مدیریت پسماند تا پایان سال 91- تولید موتورسیکلت برقی
مدیریت پسماند تا پایان سال 91- تولید موتورسیکلت برقی
مدیریت پسماند تا پایان سال 91- تولید موتورسیکلت برقی
قزوین- خبرگزاری مهر: قائم مقام سازمان محیط زیست کشور با اشاره به مدیریت پسماند تا پایان سال 91 گفت: تا ابان امسال با رفع آلایندگی دو هزار و 800 واحد صنعتی، صنایع های تک و پاک جایگزین این واحدها می شوند. … به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد شاعری در سفر یک روزه به استان قزوین پس از شرکت در جلسه کارگروه مدیریت پسماند و افتتاح مرکز پایش و پسماند این استان در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی مهمترین برنامه های امسال سازمان محیط زیست را تشریح کرد.
شاعری در این نشست خبری گفت: سیاست سازمان محیط زیست هدایت و حمایت از تولید و عرضه خودرو با استاندارد یورو چهار در کشور است که جدول آن تهیه شده و با زمان بندی مشخص به تفکیک به خودروسازان ابلاغ خواهد شد. وی افزود: همه خودروهای وارداتی نیز با استاندارد یورو پنج اجازه ترخیص خواهند گرفت و مونتاژ خودروهای سی کی دی نیز از اردیبهشت ماه با استاندارد یورو چهار، مجاز خواهد بود.
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست کشور همچنین تصریح کرد: این سیاست با جدیت دنبال می شود و از شماره گذاری خودروهای کمتر از استاندارد یورو چهار جلوگیری خواهد شد. وی بیان کرد: خودروهای تولید داخل با تیراژ بالای بنزینی و گازوئیلی تا 30 آذر ماه فرصت دارند نسبت به تطبیق شرایط خود با استاندارد روز اروپا اقدام کنند در غیر این صورت شماره گذاری نخواهند شد.
بنزین یورو چهار عرضه می شود این مسئول از تولید موتورسیکلت با استاندارد یورو سه هم خبر داد و گفت: از اول مهرماه امسال موتورسیکلت های تولید داخلی با استاندارد یورو سه عرضه خواهد شد.وی تولید موتورسیکلت های برقی را از دیگر برنامه های امسال بیان کرد و گفت: میزان نیاز بازار به موتورسیکلت برقی تا 100 هزار دستگاه است و از سال 92 دیگر هیچ خودرو و موتورسیکلت کمتر از استاندارد یورو چهار پلاک نمی شود. وی یادآورشد: با توافق و هماهنگی های انجام شده تولید سوخت یورو چهار و پنج در پالایشگاه اراک در حال انجام است و از تیرماه امسال هم تولید سوخت با استاندارد اروپا در پالایشگاه تندگویان، آبادان و لاوان آغاز شده و به شبکه توزیع می پیوندد و از نیمه دوم امسال 50 درصد سوخت مورد نیاز کشور با استاندارد یورو چهار عرضه می شود.
شاعری گفت: بنزین تولیدی فعلی با استاندارد یورو دو است که تا پایان امسال نیمی از بنزینهای تولیدی با استاندارد یورو چهار صورت خواهد گرفت که تولید بنزین یورو چهار حدود 20 میلیارد تومان هزینه دارد. این مسئول بیان کرد: 70 درصد آلودگی شهرها به دلیل سوخت خودروها و 20 درصد مربوط به صنایع و 10 درصد مربوط به منازل است که با استاندارد شدن خودروها و تولید بنزین با استاندارد یورو چهار، بخش زیادی از آلودگی ها برطرف خواهد شد که قادریم با اصلاح روشها این آلودگی را در یک دوره پنج ساله به حداقل و حتی صفر برسانیم.
مدیریت پسماند تا پایان سال 91 شاعری به ضرورت و اهمیت اجرای طرح مدیریت پسماند در کشور هم اشاره کرد و گفت: در هفته آینده از طرح جامع مدیریت پسماند کشور که با همکاری وزارت خانه های بهداشت، نیرو، نفت، صنعت، شهرداری ها و محیط زیست تهیه شده رونمایی خواهد شد که بر اساس آن مدیریت پسماند برنامه ریزی و اجرایی می شود. وی گفت: تا پایان امسال پسماندهای ویژه شامل روغن های تصفیه دوم، اسیدها، تا پایان سال 93 پسماندهای صنعتی و خانگی و پسماندهای کشاورزی تا پایان سال 94 به صورت بهداشتی و مکانیزه دفع و دفن خواهد شد و دیگر هیچ زباله ای به صورت غیربهداشتی در کشور نخواهیم داشت.
شاعری اظهارداشت: مکانیزم توسعه کشور و زدودن گازهای مخرب لایه اوزن که موجب افزایش دمای هوا شده است از اولویت های امسال است که با جدیت پیگیری می شود. این مسئول یادآورشد: در سه سال برنامه پنجم همه پسماندهای کشاورزی، صنعتی، خانگی و بیمارستانی مدیریت خواهد شد و در دو سال پایان برنامه ارتقاء کیفیت مدیریت پسماند اجرایی می شود و تا پنج سال آینده به استانداردهای جهانی دست خواهیم یافت و کشورمان را از زباله و آلودگی های مایع، جامد و گازی پاک خواهیم کرد. نیمه دوم امسال جشن پایان دفن غیربهداشتی زباله در کشور شاعری یادآورشد: در نیمه دوم امسال جشن پایان دفع و دفن غیربهداشتی زباله در تمامی مراکز استانها برگزار خواهد شد و هر ماه یک شهر به سیستم مدیریت پسماند کشور متصل خواهد شد.
