنامه های وزوز می توان میزان آزاردهندگی وزوز را تشخیص داد.
مغناطیس
در این روش پالس های الکترومغناطیسی با استفاده از یک سیم پیچ به پوست سر بیمار وارد می شود.این روش بسیار کم کاربرد می باشد و اثربخشی ان هنوز به اثبات نرسیده است.
جراحی و ازبین بردن عصب
این روش را می توان آخرین مرحله درمان دانست. در بعضی مواقع شدت و میزان ازاردهندگی به حدی است که زندگی بیمار را مختل می کند. گزارش ها نشان از خودکشی بر اثر وزوز نیز داده اند. در صورتی که هیچ روش درمانی جواب ندهد می توان اقدام به از بین بردن عصب شنوایی کرد. از بین بردن عصب شنوایی باعث ناشنوایی می شود. در واقع پزشک تصمیم به ناشنوایی در ازای از بین بردن وزوز می کند.
سمعک
اگر وزوز همراه با کم شنوایی باشد می توان از سمعک هایی استفاده کرد که فناوری سرکوب وزوز دارند. از جمله این فناوری ها می توان به تکنولوژی Multiflex Tinnitus Technology در استارکی، تکنولوژی Tinnitus noiser در زیمنس و تکنولوژی Tinnitus Balance در فوناک اشاره کرد.
مشاوره
یکی از اقداماتی که باید در کنار برنامه های درمانی وزوز در نظر گرفت مشاوره می باشد. مشاوره باعث می شود که افراد بتوانند با وزوز خود کنار بیایند و به ان عادت کنند.
اثرات وزوز بر افراد:
- اختلال در درک گفتار و توجه شنوایی
- بی خوابی یا تمایل به خوابیدن
- فرار از موقعیت های نویزی
- وابستگی به داروها و ارام بخش ها
- مشکلات عاطفی
- نا امیدی
- اضطراب
- ترس و نگرانی
عوامل ایجاد کننده وزوز
وزوز درک صدا در گوش بدون وجود منبع خارجی است. وزوز نشانه بیماری است. عوامل زیادی باعث ایجاد وزوز می شوند. این عوامل را می توان در سه دسته طبقه بندی کرد:
الف: عوامل فیزیکی ایجاد کننده ی وزوز
ب: عوامل خارجی محیطی ایجاد کننده وزوز
ج: عوامل درونی و فردی
الف: عوامل فیزیکی ایجاد کننده ی وزوز: این عوامل عمدتا باعث ایجاد وزوز تک گوشی می شوند. معمولا در محیط آرام و ساکت شدت آنها کاهش می یابد.
ردیف | عوامل فیزیکی ایجاد کننده وزوز |
---|---|
1 | وجود جرم خارجی در گوش شبیه سرومن یا جرم گوش |
2 | مشکلات گوش میانی از جمله عفونت یا پارگی پرده گوش |
3 | تروما یا ضربه به گوش |
4 | مشکلات گوش داخلی |
ب: عوامل خارجی محیطی ایجاد کننده وزوز : این عوامل ممکن است فیزیکی یا شیمیایی باشند. وزوز ایجاد شده معمولا برگشت ناپذیر است. وزوز دو گوشی است.
ردیف | عوامل خارجی محیطی ایجاد کننده وزوز |
---|---|
1 | آلودگی صوتی |
2 | آلودگی هوا |
3 | مسمومیت های دارویی |
4 | مسمومیت های الکلی |
5 | انفجار و صداهای بلند ناگهانی |
6 | ویروس ها و عوامل بیماری زا |
ج: عوامل درونی و فردی: حالات و عوامل درونی فردی نیز می توانند باعث ایجاد وزوز شوند.
ردیف | عوامل درونی و فردی |
---|---|
1 | اضطراب |
2 | فشار خون بالا |
3 | چربی خون |
4 | دیابت |
5 | خستگی و کم خوابی |
6 | مشکلات کبدی و کلیوی |
7 | تومورهای مغزی |
8 | بیماری های عصبی نظیر MS |
با وزوز خود چکار کنم؟
آیا وزوز من درمان دارد؟
افراد دارای وزوز معمولا از وزوز در گوش خود رنج می برند. اولین سوالی که ممکن است در ذهن افراد وزوزی ایجاد شود این است که آیا وزوز من درمان دارد؟
شاید بتوان به صورت کلی گفت که امروزه وزوز درمان دارد. بهترین کار ممکن برای افراد وزوزی مراجعه به کلینیک شنوایی شناسی است. آزمون تینیتوس یکی از موثرترین آزمون های شنوایی برای تعیین وضعیت افراد وزوزی می باشد. در این آزمون میزان شدت و میزان بلندی وزوز تعیین می شود.شنوایی شناس و متخصص گوش، حلق و بینی برای درمان وزوز با هم همکاری می کنند. در صورتی که عامل وزوز به سبب اختلالات گوش باشد، شنوایی شناس مهم ترین رکن درمان می باشد. در صورتی که عامل وزوز اختلالات گوش نباشد، متخصص گوش، حلق و بینی دیگر راه های درمان را بررسی می کند.
