نکات ایمنی شغل رفتگری
نکات ایمنی شغل رفتگری
نکات ایمنی شغل رفتگری
پاکیزگی شهرها و معابر عمومی به طور کلی فرآیندی سخت و پرهزینه است که در این بین کارگران شهرداری که مسئول نظافت کوچهها و خیابانها هستند و در اصطلاح به آنها رفتگر میگویند، نقش عمدهای در این پاکیزگی معابر شهر بر عهده دارند.
اگرچه این قشر زحمتکش برای بهداشت فضاهای شهری زحمتهای زیادی متحمل میشوند و در ارتقای سلامت شهر نقش پررنگی ایفا میکنند، اما خودشان در معرض تهدیدهای متعددی قرار دارند، آسیبهایی که اگر از وقوع آنها جلوگیری نشود، احتمال بروز بیماریهای خطرناکی بین این دسته از کارگران وجود دارد.
به طور مثال بسیاری از کارگران شهرداری، در حین حمل زباله، به پوست دست خود آسیب میزنند و در نتیجه شرایط بسیار خطرناکی را برای ورود بیماریهای عفونی به بدنشان فراهم میکنند.
به عنوان مثال بسیاری از بستههای زباله، حاوی مواد برندهای همچون تیغهای بهداشتی استفاده شده است که همین تیغها میتواند ناقل بسیاری از بیماریها باشد. علاوه بر تیغها، سرسوزنهای سرنگهای افتاده در کف خیابانها یا قرارداده شده در کیسههای زباله نیز میتواند خطر جدی برای رفتگران ایجاد کند.
گرچه در درجه اول مردم باید زبالهها را به گونهای در کیسههای زباله قرار دهند که باعث آسیب دیگران نشود، اما کارگران شهرداری نیز باید در حین حمل و جابهجایی بستههای زباله حتما از دستکشهای ضخیم استفاده کنند تا به بیماریهای ویروسی خطرناکی مثل ایدز، هپاتیت B و هپاتیت C، مبتلا نشوند.
البته جنس این دستکشها نباید به حدی نازک باشد که مواد برنده از آن عبور کند، بلکه دستکشهایی که از پلاستیک ضخیم یا پارچه با ضخامت بالا ساخته شدهاند، گزینههای خوبی برای در امان ماندن از آسیبهای حمل این اشیای برندهاند. چکمههای استاندارد نیز نقش بسیار مهمی، در حفظ سلامت رفتگران به عهده دارند.
این چکمهها پاها را مقابل سرما و زبالهها و مواد بازیافتی موجود کف زمین محافظت میکند و کارگران حمل زباله باید حتما به این نکته توجه داشته باشند که بدون داشتن چکمههای ضخیم و غیرقابل نفوذ روی زبالههای ریخته شده در کامیون قرار نگیرند یا بدون چکمه روی زبالههای جمعشده حرکت نکنند.
گرچه گاهی مشاهده میشود پیمانکاران نیز از در اختیار قرار دادن چکمهها و دستکشهای مرغوب به کارگرانشان خودداری میکنند، اما کارگران باید در نظر داشته باشند بدون داشتن حداقلی از امکانات ایمنی، هرگز کیسههای زباله را حمل نکنند زیرا در صورت رعایت نکردن این نکات هر کیسه زباله میتواند به عنوان عاملی در انتقال بیماریهای مسری عمل کند.
علاوه بر همه این موارد باید در نظر داشته باشیم استفاده از ماسکهای استاندارد نیز میتواند از بروز مشکلات ریوی و تنفسی در کارگران حمل زباله جلوگیری کند.
قرارگرفتن مداوم در برابر گرد و غبار و استنشاق بوی زباله این ویژگی بالقوه را دارد که خطر بروز آسم، حملات قلبی و بیماریهای ریوی را در این گروه از کارگران افزایش دهد. به همین دلیل واجب است کارگران شاغل در این حوزه حتما از پوششهای محافظ دهان استفاده کنند و در نظر داشته باشند بسیاری از ماسکهای موجود در بازار، غیراستاندارد بوده و ذرات گرد و غبار را از خود عبور میدهد.
به همین خاطر بهتر است کارگران عزیز نظافت شهری، برای اطمینان حاصلکردن از مناسب بودن ماسکهای تهیه شده، حتما با مسئولان داروخانهها مشورت کنند.
در هر حال، با وجود آن که این شغل خطرناک میتواند براحتی با سلامت افراد بازی کند، اما متاسفانه خیلی از کارگران شهرداری به این نکات ایمنی اهمیت نمیدهند و حتی دیده شده است بعضی افراد پس از واقعه خطرناکی مثل نیدل اسکیت (آسیب نفوذی ناشی از وسایل نوک تیز پزشکی) تنها محل بریدگی را چند لحظه فشار میدهند تا به زعم خودشان خون آلوده خارج شود و به پزشک مراجعه نمیکنند، در حالی که چنین سهلانگاریهایی میتواند براحتی این شغل را با بیماریهای خطرناک پیوند دهد.
سعید مهدویان - کارشناس بهداشت محیط
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)