مدیریت شرایط اضطراری در صنایع پتروشیمی
مجموعه الزامات و راهنماهای مدیریت شرایط اضطراری در صنایع پتروشیمی
مجموعه الزامات و راهنماهای مدیریت شرایط اضطراری در صنایع پتروشیمی
فرمت: pdf تعداد صفحات: 337
فهرست
- سند 1 الزامات پیاده سازی سیستم مدیریت شرایط اضطراری
- سند 2 راهنمای تدوین سند جامع مدیریت شرایط اضطراری
- سند 3 راهنمای شناسایی و ارزیابی سناریوهای اضطراری
- سند 4 راهنمای مدیریت لایه های حفاظتی
- سند 5 راهنمای طرح ریزی پیش از حوادث PIP
- سند 6 راهنمای تهیه طرحهای پاسخ اضطراری EAP
- سند 7 راهنمای سیستم فرماندهی حادثه و مدیریت صحنه
- سند 8 راهنمای تشکیل تیم مدیریت شرایط اضطراری
- سند 9 الزامات برنامه های آموزشی مورد نیاز سیستم مدیریت شرایط اضطراری
- سند 10 راهنمای مدیریت مانورها و تمرین های اضطراری
- سند 11 الزامات مرکز مدیریت شرایط اضطراری (EOC)
- سند 12 راهنمای مدیریت منابع اضطراری
- سند 13 راهنمای مدیریت ارتباطات در شرایط اضطراری
- سند 14 راهنمای مدیریت تأسیسات و زیرساختهای اضطراری
- سند 15 راهنمای مدیریت تجهیزات اضطراری
- سند 16 راهنمای تخلیه و شلترینگ اضطراری
- سند 17 راهنمای طرح ریزی اضطراری خارج از سایت
- سند 18 راهنمای تدوین توافقات دوجانبه
- سند 19 راهنمای طرح بازیابی پس از شرایط اضطراری
- سند20 راهنمای ارزیابی و ممیزی سیستم مدیریت شرایط اضطراری
- سند21 راهنمای پاسخ به حوادث مواد شیمیایی خطرناک
- سند22 الزامات ایجاد و راهبری پست فرماندهی حادثه
- سند23 الزامات مدیریتی و تجهیزاتی ایستگاه های آتشنشانی
- سند24 الزامات اتاق کنترل آتشنشانی
- سند25 الزامات نقاط تجمع اضطراری
پیشگفتار
به رغم تلاش هایی که در زمینه پیشگیری از بروز حوادث و شرایط اضطراری انجام می شود، رخ دادن چنین اتفاقاتی دور از ذهن نیست. پیچیدگی سیستم ها و فرایندها، خطاهای انسانی، کیفیت قطعات و تجهیزات، شرایط محیطی، ضعف در سیستم های تعمیر و نگهداری و سایر عوامل می توانند به شکل گیری حوادث بزرگ منجر شود. مدیریت مؤثر اقدامات اضطراری و فعال سازی مکانیسم های پاسخ، به عنوان یکی از آخرین لایه های حفاظتی، می تواند از تشدید حوادث جلوگیری کرده و پیامدهای بالقوه شرایط اضطراری را کاهش دهد. یکی از رویکردهای قابل قبول برای سیستم مدیریت شرایط اضطراری شامل مجموعه اقدامات، برنامه ریزی ها، فرایندها، تأسیسات، تجهیزات و مکانیسم هایی است که به پیشگیری از بروز شرایط اضطراری و محدودسازی پیامدهای بالقوه آنها منجر شده، آمادگی شرکت ها جهت مقابله با این حوادث را ارتقا داده، یک ساختار استاندارد واکنش را شکل داده و بازیابی شرکت ها پس از حوادث بزرگ را سرعت بخشد.
از طرف دیگر، در بسیاری از حوادث بزرگ و شرایط اضطراری به تشریک مساعی و مشارکت شرکت ها و سازمان های مختلف در پاسخ به حوادث نیاز است. از این رو، اهمیت یکپارچه سازی، وحدت رویه، ایجاد هماهنگی و استانداردسازی فرایندها و الزامات سیستم مدیریت شرایط اضطراری/ بحران، این مدیریت را بر آن داشت که با تدوین راهنماها و الزامات سیستم مدیریت شرایط اضطراری/ بحران، به پیاده سازی موزون و هماهنگ چنین سیستمی در شرکت های پتروشیمی اقدام کند.
