مصاحبه با اساتید بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد
مصاحبه با اساتید بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد
تاریخ مصاحبه: 96/5/25
مصاحبه کننده: دانشجویان بهداشت حرفه ای
هدف از مصاحبه:
- آشنایی دانشجویان با اساتید برتر حوزه ایمنی و بهداشت حرفه ای هر دانشگاه
- استفاده از رهنمودها و تجربیات اساتید
- ارتباط بیشتر با اساتید دانشگاه ها
- افزایش آگاهی دانشجویان از امکانات و سطح علمی دانشگاه
- مشکلات ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکترا
- و …
1- لطفا خودتان را معرفی کرده و رشته، دانشگاهها و مدرک تحصیلی خود را تشریح نمایید. جنابعالی از چه سالی به عنوان هیئت علمی وارد دانشگاه مشهد شدید و در سال ورود سطح علمیتان در چه مرتبه ای بود؟
با سلام و آرزوی موفقیت برای کلیه همکاران امروز و آینده
فارغ التحصیل کارشناسی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، کارشناسی ارشد دکتری از دانشگاه تربیت مدرس تهران رتبه اول قبولی دکتری و رتبه برتر فارغ التحصلی در دوره کارشناسی ارشد و دکتری.
از سال 73 هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بوده ام از ابتدای 95 با مرتبه استادی وارد دانشگاه علوم پزشکی مشهد شده ام . عضو هیات ممتحنه وارزیابی (برد) بهداشت حرفه ای هستم. چند سالی همزمان با تحصیل در دوره دکتری مدیرکل HSE صنایع پتروشیمی کشور یا مشاور بوده ام. استاد پروازی برای دانشجویان کارشناسی ارشد ودکتری دانشگاه تربیت مدرس و در حال حاضر یک دانشجوی دکتری پژوهشی دارم واستاد مشاور 3 دانشجوی دکتری بهداشت حرفه ای هستم. و استاد راهنمای 4 دانشجوی کارشناسی ارشد HSE دانشگاه آزاد هستم.
2- لطفا در رابطه با آمار تحریر مقالات، کسب مدارج و عناوین علمی و سطح همکاری با ژورنال های معتبر داخلی و بین المللی و بنیاد های آکادمیک و دانش پژوه توضیح دهید.
حدود 76 مقاله در GOOGLE SCHOLAR که 33 مقاله از آنها در SCOPUS سایت شده و 5 مقاله ACCEPT شده در مجلات ISI دارم که هنوز به مرحله چاپ نرسیده است و 3 مقاله در حال تکمیل برای ارسال دارم.
فقط یک کتاب بهداشت برای کشاورزان در 3000 نسخه داشته ام
سردبیر یک مجله ISI با عنوان Health Scope می باشم و عضو هیات تحریر برخی مجلات دیگر نیز می باشم .
عضو تجدید نظر دوم هیات تخلفات وزارت نفت (کارشناسان hse ) نیز می باشم
3- طی چند سال بعد از کارشناسی ارشد مدرک دکترا را کسب کردید و در زمان حال اخذ مدرک دکترای بهداشت حرفه ای را برای دانشجویان ارشد چطور می بینید؟
حدود 7 سال بعد از کارشناسی ارشد برای دوره دکتری رفتم. . در حال حاضر تقریبا همه دانشگاه های کشور نیاز به فارغ التحصیلان دکتری بهداشت حرفه ای می باشند که بازنشستگی اساتید دانشگاه ها این نیاز را بیشتر نیز نموده است وبا وضعیت فعلی پذیرش سالها این نیاز باقی خواهد ماند.
4- نظر جنابعالی در رابطه با جایگاه رشته بهداشت حرفه ای و راهکارهای نظری و عملی پیشنهادی جهت ارتقاء آن را تشریح فرمائید.
جایگاه این رشته خوب است. ولی برخی فعالیت های بی مسئولیتی ، و غیر تخصصی مثل آموزش های با دوره های کوتاه مدت (HSE ) و… ضربه به جایگاه بهداشت حرفه وارد می کند تشکیل انجمن صنفی و ارتقاء علمی کارشناسان و تخصصی عمل نمودن آنها باعث افزایش وبهبود جایگاه بهداشت حرفه ای می شود.
5- ضرورت ادامه تحصیل در مقطع ارشد و دکترای بهداشت حرفه ای به چه صورت است و اینکه چه توصیه های برای داوطلبان کارشناسی ارشد و دکترای این رشته دارین؟
در حال حاضر تقریبا همه دانشگاه های کشور نیاز به فارغ التحصیلان دکتری بهداشت حرفه ای می باشند که بازنشستگی اساتید دانشگاه ها این نیاز را بیشتر نیز نموده است وبا وضعیت فعلی پذیرش سالها این نیاز باقی خواهد ماند.
6- به نظر جنابعالی فارغ التحصیلان رشته بهداشت حرفه ای شاغل در صنعت چه موانعی بر سر راه خود خواهند داشت و راهکار های عملی برای حذف این موانع را تشریح فرمایید.
توجه به اخلاق حرفه ای ، ارتقاء سطح علمی کاربردی فارغ اتحصیلان ، تشکیل انجمن صنفی، تلاش دانشجویان و توجه بیشتر به واحد های عملی می تواند مشکلات آینده این رشته را محدود نماید.
7- سطح علمی بهداشت حرفه ای دانشگاه مشهد به چه صورتی است و آن را نسبت با بقیه دانشگاه ها به چه صورت ارزیابی می کنید؟
وضعیت خوبی دارد تقریبا اکثریت واحد های تخصصی گروه توسط عضو هیات علمی دکتری یا دانشجوی در حال فارغ التحصیل دکتری همین دانشگاه ارائه می شود که نسبت به اکثر دانشگاه های کشور از وضعیت مناسب تری برخوردار است و فکر می کنم با شروع بکار دو نفر از فارغ التحصیلان از آبان ماه این وضعیت حالت ایده ال خواهد داشت و استقلال گروه و پیگیری پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد را بدنبال خواهد داشت.
8- در صورتی که موردی در سوالات بیان نشده لطفا در اینجا بیان کنید.
با توجه به صنعتی بودن استان، با شروع به کار همکاران جدید و حمایت مسئولین دانشگاه، انشاالله گروه بهداشت حرفه ای یکی از قطب های علمی مطرح کشور خواهد بود.
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)