مقاله ارگونومی همراه با ترجمه
مقاله ارگونومی همراه با ترجمه
مقاله ارگونومی همراه با ترجمه
فرمت: PDF تعداد صفحات: 18
عنوان: یک روش چند معیاره برای طراحی مناسب ایستگاه های کاری تولیدی از جنبه ارگونومیک
چکیده:
این مقاله یک روش چند معیاره را پیشنهاد میکند که میتواند توسط مهندسان بخش تولید، برای طراحی مناسب ایستگاه های کاری در محیطهای صنعتی از نظر ارگونومیک مورد استفاده قرار گیرد. مخصوصا اینکه مؤلفان به طراحی مناسب ارگونومیک ایستگاه های کاری متعلق به یک واحد صنعتی واقعی توسط یک رویکرد بر پایه پارامترهای چندگانه طراحی دست یافتهاند و طراحی آزمایش (DOE) و معیارهای کارایی چندگانه واحد صنعتی مورد نظر از 8 ایستگاه کاری متفاوت و 14 کارگر تشکیل شده است. این واحد صنعتی، شلنگهای هیدرولیک فشار قوی تولید میکند. این روش طراحی قصد دارد رابطه متقابل کارگران با محیط کاریشان و روش های انجام کار را مدّ نظر قرار دهد.
در پایان، وضعیت واقعی ایستگاه های کاری، با چندین طرح آزمایشی مناسب جانشین مقایسه میشود. برای تأیید کاربردی بودن روش ارائه شده، مؤلف از مدل سازی و شبیه سازی (M&S) و محیط مجازی سه بعدی استفاده نموده است تا دقت قابل قبولی را بدست آورد.
مقدمه:
پیچیدگی زیاد واحدهای صنعتی (سیستم های تولیدی) در زمینه روابط متقابل آنان و محیط های کاری صنعتی دائما مشکلاتی را برای کارهای محققان در این زمینه خاص (ارگونومی) بوجود می آورد. در طی سالیان گذشته، مشکلات و مسائل ارگونومیک هر چه بیشتر مهم شده اند و این اهمیت به خاطر تاثیر این مسائل بر بهره وری و بازدهی واحدهای صنعتی می باشد. کارهای تحقیقاتی و علمی متفاوتی انجام شده است تا به طراحی مناسب ارگونومیک در واحدهای صنعتی دست یابد.
در اواخر دهه 90، طراحی مناسب ایستگاه های کاری سیستم های تولیدی از ارگونومیک با استفاده از سیستم ضبط ویدئویی برای جمع آوری داده ها پشتیبانی می شد. پس این داده ها تجزیه و تحلیل می شد و طراحی ایستگاه کاری با استفاده از روش آزمون و خطا انجام می شد. (در عمل، طراحی هیچگاه توسط یک طرح مناسب و عملی پشتیبانی نمی شد) طراحی نهایی ایستگاه کاری از جنبه ارگونومیک بستگی به تجزیه محقق و اطلاعات او در مورد سیستم تولید داشت. به علاوه روش طراحی معمولا بر مبنای یک معیار ارگونومیک بوده است (مثل میزان مصرف انرژی، وضعیت با چگونگی انجام کار و …) که این تک معیار، مربوط به یکی از استانداردهای خاص ارگونومیک بوده است.
انواع استانداردهای خاص:
OWAS: Ovako Working Posture Analaysis System
Burandt-Schultetus تجزیه و تحلیل
NIOSH 81 , NIOSH 91 : National Institute for Occupational Safety and Health معادلات
تجزیه و تحلیل Garg
مد نظر گرفتن بیش از یک استاندارد و معیار گام بعدی محققان در زمینه ارگونومی بوده است. نکته مهم دیگری که باید در طراحی ایستگاه های کاری سیستم های تولیدی در نظر گرفت، رابطه همین مفاهیم اندازه گیری کار و ارگونومی می باشد. هدف اندازه گیری کار، ارزیابی زمانهای استاندارد برای انجام یک فعالیت خاص می باشد، در مقابل مفاهیم ارگونومی، اکثرا به مطالعه کار اشاره دارد و قوانین حاکم بر روابط متقابل انسان و محیط کار را مورد مطالعه قرار می دهد.
در عین حال اندازه گیری کار و عوامل ارگونومیکی بر یکدیگر تاثیر می گذارند، عوامل ارگونومیک بر زمان مورد نیاز برای انجام یک فعالیت تاثیر می گذارند، همانطور که هر تغییری در روش انجام کار بر شرایط ارگونومیکی محل کار تاثیر می گذارد. معمولا تجزیه و تحلیل با استفاده از ایستگاههای کاری واقعی بسیار پرهزینه است (هم از نظر مالی و هم از نظر زمان) زیرا این امر احتیاج به اختلال در فعالیتها و فرآیند سیستم تولید دارد. در این زمینه شبیه سازی، یک روش برای حل این مشکل و ایجاد یک پیشینه از سیستم و تجزیه و تحلیل رفتار و انجام تحلیل «اگر به چه» می باشد. علاوه بر این شبیه سازی می تواند همزمان توسط محیط های مجازی سه بعدی استفاده شود. محیط مجازی سه بعدی یک ابزار قوی برای بررسی و مشاهده تغییرات محیط کار در طول زمان می باشد، همچنین به کمک آن می توان مشکلات ارگونومیکی که تشخیص آن مشکل است را شناخت.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
با سلام متاسفانه من نمیتوانم فایل انگلیسی که به صورت pdf باز کنم ممکنه فایل word بزارین
با سلام
فایل انگلیسیش مشکل داشت.
فایل PDF اصلاح و قرار داده شد.
با سلام
فایل ورد فارسی خراب است
لطفا رسیدگی بفرمایید
سلام
فایل pdf فارسی ترجمه قرار گرفت تا بدون مشکل براتون باز بشه.
موفق باشید