معضلات شهری
معضلات شهری
معضلات شهری
نمای متروی تهران از بالا
قسمت دوم: نمای متروی تهران از بالا
«فشار قبر» نامی است که برخی استفاده کنندگان پرشمار مترو روی آن گذاشتهاند؛ نامی که کنایه و شوخیهای بسیاری در آن نهفته است؛ اما اگر توفیق تجربه آن را داشته باشید، خواهید دید که بیشباهت به واقعیت هم نیست؛ واقعیت تلخی که در داد و دعواهای مسافران خودش را نشان میدهد، ولی گویا از دید مسئولان مغفول مانده است.
به گزارش «تابناک»، بر پایه آمار، روزانه بیش از دو میلیون نفر از این وسیله مدرن حمل و نقل در پایتخت استفاده میکنند، ولی بیشتر چنان شرایط نامطلوب و بغرنجی دارند که اگر ناچار نباشند، بیگمان در استفاده از مترو تجدید نظر خواهند کرد.
به عبارت دیگر، با سیل جمعیتی روبهرو هستیم که به رغم مشکلات موجود در مترو، دلیل استقبالشان چه بسا این باشد که میدانند در سطح شهر هم شرایط بهتری نصیبشان نخواهد شد و چه بسا گریزی نداشته باشند، جز استفاده از آن؛ مترویی که با زحمت زیادی ساخته شده و در حال توسعه است، ولی ویژگی خارقالعادهای ندارد که آن را از متروی دیگر کشورها متمایز کند، الا جمعیتی که جابجا میکند.
مترویی ساده و بیآلایش که هم کوچک است و هم محدود و طبیعتا توانایی خدمت دادن به این جمعیت را ندارد و در ساعات اوج ترافیک، عملا به اندازهای از فشردگی میرسد که هیچ روزنه و مفری برای سوار و پیاده شدن در واگنهای آن موجود نیست. این را میشود از جمعیت مسافرانی فهمید که با آمدن و رفتن قطارها، همچنان در ایستگاه منتظر میمانند تا بلکه یک جای خالی نصیبشان شود. مسافرانی که میدانند در این ساعات، عبور از عرض خیابان با پای پیاده هم دچار ترافیکی است که گویا هرگز تمامی ندارد و همین دلیل هم کافی است که مترو را ترجیح دهند.
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)