صنایع پاک جایگزین صنایع قدیمی شاعری جایگزینی صنایع پاک و های تک به جای صنایع آلوده کننده را از دیگر سیاست های محیط زیست در سال جاری دانست و افزود: در حال حاضر دو هزار و 800 واحد صنعتی آلاینده بزرگ و متوسط در کشور داریم که نیمی از آنها با صنایع های تک جایگزین شده و رفع آلودگی خواهند کرد و این تعداد به یک هزار و 400 واحد کاهش خواهد یافت.
قائم مقام سازمان محیط زیست کشور بیان کرد: تا پایان سال با پیگیری و اعمال قانون از سوی محیط زیست تمامی واحدهای آلاینده به صنایع پاک تبدیل خواهد شد و دیگر صنعت آلاینده در کشور نخواهیم داشت. وی گفت: با همکاری شرکت شهرک های صنعتی، محیط زیست، صنوف تا سال 92 تمامی واحدهای آلاینده به صنایع پاک و منطبق با محیط زیست تبدیل خواهند شد و از فعالیت هر گونه واحدهای آلاینده جلوگیری خواهد شد .
ورود آزبست ممنوع شد این مسئول اولویت دیگر سازمان محیط زیست در سال جاری را جلوگیری از تولید و ورود آزبست اعلام کرد و گفت: امسال اجازه ثبت سفارش، ورود و ترخیص، تولید و حمل آزبست در کشور صادر نخواهد شد و هیچ واحد صنعتی بجز تولیدکننده های لوله های آب و فاضلاب شهری(بطور موقت) مجاز نیستند از این ماده استفاده کنند.
وی گفت: تولید کننده های لوله های آب و فاضلاب هم فقط تا 30 شهریور فرصت دارند از این مواد استفاده کنند و پس از این تاریخ این واحدها نیز مجاز به بکارگیری آزبست نخواهند بود. تخریب جنگل ها کاهش یافت شاعری گرایش مردم به صیانت از منابع طبیعی در سالهای اخیر را بسیار خوب ذکر کرد و اظهارداشت: با فرهنگ سازی انجام شده توجه مردم به محیط زیست و صیانت از منابع خدادادی بیشتر شده و در این زمینه با جدیت و نظارت محیط زیست میزان تخریب جنگل ها نیز به نحو قابل توجهی کاهش یافته است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست کشور همچنین گفت: در سالهای اخیر چهار میلیون هکتار از تخریب جنگلها کاسته شده و میزان تخریب از 18 میلیون هکتار به 14 میلیون هکتار کاهش پیدا کرده است که امیدواریم با تداوم همکاری و نظارت مردم شاهد کاهش تخریب این منابع خدادادی باشیم. وی بیان کرد: بهره برداری از جنگل ها در برخی مناطق و حوزه های آبخیز بیش از رویش طبیعی است لذا سیاست محیط زیست در سال جاری این است که بهره برداری از جنگل های شمال کشور در یک دوره 10 ساله به صفر برسد و هر سال 10 درصد از بهره برداری کم شود.
شاعری تصریح کرد: جنگل ها میراث طبیعی کشورند که باید از آن به طور جدی صیانت کنیم لذا تلاش می شود تا بهره برداری از جنگل تنها به استفاده از درختان شکسته و افتاده محدود باشد و نیاز به چوب با درختکاری های جدید و کاهش تعرفه واردات از خارج تامین شده و از قاچاق چوب هم جلوگیری شود. بهره برداری از جنگل زاگرس نظارت می شود شاعری نظارت بیشتر بر نحوه بهره برداری از جنگل زاگرس را از دیگر برنامه های محیط زیست ذکر کرد و اظهارداشت: در مراتع کشور شاهد چرای بیش از حد مجاز دام تا سه برابر ظرفیت هستیم که با اجرای طرح تعادل این وضعیت ساماندهی خواهد شد. تولید انرژی پاک قائم مقام سازمان محیط زیست کشور از تولید انرژی پاک در کشور هم خبر داد و گفت: با همکاری محیط زیست و وزارت نیرو از مجموع 20 هزار مگاوات برق جدید باید 20 درصد آن انرژی نو و پاک باشد که حرکت به سمت تولید انرژِی های خورشیدی، بادی و بیوگاز و امواج دریا در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: قادریم تا 50 درصد انرژِی مورد نیاز کشور را به روش های نوین و پاک تولید و عرضه کنیم که در این راستا تلاش می کنیم تا در یک سال آینده انرژی مورد نیاز بیش از400 پاسگاه محیط زیست کشور با انرژی های نو و پاک تامین شود. شاعری از همکاری استاندار قزوین در اجرای طرح های زیست محیطی در استان هم تشکر کرد.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)