مجموعه حاضر با عنوان «مجموعه الزامات و راهنماهای مدیریت شرایط اضطراری در صنایع پتروشیمی»، مسیر حرکت شرکت های پتروشیمی در پیاده سازی سیستم مدیریت شرایط اضطراری را هموار ساخته و زیربنایی برای ارزیابی عملکرد شرکت ها در این زمینه فراهم می کند. لازم به ذکر است که این مجموعه، چارچوبی کلان از یک سیستم مدیریت شرایط اضطراری را ارائه کرده و فراتر رفتن شرکت ها از این راهنماها مورد تأیید و تشویق است. امید است که با پیاده سازی الزامات و اجرای صحیح راهنماهای سیستم مدیریت شرایط اضطراری، صیانت از کارکنان، محیط زیست، اموال و دارایی ها و تداوم تولید، به نحو احسن انجام شود.
هدف: هدف از تدوین این سند، ارائه الزامات کلی پیاده سازی سیستم مدیریت شرایط اضطراری در شرکت های پتروشیمی است.
دامنه کاربرد: دامنه کاربرد این سند مشتمل بر همه شرکت های پتروشیمی و شرکت های زیرمجموعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی است.
مسئولیت ها: مسئولیت نظارت عالیه بر پیاده سازی و اجرای این سند بر عهده مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی صنایع پتروشیمی است. در شرکت های زیر مجموعه هلدینگ ها، مسئولیت نظارت بر حسن اجرای این سند بر عهده HSE هلدینگ مربوطه است. مسئولیت بازنگری و بروزرسانی این سند، بر عهده مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی صنایع پتروشیمی است. مسئولیت اجرا و پیاده سازی این سند در تمامی شرکت های ذکر شده در دامنه کاربرد، برعهده مدیریت ارشد آن شرکت است.
تعاریف:
حادثه (Accident): هر واقعه یا زنجیرهای از وقایع ناخواسته و برنامه ریزی نشده که منجر به آسیب یا صدمه به کارکنان، دارایی ها (تجهیزات، تأسیسات)، اعتبار سازمان یا محیط زیست می گردد.
شرایط اضطراری (Emergency): وضعیتی غیرقابل انتظار و برنامه ریزی نشده با منشأ طبیعی، انسانی یا تکنولوژیک که می تواند به کارکنان، دارایی ها، محیط زیست و اعتبار سازمان آسیب های جدی وارد کند یا سبب وقفه در اجرای عملیات عادی شرکت شود. همچنین شرایط اضطراری می تواند شامل حوادثی باشد که در صورت عدم کنترل سریع و به موقع، تشدید شده و پیامدهای بزرگتری به همراه داشته باشد.
تبصره: وقوع شرایط عملیاتی نظیر از سرویس خارج شدن دستگاه ها و قطع خوراک، برق، آب خنک کننده، هوای ابزار دقیق که موجب توقف اضطراری جزئی یا کلی تأسیسات شود، در دامنه این سند قرار ندارد، مگر اینکه خودش بتواند سبب ایجاد شرایط اضطراری شود.
مدیریت شرایط اضطراری (System Management Emergency): فرایندی مستمر و هدفمند که شامل مراحل شناسایی و ارزیابی سناریوهای محتمل، پیشگیری و محدودسازی، طرح ریزی و آمادگی، پاسخ و بازیابی شرایط اضطراری است. مدیریت شرایط اضطراری به دنبال کاهش پیامدهای حوادث بالقوه، ایجاد آمادگی و طرح ریزی، پاسخ صحیح و مؤثر و بازیابی سریع شرایط اضطراری است.
سند جامع شرایط اضطراری (Plan Emergency Comprehensive): سندی جامع که اهداف کلی، سیاست های کلان، استراتژی ها و فلسفه مدیریت شرایط اضطراری شرکت را شرح میدهد. این سند، مراحل مدیریت شرایط اضطراری شامل شناسایی و ارزیابی سناریوهای محتمل، پیشگیری و محدودسازی، طرح ریزی و آمادگی و نیز پاسخ و بازیابی را شرح میدهد.
سطوح شرایط اضطراری (Levels Emergency): با هدف تبیین و شفاف سازی سطوح مختلف مسئولیت و اختیارات مدیریت شرایط اضطراری، سه سطح کلی زیر برای شرایط اضطراری تعریف می شود:
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ فرماندهی و مدیریت شرایط اضطراری با تمرکز بر سیستم فرماندهی حوادث
⇐ نمونه شرایط اضطراری ERP در صنعت نفت
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)