مدیریت نیروی انسانی و ایمنی در محیط کار
تجزیه و تحلیل سوانح و حوادث در بسیاری از ابعاد نقش مهم مدیریت و تیروی انسانی را روشن می کند و در پست قبلی تیز به آن اشاره شده است. در اینجا عامل اصلی در پیدایش حوادث و همچنین مهمترین وجودی که با رعایت که با رعایت کامل مسایل ایمنی امیدواریم از گزند و اثرات سوء در امان باشد همان نیروی انسانی می باشد.
نیروی انسانی رکن اصلی شرکت ها و سازمانها و ارگنها دارای خواسته ها٬ تمایلات٬ اندیشه ها٬ عادات٬ رسوم٬ اموزشهای تخصصی حرفه ای٬ تجربه و بالاخره تواناییهای بالقوه ناشی ار وراثت و اکتسابات متفاوت و خاص در طول زندگی می باشد. نگرش سیستماتیک و یا بهتر بگوییم نگرش جامع و منظم و محققانه ما را بر آن می دارد که ایمنی در محیط کار و در ارتباط با نیروی انسانی بر اساس تحقیقات جامعی در زمینه های بیولوژی٬ سایبرنتیک ( علم تحقیق و تجزیه و تحلیل ارتباط فی ما بین مغزی و سلسله اعصاب انسان و یا نیروی مخیله و محرکه بشریت با ادوات الکتریکی و مکانیکی از سوی دیگر) و علوم فیزیک٬ روانشناسی و بالخره جامعه شناسی باشد.
با یک نگرش کامل و منظم و یا بعبارت دیگر سیستماتیک انچه پیشنهاد می شود تجزیه و تحلیل مباحث ایمنی و با توجه به تمامی اجزا و اثرات هر یک از بخشهای مهم مانند فیزیولوژی و روان انسانها و محیط و شرایط مربوطه است.
یک چنین روشی همه مطالب را مورد مطالعه قرار می دهد و از نگرش محدود و مقطعی پرهیز می نماید.
تقسیم بندی مورد نظر را در ارتباط با علوم مطرح کردیم و اگر بر اساس عوامل تقسیم بنی کنیم به ترتیب زیر قابل ذکر است.
- داده ها و اطلاعات در ارتباط با نیروی انسانی
- داده ها و اطلاعات در ارتباط با ماشین آلات و ابزار و محیط فیزیکی
- داده ها و اطلاعات در ارتباط با با موسسه و تشکیلات و فعالیت های سازمانی
- داده ها و اطلاعات در ارتباط با عادات و ارتباطات و مسایل اجتماعی احتمالا اهداف و نهایتا بررسی تاثیر تمامی این اجرا به طور هم بسته با یک حادثه و یا سانحه
یکی از تئوزی های قابل ذکر در این بحث نمونه پیشنهای رفتار انسان هاست. در این تئوری چنین پیشنهاد می شود که تاثیر یک موقعیت در ارگانیزم انسانی و فعل و انغعالات منتجه از این دو محرک موجبات یک رفتار خاص را فراهم می سازد.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)