یکی از راه های درمان وزوز استفاده از سمعک می باشد. اگر وزوز همراه با کم شنوایی باشد استفاده از سمعک بهترین گرینه برای درمان می باشد. تکنولوژی کنترل وزوز در سمعک های پیشرفته وجود دارد. در این تکنولوژی با استفاده از نویزهای باند پهن، وزوز را پوشش می دهند. شنوایی شناس ابتدا با استفاده از آزمون تینیتوس وضعیت وزوز را بررسی می کند و متناسب با داده های آزمون، سمعک را تنظیم می کند. اگر فرد در کنار وزوز از نظر شنوایی نرمال باشد،شنوایی شناس معمولا برای درمان وزوز اقدام به تجویز ماسکر وزوز می کند. برای تجویز وزوز نیز نیاز به آزمون تینیتوس می باشد.
کلینیک سمعک سایه آماده ارائه خدمات توانبخشی و درمانی مبتنی بر اصول علمی برای افراد وزوزی در تمامی شهر تهران از جمله شهرک غرب و سعادت آباد ممی باشد. در این کلینیک ابتدا وضعیت کلی شنوایی فرد بررسی می شود. سپس با آزمون های تینیتوس وضعیت وزوز فرد را بررسی می کنند.در انتها خدامات توانبخشی متناسب برای فرد در نظر گرفته می شود. در صورتی که راه درمان وزوز استفاده از سمعک باشد، کلینیک سمعک سایه بهترین و متناسب ترین سمعک را برای فرد در نظر گرفته و تنظیم خواهد کرد. در تمامی مراحل درمان وزوز، متخصصین شنوایی شنواس در کنار فرد وزوزی خواهند بود و مشاوره رایگان خواهند داد.
اثر حالات روحی بر وزوز گوش
حالت روحی فرد می تواند بر شدت وزوز تاثیر بگذارد. یکی از علائم رایج اختلالات روانی، وزوز است. استرس، افسردگی، هیجانات بیش از حد می توانند باعث افزایش شدت وزوز شوند. افراد با استرس های جسمی و روحی در معرض وزوز می باشند.شدت وزوز در این افراد بستگس به شدت تغییر حالت روحی دارد. اتفاقاتی از قبیل طلاق، مرگ، تصادف، خبر ناگوار ممکن است باعث شروع وزوزگوش شوند. درمان این نوع از وزوز تا حدود زیادی بستگی به همکاری بیمار دارد. بعضی از افراد می توانند با وزوز خود کنار آیند و این بزرگ ترین موفقیت در درمان وزوز ناشی از حالات روحی است.
سرگیجه همراه با وزوز گوش
من همراه با سرگیجه، معمولا وزوز نیز دارم؟ این سوال ممکن است سوال بعضی از بیماران دچار اختلال تعادل باشد. سرگیجه اختلالی است که از مغز یا گوش میانی نشات می گیرد. وزوز نیز به صورت کلی به علت اختلال در همین نواحی است هر چند وزوز می تواند به علت اختلال استخوان فک یا جرم گوش نیز باشد. یکی از بیماری های شایع که سرگیجه همراه با وزوز بروز می کند بیماری منییر می باشد. در واقع علائم این بیماری شامل سرگیجه، وزوز، احساس پری در گوش و کم شنوایی است. سرگیجه و وزوز را به خودی خود یک بیماری محسوب نمی کنند بلکه علائم یک بیماری می باشند. با بالا رفتن سن، افراد کهنسال دچار کم شنوایی می شوند. معمولا سرگیجه و وزوز همراه کم شنوایی ناشی از پیری نیز بروز می کند. گاهی صدمه به گوش براثر ضربه یا تصادف باعث کم شنوایی می شود. اختلالات تعادلی نیز بر اثر ضربه به جمجمه سر امری رایج است.
وزوز گوش همراه با اختلالات تعادلی این نوع از بیماری ها دیده می شود. سرگیجه همراه با وزوز گوش در افراد با فشار خون بالا و پایین و کم خونی دیده می شود.
