مصاحبه با دکتر عبدالحمید تاجور استاد دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
مصاحبه با دکتر عبدالحمید تاجور استاد دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
مصاحبه با دکتر عبدالحمید تاجور استاد دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
مصاحبه کننده: دانشجویان بهداشت حرفه ای (http://www.ACGIH.ir)
1- لطفا خودتان را معرفی کرده و رشته، دانشگاهها و مدرک تحصیلی خود را تشریح نمایید. جنابعالی از چه سالی وارد دانشگاه هرمزگان شدید و در سال ورود سطح علمیتان در چه مرتبه ای بود؟
عبدالحمید تاجور هستم عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ، از سال 1388 با مدرک فوق لیسانس وارد دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس شدم ،در سال 1391 به عنوان مدیر تحقیقات وفناوری دانشگاه کارم را ادامه دادم و در حال حاضر دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی شیراز هستم.
2- لطفا در رابطه با آمار تحریر مقالات، کسب مدارج و عناوین علمی و سطح همکاری با ژورنال های معتبر داخلی و بین المللی و بنیاد های آکادمیک و دانش پژوه توضیح دهید .
بنده دارای بیش از 20 مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی و همچنین مجلات ISI و PUB MED و سایر نمایه های معتبر بین المللی می باشم. دارای چهار کتاب تالیفی می باشم و کتاب “مدیریت بحران در جوامع ” بنده در سال 1394 به عنوان کتاب برتر دانشگاه انتخاب گردید
3- نظر جنابعالی در رابطه با جایگاه رشته بهداشت حرفه ای و راهکارهای نظری و عملی پیشنهادی جهت ارتقاء آن را تشریح فرمائید.
بنظر بنده رشته بهداشت حرفه ای جزء رشته های خیلی خوب دانشگاهی می باشد که هم از لحاظ علمی بودن و هم از لحاظ کاربردی بودن شرایط خوبی دارد و البته هنوز آنچنانی که باید در ایران به آن توجه نمی شود. خدا را شکر به سبب پشتوانه قانونی که برای استخدام فارغ التحصیلان بهداشت حرفه ای وجود دارد از نظر بازار کار هم شرایط مناسبی دارد .
برای ارتقای جایگاه بهداشت حرفه ای در کشور باید حتما فارغ التحصیلان این رشته از طریق تشکیل انجمن مطالبات خود را پیگیری کنند به ویژه در زمینه حقوق و مزایا .
بنظر بنده هیچ کسی بهتر از خود بچه های بهداشت حرفه ای که در مراکز دولتی مثل اداره کار و مراکز بهداشت شاغل هستند نمی تواند زمینه را برای بهتر شدن وضعیت بازار کار و کیفی تر شدن اقدامات کارشناسان بهداشت حرفه ای مهیا کنند.هرچقدر که بازرسان بهداشت حرفه ای به وظایف قانونی خود بهتر عمل کنند مدیران اهمیت بیشتری به کارشناسان بهداشت حرفه ای می دهند و بیشتر قدر تلاشهایشان را می دانند.
4- ضرورت ادامه تحصیل در مقطع ارشد و دکترای بهداشت حرفه ای به چه صورت است و اینکه چه توصیه های برای داوطلبان کارشناسی ارشد و دکترای این رشته دارین؟
واقعیت این است که وضعیت بازار کار به خصوص در مقطع کارشناسی ارشد برای هیات علمی شدن کمی سخت است بنابراین دانشجوها اگر قصد ادامه تحصیل دارند باید تا دکترا ادامه بدهند که در رشته بهداشت حرفه ای کار بسیار سخت و پرریسکی می باشد . بنابراین شاید بهتر باشد ابتدا استخدام شوند و بعد با خیال راحت به ادامه تحصیل فکر کنند
5- به نظر جنابعالی فارغ التحصیلان رشته بهداشت حرفه ای شاغل در صنعت چه موانعی بر سر راه خود خواهند داشت و راهکار های عملی برای حذف این موانع را تشریح فرمایید
بزرگترین مانع این است که متاسفانه فارغ التحصیلان سایر رشته ها که بازار کار ندارند اخیرا در صنایع مختلف به جای فارغ التحصیلان بهداشت حرفه ای مشغول به کار شده اند ومی شوند بنابراین بازرسان بهداشت حرفه ای شاغل در مراکز بهداشت باید تلاش کنند که از این کار جلوگیری کنند و البته متاسفانه به دلیل ذینفع بودن برخی از این کارشناسان گاهی اوقات این کار انجام نمی شود که بنظر بنده در اینگونه مواقع فارغ التحصیلان بهداشت حرفه ای آن منطقه باید با هم هماهنگ شده و این مهم را پیگیری نمایند.
6- سطح علمی بهداشت حرفه ای دانشگاه هرمزگان به چه صورتی است و آن را نسبت با بقیه دانشگاه ها به چه صورت ارزیابی می کنید؟
از آنجایی که بندرعباس یک شهر صنعتی محسوب می شود بنابراین تحصیل در این شهر می توان برای هر دانشجوی بهداشت حرفه ای یک فرصت مناسب باشد و البته در این دانشگاه اعضای هیات علمی با دانش بالا و تجربه کاری خوب در صنایع مختلف مشغول فعالیت هستند و از تجهیزات آزمایشگاهی مناسبی نیز بهره می برد در نتیجه در رشته بهداشت حرفه ای سطح دانشگاه را خوب ارزیابی میکنم.
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)