نقش بیوفیلترها در کنترل آلودگی هوا
پاورپوینت نقش بیوفیلترها در کنترل آلودگی هوا
فرمت: PPT تعداد صفحات: 79
فهرست:
- مقدمه
- تاریخچه
- ویژگی های کلی بیوفیلتر
- مبانی مهندسی فرایند
- سینتیک و مدل سازی
- مسائل طراحی و عملیاتی
- مقایسه ای از انواع بسترهای بیو فیلتر
- میکروارگانیسم ها و شرایط محیطی موثر برای آنها
- محتوای اکسیژن، کنترل PH، ماده مغذی
- رفع ابتدایی گازهای زائد
- مقایسه با سایر تکنولوژی های کنترل آلودگی هوا (APC)
- فهرست تعدادی از صنایع موفق در استفاده از بیو فیلتر
- صافی چکنده
- بررسی مقايسه ای سه روش جذب سطحی، جذب شيميایی و روش بيوفيلتراسيون در حذف آلاينده های گاز از هوای محيط های صنعتی
- حذف تری اتیل آمین توسط بیوفیلتراسیون از گازهای خروجی از Cold Box واحد ریخته گری و مقایسه اقتصادی آن با سایر روش های حذف
بیوفیلتراسیون تکنولوژیی برای تصفیه آلودگیهای هوا و آب میباشد. بیوفیلترها رئکتورهای با بستر پرشده میباشند که میکروارگانیسمهای تجزیه کننده روی بستر واقع شدهاند. در این روش آلاینده گازی با عبور از این بستر متخلخل بیولوژیکی تصفیه میشود. استفاده از بیوفیلتر برای کنترل انتشار ترکیبات آلی فرار یک تکنولوژی ابداعی و جدید است که در دهه گذشته مقبولیت یافتهاست. اساساً جریانی از گاز آلوده که دارای غلظت کمی از مواد قابل تجزیه بیولوژیک و ترکیبات نسبتاً محلول در آب باشد، جهت بیوفیلتراسیون مناسب است. این روش در مقایسه با روش های متداول کنترل آلایندههای هوا بسیار اقتصادی تر بوده و در صورتی که به نحو مطلوب انجام شود، کاهش آلایندهها در بیشتر مواقع بیش از ۹۵ درصد خواهد بود. علاوه بر این، بیوفیلتراسیون آلاینده های ثانویه ایجاد نمی کند.
در این روش با استفاده از میکروارگانیسم های خو داده شده با گاز آلاینده اقدام به کاهش یا تصفیه این ترکیبات در هوای خروجی از دودکش های صنایع آلوده کننده می گردد. ماده آلاینده جذب فاز مایع می گردد که حاوی میکروارگانیسم های فعال می باشد. این گروه از میکروارگانیسم های سازگار شده و تخصص یافته ماده آلاینده را تجزیه و از انرژی ناشی از شکست این ترکیبات برای تکثیر و فعل و انفعالات متابولیک خود استفاده می نمایند. محصول واکنش میکروبی عمدتا Co2، آب و بیومس می باشد، در این روش ماده آلاینده می تواند آلی یا غیر آلی باشد.
بیوفیلتراسیون، تکنولوژی نسبتا جدیدی برای کنترل آلودگی هواست، به عنوان روشی امیدوار کننده برای حذف بوهای نامطبوع، VOC و گازهای سمی حاصل از فعالیت های صنعتی شناخته شده است. هزینه های کم عملیاتی و کلی این روش، مصرف انرژی کم و عدم ایجاد ضایعاتی که نیازمند بازیافت مجدد باشند، باعث این امر بوده است.
واحدهای بیو فیلتراسیون سیستم های میکروبی هستند که میکرو ارگانیسم ها را به هم پیوند می دهند. این میکرو ارگانیسم ها در واسطه های جامد متخلخلی مانند کمپوست، کود گیاهی، خاک یا مخلوطی از این مواد رشد می کنند. بستر فیلتر و محیط کشت میکروبی با لایه نازکی از آب که بیو فیلم نامیده می شود پوشیده می شود. ضایعات گازی که شامل VOC ها و گازهای سمی غیر آلی هستند از این مواد فعال زیستی بیرون ریخته می شوند. این مواد آلوده کننده در لایه مایع حل می شوند و از طریق میکروارگانیسم ها موجود در بیو فیلم تجزیه زیستی می شوند.
این تکنولوژی در بخش های وسیعی از صنعت و منابع طبیعی به کار گرفته شده است و با بازده بیش از 90% از آن برای کاهش VOC ها، گازهای سمی و بوهای نامطبوع استفاده می شود. اخیرا بیو فیلتراسیون بیش از گذشته مورد توجه واقع شده است. یکی از علل این امر مزایای اقتصادی آن نسبت به روش های سنتی کنترل آلودگی بوده است. دلیل مهم دیگر این امر مزایای زیست محیطی آن مانند مصرف انرژی کم و اجتناب از جابجایی های بین واسطه ای آلوده کننده هاست.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ کاربرد فیلترهای بیولوژیکی در تصفیه گازها (بیوفیلتراسیون)
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)