رژیم غذایی مناسب برای وزوز
سوالی که ممکن است در ذهن افراد دارای وزوز خطور کند این است که آیا رژیم غذایی بر وزوز گوش تاثیر دارد؟
سعی می کنیم به صورت خلاصه به این سوال جواب دهیم. رژیم غذایی می تواند بر روی بروز بیماری ها و اختلالات تاثیر بگذارد. رژیم غذایی مناسب ممکن است از اثرات سوء یک بیماری بکاهد در حالی که رژیم نامناسب می تواند نتیجه عکس دهد.
مکمل های غذایی مناسب برای افراد دارای وزوز گوش
ویتامینB
ویتامینB یکی از مکمل هایی است که برخی از تحقیقات ثابت کرده اند که می تواند به روند بهبودی وزوز کمک کند.
ویتامینA
کمبود ویتامینA در بدن می تواند باعث اختلال در عملکرد گوش داخلی شود که وزوز معمولا یکی از علائم این اختلال می باشد. این ویتامین برای حفظ غشای گوش مهم است.
ویتامین E
ویتامین E باعث افزایش اکسیژن رسانی به سلول ها می شود. بافت عروقی گوش داخلی در صورتی که دچار ختلال شود می تواند باعث ایجاد وزوز شود.
روی
روی نیز یکی دیگر از مواد معدنی می باشد که اثرات آن بر کاهش شدت وزوز تا حدودی ثابت شده است. تحقیقات نشان داده است که در افراد با کم شنوایی دچار وزوز، میزان روی کم بوده است.
مصرف بیش از حد نمک باعث گرفتگی عروق و هم چنین بر هم خوردن تعادل املاح درون مایع گوش می شود. این اختلالات ممکن است باعث ایجاد وزوز شوند.
شکر و مواد قندی
همه اجزاء بدن برای تامین انرژی خود نیاز به گلوگز دارند. گوش نیز به عنوان یک اندام جهت تامین انرژی خود از گلوکز استفاده می کند. در صورتی که میزان گلوکز خون بهم بخورد و سیستم عروقی گوش داخلی مختل شود وزوز بوجود می آید.
بیماران باید در نظر داشته باشند که می توانند با کنترل کردن برنامه غذایی خود، رژیم غذایی مناسب رانیز شکل دهند. در صورتی که خوردن ماده غذایی یا نوشیدنی خاصی باعث می شود که میزان وزوزتان افزایش یابد سعی کنید در مصرف ان احتیاط کنید. جهت درمان وزوز و مشاوره رایگان با کلینیک سمعک سایه در ارتباط باشید..
فشار خون و وزوز گوش
فشار خون بالا می تواند بر تمامی سیستم های بدن تاثیر بگذارد. سیستم گوش داخلی نیز ممکن است تحت تاثیر فشار خون قرار گیرد. کم شنوایی، سرگیجه و وزوز از عوارض پرفشاری خون می باشند. پرفشاری خون بیماری مزمنی است که به صورت ساده می توان گفت فشار در شریان ها و رگ ها بالا می رود. پرفشاری خون بر رگ ها و شریان های گوش داخلی تایر می گذارد و وزوز بوجود می آید. معمولا با برطرف شدن پرفشاری خون، وزوز نیز برطرف می شود.
کم خونی و وزوز گوش
مطالعات دانشمندان نشان می دهند که بین کم خونی و کم شنوایی و عوارض آن ارتباط وجود دارد. کم خونی باعث کاهش اکسیژن رسانی به گوش داخلی و سلول های عصبی آن می شود و در نتیجه کم شنوایی رخ می دهد. هم چنین حدس می زنند که مکانیسم تولید میلین در سلول های عصبی در کمبود آهن خون دچار اختلال می شود. از جمله عوارض کم شنوایی، وزوز می باشد. وزوز ناشی از کم خونی می تواند با برطرف شدن مشکل کم خونی، از بین رود.
قند خون و وزوز گوش
دیابت یا بیماری قند بر سیستم شنوایی تاثیر مستقیم دارد. ارتباط بین وطوط و دیابت در برخی مطالعات مشاده شده است. در بیماری دیابت در تولید انسولین اختلال بوجود می آید و در نتیجه تنظیم قند خون یا همان گلوکز به هم می خورد. دیابت باعث تخریب رگ های ریز بدن می شود. هر گونه نارسایی در سیستم گردش خون می تواند بر حلزون تاثیر بگذارد. عوارضی از جمله کم شنوایی و وزوز به دنبال اختلال در حلزون بوجود می آید.
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)