مصاحبه با مهندس محمد خندان از دانشگاه علوم پزشکی قم
مصاحبه با مهندس محمد خندان از دانشگاه علوم پزشکی قم
1- لطفا خودتان را معرفی کرده و رشته، دانشگاهها و مدرک تحصیلی خود را تشریح نمایید. جنابعالی از چه سالی وارد دانشگاه قم شدید و در سال ورود سطح علمیتان در چه مرتبه ای بود؟
ضمن تشکر از شما، محمد خندان متولد 1363 هستم. کاردانی ایمنی صنعتی و کارشناسی ناپیوسته را در رشته ایمنی صنعتی و محیط کار از دانشکده HSE دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (دانشکده حفاظت و بهداشت کار سابق) و کارشناسی ارشد را در رشته ارگونومی از دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در سال 1389 دریافت کردم. نفر سوم آزمون کاردانی به کارشناسی در سال 1385 بوده و در هر سه مقطع بعنوان نفر اول دوره فارغ التحصیل شدم.
از سال 1392 فعالیت خود بعنوان هیئت علمی پیمانی دانشگاه علوم پزشکی قم را آغاز کردم. در این مدت در مسئولیتهایی همچون معاون مرکز تحقیقات آلاینده های محیطی، قائم مقام مرکز تحقیقات سلامت کار و مدیر گروه ارگونومی دانشگاه فعالیت داشته ام.
2- لطفا در رابطه با آمار تحریر مقالات، کسب مدارج و عناوین علمی و سطح همکاری با ژورنال های معتبر داخلی و بین المللی و بنیاد های آکادمیک و دانش پژوه توضیح دهید .
تا به امروز 27 طرح تحقیقاتی را به پایان رسانده ام و 4 طرح نیز در حال اجرا می باشد. حاصل این طرح ها و سایر فعالیتهای پژوهشی تاکنون 60 مقاله علمی چاپ شده و 6 مقاله پذیرش شده جهت چاپ در مجلات معتبر داخلی و خارجی می باشد. بعلاوه، 48 مقاله نیز در همایشهای ملی و بین المللی ارائه گشته است.
بواسطه تخصص گرایی در حیطه پژوهش، چندی است با نشریات علمی داخلی و خارجی جهت اموری همچون داوری مقالات همکاری دارم. همچنین، در دوره گذشته هیئت مدیره انجمن ارگونومی کشور بعنوان عضو علی البدل انتخاب شده و با حضور در جلسات در کنار سایر اعضا محترم گامهایی جهت بهبود این حوزه برداشته شد.
3- نظر جنابعالی در رابطه با جایگاه رشته بهداشت حرفه ای و راهکارهای نظری و عملی پیشنهادی جهت ارتقاء آن را تشریح فرمائید.
رشته هایی همچون بهداشت حرفه ای، ایمنی صنعتی و ارگونومی بی شک دارای جایگاه ارزشی بالایی می باشند و بحمدلله با گذر زمان جایگاه شغلی مناسبی نیز پیدا کرده اند. چنین رشته هایی که با حفظ جان، سلامت و رفاه انسانها همراه هستند نیازمند توجه و سرمایه گذاری بیشتری می باشند. افراد حاضر در این حوزه دارای نقش کلیدی جهت ارتقا سطح آن و گسترس توجهات به آنها هستند و با عملکردی بهتر این مهم تحقق خواهد یافت.
4- ضرورت ادامه تحصیل در مقطع ارشد و دکترای بهداشت حرفه ای به چه صورت است و اینکه چه توصیه های برای داوطلبان کارشناسی ارشد و دکترای این رشته دارین؟
محیط های کاری مختلف مانند صنایع، مراکز درمانی و اداری نیاز بسیار زیادی به حضور متخصصان بهداشت و ایمنی شغلی دارند. این گروه از متخصصان می توانند از یکسو و در درجه اول سلامت و جان افراد را حفظ نمایند و از سوی دیگر به حفظ سرمایه های اجتماعی و مالی سازمانها کمک کنند و به نظر میرسد در طی چند سال آتی این نیاز کماکان وجود داشته باشد.
از دیگر سو، مراکز علمی ما نیز به فارغ التحصیلان تحصیلات تکمیلی این رشته ها بویژه در مقطع دکترا جهت تربیت کارشناسان و متخصصان به روز نیازمند است.
امروزه فارغ ااتحصیلان این حوزه نیازمند مهارت عملی بالا نه تنها در بخش تخصصی که در علوم وابسته همچون مدیریت و اقتصاد می باشند.
5- به نظر جنابعالی فارغ التحصیلان رشته بهداشت حرفه ای شاغل در صنعت چه موانعی بر سر راه خود خواهند داشت و راهکار های عملی برای حذف این موانع را تشریح فرمایید
همانطور که قبلا اشاره گردید، توانایی علمی و عملی همکاران ما در محیط کار کلید بسیاری از مشکلات است که میتواند دیگران را با خود همراه سازند. در هر محیط کاری توجه به اخلاق حرفه ای نبایستی فراموش شود. همه ما در برابر دیگران مسئولیتهایی داریم که بایستی به بهترین شکل ممکن به آنها عمل نماییم.
6- سطح علمی بهداشت حرفه ای دانشگاه قم به چه صورتی است و آن را نسبت با بقیه دانشگاه ها به چه صورت ارزیابی می کنید؟
گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی قم چندین سال است که در حوزه پرورش متخصصان بهداشت حرفه ای در حال فعالیت است. شروع به کار این گروه با مقطع کاردانی بوده و پس از آن و از سال 1389 دانشجویان مقطع کارشناسی پذیرش شدند. با توجه به وجود صنایع بسیار در استان به نظر این گروه بخش عمده ای از رسالت خود جهت تربیت کارشناسان با مهارت لازم را به انجام رسانده است. یکی از مزایای اصلی درگروه بهداشت حرفه ای قم، وجود اساتید و اعضا هیئت علمی است که علیرغم جوانایی دارای ترجمه بالا در امر آموزش، پژوهش و شناخت مشاغل و صنایع مختلف اند؛ این همزمانی انرژی و مهارت بالا کمک بسیاری به پیشبرد اهداف ما کرده است. در ضمن داشتن آزمایشگاه های تخصصی با وسایل بهروز که راه را برای اجرای تحقیقات مختلف باز میکند از دیگر مزایای این گروه می باشد.
7- در صورتی که موردی در سوالات بیان نشده لطفا در اینجا بیان کنید.
در انتها ضمن آرزوی موفقیت برای تمام دانشجویان و فارغ التحصیلان این سرزمین بویژه همکاران امروز و فردایمان امیدورام همگی در مسیر تحقق هدف اصلی این رشته قدمهای مثبت و رو به جلو برداریم.
حتما بخوانید:
⇐ مصاحبه با اساتید بهداشت حرفه ای دانشگاه های علوم پزشکی کشور
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)