مدیریت بحران در ساختمان ها
مدیریت بحران در ساختمان ها
مدیریت بحران در ساختمان ها
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 7
حوادث به خصوص رخدادهاي طبیعی همچون زلزله، سیل، آتشفشان و … از بدو خلقت جزء لاینفک زندگی بشر بوده و بروز آن در هر دوره اي از تاریخ متناسب با سطح آگاهی و نحوه مقابله مردم داراي خساراتو تبعات متفاوتی بوده است. در دوران حاضر با توجه به پیشرفت تکنولوژي و با بهره گیري از علوم مختلف، در بسیاري از موارد حوادث قابل پیش بینی و پیشگیري بوده و در صورت بروز تحت کنترل قرار گرفته و پیامدهاي منفی آن کاهش می یابد.
به عنوان علم و یا تکنیک، ابزاري مؤثر و کارا در دست بشر می باشد (Crisis Management) اکنون مدیریت بحران تا با بکارگیري تدابیر لازم از وقوع و گسترش بحران جلوگیري نموده و یا در صورت بروز آن پیشتر آمادگی لازم جهت مقابله با چنین شرایطی را کسب نماید. از این رو امروزه در دنیا با توجه به اینکه منابع انسانی و مراکز فرماندهی و رهبري سازمانها عموماً در ساختمانها استقرار می یابند، پیش بینی هاي ویژه اي در قالب طرح مدیریت بحران و به منظور حفظ این نوع ابنیه در نظر گرفته می شود. بدین ترتیب و در راستاي تدوین و اجراي طرح مدیریت بحران در ابنیه، راهنماي پیشرو با استفاده از استانداردهاي بین المللی، دستورالعمل هاي شرکت نفت و گاز و بررسی هاي این شرکت تهیه و تدوین گردیده است. مباحث مندرج در این راهنما عموماً عناوین کلی مدیریت بحران در ساختمانها می باشد و طبعاً هر سازمان و شرکتی می بایست براساس شرایط اختصاصی خود و در چارچوب کلی این راهنما اقدام به تدوین طرح پیشگیري، آمادگی و واکنش در شرایط اضطراري نماید. راهنماي موجود در مرحله ویرایش صفر بوده و لاجرم نیاز به اصلاح و بازنگري خواهد داشت و بالطبع نظرات و پیشنهادات خوانندگان موجب غناي هرچه بیشتر و افزایش جنبه هاي کاربردي آن خواهد گردید.
1. هدف
هدف از تدوین این کتابچه راهنما، تشریح پیش بینی هاو اقدامات لازم در جهت طرح ریزي و پیاده سازي مبانی مدیریت بحران در ساختمان هاي اداري و تهیه، تدوین و بکارگیري روش اجرایی طرح واکنش در شرایط اضطراري و دستورالعمل هاي مربوطه در راستاي حفاظت از منابع انسانی ، محیط زیست و دارایی هاي شرکت می باشد.
2. دامنه کاربرد
این کتابچه راهنما ، ویژه مدیریت بحران در ابنیه و ساختمانهاي اداري بوده اما کلیات آن قابل استفاده در سایر محیط ها از جمله سازه هاي صنعتی و تاسیسات نیز می باشد.
3- الزامات قانونی
HSE-MS و ISO 14000 ، OHSAS 18000
4. رئوس کلی پیش بینی ها و اقدامات ضروري در راستاي تهیه ، تدوین و اجراي طرح مدیریت بحران
فرآیند مدیریت بحران در هر سازمان نیاز به اتخاذ مجموعه اي از تدابیر و اقدامات داشته که می بایست قبل از وقوع حادثه یا بحران احتمالی پیشبینی و در موعد و زمان خاص خود اجرا گردد. این پیش بینی ها در این چارچوب تدوین و به «مدیریت بحران در ابنیه» در سه مرحله در جداول ذیل ملحوظ می باشد و طبعاً طرح اجرا گذارده می شود.
ادامه مطالب زیر را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید:
- پیش بینی ها و اقدامات قبل از وقوع بحران
- پیش بینی ها و اقدامات لازم حین وقوع بحران
- پیش بینی ها و اقدامات لازم پس از وقوع بحران
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ لزوم تجدید نظر در مدیریت بحران کشور
⇐ دانلود کتاب مقدمه ای بر سامانه فرماندهی حوادث در مدیریت بحران
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)