مراقبت از سالمندان در خانه و جامعه
مراقبت از سالمندان در خانه و جامعه
مراقبت از سالمندان در خانه و جامعه
فرمت: PPT تعداد صفحات: 60
اهمیت حضور سالمند در جامعه
دوران سالمندی با کاهش توانایی های جسمی و از دست دادن برخی ارزش ها و امتیازات همراه است، چنین شرایطی منجر به ایجاد محدودیت هایی در ارتباط با اجتماع پذیری و استقلال فردی می گردد. از طرفی مزایای حضور سالمند در جامعه، احساس شکوه و ارزش، استقلال فردی، احساس آزادی، ورزش و سلامت فیزیکی و … همراه خواهد داشت.
- عاطفی: دیدار نزدیکان و اقوام و رفتن به مساجد و اماکن مذهبی و …
- معیشتی: رفتن به مراکز خرید و محل کار و …
- نیاز به امنیت: مراجعه به مراکز درمانی و …
- زندگی اجتماعی: مراجعه به بانک ها، کتابخانه، ادارات و …
- تفریح: پیاده رویی و رفتن به پارک ها و …
هشت مولفه شهر دوستدار سالمند
- فضای عمومی و ساختمان ها
- مسکن
- ارتباطات و اطلاعات
- مشارکت اجتماعی
- شمول و احترام اجتماعی
- خدمات پزشکی و بهداشتی
- مشارکت مدنی و اشتغال
- حمل و نقل
کف سازی پیاده رویی:
راه رفتن بر روی سطوح ناهموار، سنگ فرش های تکه تکه، درپوش های منحول برای سالمندان دشوار می یاشد. تشخیص لبه های سنگ فرش درشت نسبت به سنگ فرش های ریز استفاده از سنگ فرشهای مطلوب با رنگ های مناسب و در اندازه های نسبتا بزرگ و همچنین طرح های شطرنجی دارای خطوط زیاد برای سالمندان دارای اختلالات بینایی راحتر است.
فضاهای عابر پیاده:
در جاهایی که امکان دارد و به ویژه در خیابانهای عریض تر و شلوغتر باید گذرهای عابر پیاده کنترل شده با پیام وجود داشته باشد. پیام های صوتی باید در ارتفاع و درجه مناسب صدا نصب شوند، و همچنین برنامه زمانی سازگار برای سالمندانی که ضعف جسمانی داشته و سرعت حرکت کمتری نسبت به سایر افراد دارند و همچنین سالمندان با اختلالات شنوایی قادر به شنیدن آنها باشند، که در اینصورت سالمندان احساس امنیت بیشتری می کنند.
رمپ ها و پله ها:
حداکثر شیب رمپ مطلوب سالمندان 8درصد و با عرض حداقل 120 سانتی متر در رمپ های مستقیم و حداقل 150سانتی متر در رمپ های مارپیچ است و باید دارای سطوح لغزنده و صیقلی نباشد. پله ها باید کوتاه و مستقیم بوده و حداکثر 12 پله داشته و ارتفاع پل ها حداکثر 15 و کف آن نیز حداقل 30 سانتی متر باشد. اتفاع و کف پله نیز باید رنگ های متفاوتی داشته باشد.
نورپردازی و رنگ:
وجود نور کافی از مواردی است که سبب احساس امنیت بیشتر و وضوح مسیر پل، در عبور شب هنگام عابران از روی پل می شود. همچنین نورپردازی پل سبب خوانایی و برجسته شدن طراحی، عناصر تعبیه شده روی مسیر پل و نیز محل های ورود و خروج در طول شب می شود.
طراحی:
- برای بهتر دیده شدن مسیر، نور باید به طور یکنواخت در تمام مسیر پخش شود.
- شدت روشنایی در ورودی و خروجی پل برای تاکید بر آن باید بیشتر باشد.
- نوع لامپ های انتخابی باید با مصالح کف سازی پل به لحاظ کاهش انعکاس هماهنگ باشد.
- در نورپردازی پله های ورودی پل، به منظور پیشگیری از خیرگی از قرار دادن منبع نور در ارتفاع پله خودداری گردد.
- به منظور ایجاد امنیت بیشتر پاگرد پله ها باید با شدت بیشتر روشن شوند.
شرایط اقلیمی:
از مهمترین موارد موثر در طراحی پل توجه به شرایط اقلیمی چون برف، باران و باد می باشد. بعلت ارتفاع بلند و از طرفی زاویه ریزش برف و باران، میبایست کف پل با شیب متناسبی طراحی شود تا ضمن جمع نشدن آب باران و عدم ریزش روی مسیر سواره زیر پل، این آب به صورتی هدایت شده از طریق کانال هایی به پایین منتقل شود. همچنین میتوان با تمهیداتی (مثل نصب سیم های حرارتی در زیر کف پل) در فصل زمستان از جمع شدن برف در سطح پل جلوگیری کرد.
قابل تشخیص بودن:
خیابان هایی ارائه دهنده تصویری واضح از محل قرارگیری خود، کاربری شان و جایی که بدان ختم می شوند هستند. خیابان هایی مشخص منعکس کننده شخصیت محلی محدود بوده و شامل انواع کاربری ها، فرم ساختمانی، خصوصیات، رنگ ها، مصالحی هستند که ضمن حفظ شخصیت کلی محله به خیابان ها و ابنیه هویت منحصر به خودشان را می بخشند.
قابل دسترس بودن:
صرف نظر از هرگونه اختلالات ذهنی، حسی و یا جسمی، برای سال خوردگان، امکان دسترسی، ورود، استفاده و پرسه زدن در اطراف مکان هایی که نیاز یا تمایل دارند، فراهم باشد. خیابان هایی در دسترس دارای خدمات و تسهیلات محلی بوده و به یکدیگر متصل هستند، دارای پیاده روهایی مسطح و عریض می باشند و محل عبور عابران پیاده هم سطح با زمین بوده (بدون زیر گذر یا پل هوایی) و با چراغ راهنمایی کنترل می شود.
راحتی:
خیابان ها به سالمندان این امکان را می دهد، بدون تشویق لسانی و روانی به مکان های مورد نظرشان رفته و از بیرون از خانه بودنشان لذت ببرند. خیابان هایی راحت، آرام، دلپذیر و دوستدار پیاده بوده و ارائه دهنده خدمات و تسهیلاتی هستند که موردنیاز سالخوردگان می باشند.
ایمنی:
خیابان هایی که به سالمندان امکان دهد تا از عرصه های شهری استفاده کرده و لذت ببرند، بدون آنکه ترسی از سکندری یا زمین خوردن، زیر گرفته شدن و یا مورد حمله واقع شدن، داشته باشند. خیابان های ایمن دارای ساختمان هایی مشرف بدان ها، خطوط دوچرخه مجزا و پیاده روهای هموار، ساده، عریض با روشنایی مجزا هستند.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ وسایل توانبخشی در سالمندان (سمعک و عصا)
⇐ همبسته های کیفیت زندگی سالمندان
⇐ معرفی ابزارهای غربالگری کاربردی برای سنجش صلاحیت رانندگی سالمندان
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)