مدیریت بحران در بیمارستان
مدیریت بحران در بیمارستان
مدیریت بحران در بیمارستان
فرمت: PDF تعداد صفحات: 24
فهرست:
- چکیده
- مقدمه
- تعریف بحران و مدیریت بحران
- انواع بحران
- خصوصیات بحران
- مراحل زمانی وقوع حوادث و بلایا
- گام های ضروری به هنگام بروز بحران
- مقابله با بحران
- قبل از بحران
- حین بحران فرمانده سامانه
- مدیر سامانه
- مسئول روابط عمومی
- مسئول حراست
- مسئول عملیات و برنامه ریزی مدیر ارتباطات
- سوپروایزر کشیک
- مسئول مراقبت های پزشکی
- واحد پشتیبانی و اداری و خدماتی واحد خدمات
- واحد نقلیه
- واحد حضور و غیاب
- واحد مالی
- مدیریت توسعه سازمان و سرمایه انسانی
- تریاژ و اورژانسهای رفتاری در بحران
- به هنگام برخورد با مصدوم پرخاشگر توصیه های ذیل را بکار برید
- عملکرد پرسنل هنگام زلزله
- عملکرد پرسنل بیمارستان بلافاصله پس از زلزله
- عملکرد پرسنل بیمارستان پس از زلزله
- عملکرد پرسنل چنانچه دستور تخلیه بیمارستان صادر شود
- پایان بحران
- نتیجه گیری
- نکات کلیدی
- خود آزمایی
- منابع
هدف:
- ارتقاء آگاهی کارکنان بیمارستان در ارتباط با مباحث مدیریت بحران
- کاهش حوادث و جراحات بیماران و کارکنان در حین و پس بروز بحران
- نقش افراد در حین و پس از بروز بحران
چکیده
کلید کارآیی و تولید محصول در هر سازمانی مدیریت است برنامه ریزی، سازماندهی جهت دهی، هماهنگی و کنترل از عملکردهای مدیریت هستند هر چند این عملکردها در طی بحران فراموش شده و سیستم دچار هرج و مرج بیشتری نسبت به قبل از وجود حادثه شود مدیران در بیش از ۵ حیطه مسئولیت دارند مانند منابع انسانی، مالی، مواد، حمایتی و منابع سیستمی که مدیریت در هر یک از این منابع در ،قبل حین و بعد از یک حادثه غیرمترقبه حیاتی است مدیریت بحران علمی کاربردی است که به وسیله مشاهده سیستماتیک بحران ها و تجزیه و تحلیل آنها در جستجوی یافتن ابزاری است که به وسیله آنها بتوان از بروز بحران ها پیشگیری نموده و یا در صورت بروز آن در خصوص کاهش اثرات، آن آمادگی لازم امداد رسانی سریع و بهبودی اوضاع اقدام نمود. به طور کلی انواع بحران های معمول و مطرح دنیا بدین قرار میباشند ،زلزله موجهای دریایی ناشی از زلزله، آتشفشان، گردبادهای استوایی طوفان طغیان شکافتن ،زمین آتش سوزی طبیعی جنگل ها و پیشه ها، خشکسالی، بیماری های شایع، تصادفات عمده شورش های اجتماعی و بحران های ناشی از جنگ.
مقدمه:
بنا بر گزارش سازمان بحران جهانی در سال ۲۰۰۰ بحران های ساخت بشر تقریبا ۴۳ از بحران های دهه ۱۹۹۰ است. سیل باران سیل آسا زلزله و بیماریهای عفونی به ترتیب ،۱۷، ۱۹ ۵ و ۷ بوده است. بحران های دست بشر همانند تصادفات، جنگ اعمال تروریستی عامل بزرگ تهدید بشر بوده است و بیشترین بحران در آسیا بوده است. ایران کشوری بحران خیز است و همه ساله بوسیله بحرانهای طبیعی همانند، سیل، زلزله و بحران های ساخت بشر همانند ،جنگ اعمال تروریستی و تصادف مورد حمله قرار می گیرد تاکنون بیشتر کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی ایران یا اصلا آموزشی جهت مواجهه با بحران ندیده اند و عموما بر اثر شرکت در هر بحران کسب تجربه نموده اند و یا در صورت کسب، آموزش میزان آن کافی نبوده است.
اصولا اقداماتی که طی پیروزی انقلاب جنگ تحمیلی زلزله رودبار و بم و سیل تهران توسط پرستاران صورت گرفته، بصورت داوطلبانه بوده است پرستاری بحران عبارت است از شرکت در فعالیت ها به منظور به حداقل رساندن ضایعاتی که در اثر بحران بر زندگی انسانها و سلامت شان وارد شده است که توسط پرستاران ماهر، متخصص و با همکاری دیگر اعضاء تیم بهداشتی و درمانی انجام می گردد.
پیش آگهی هر حادثه غیر مترقبه موردی اورژانسی است و نیاز به هماهنگ کردن تلاش گروه های مراقبت کننده، بهداشتی جامعه دفاع شهری و سازمانهای غیر دولتی وجود دارد موقعیت کشور ما چه از نظر زمین لرزه و چه از نظر تغییرات بارش و دما و پدیده های ناشی از آن نگران کننده بوده و به عنوان دهمین کشور بلاخیز دنیا معرفی شده است. مدیران مراکز بهداشتی و درمانی نقش رهبری در آموزش پرستاران و کارکنان پیراپزشکی را دارند، لذا نقش مهمی در مدیریت بحران کشور ایفا می کنند.
کلید کارآیی و تولید محصول در هر سازمانی مدیریت است برنامه ریزی، سازماندهی جهت دهی، هماهنگی و کنترل از عملکردهای مدیریت هستند هر چند این عملکردها در طی بحران فراموش شده و سیستم دچار هرج و مرج بیشتری نسبت به قبل از وجود حادثه شود در طی یک حادثه غیر مترقبه مدیران بایستی عملکردهای اساسی مدیریتی را بکار گیرند مدیران در بیش از ۵ حیطه مسئولیت دارند مانند منابع ،انسانی ،مالی، مواد، حمایتی و منابع سیستمی که مدیریت در هر یک از این منابع در ،قبل حین و بعد از یک حادثه غیر مترقبه حیاتی است.
نتیجه این که حوادث غیر مترقبه هرگز نمیتواند به عنوان یک حالت روتین در نظر گرفته شود. مراکز بهداشتی درمانی در سراسر کشور باید برای حوادث غیر مترقبه داخلی و خارجی آماده شوند در این راستا یک رویکرد چند سازمانی برای برنامه ریزی حادثه غیر مترقبه برای برآورده سازی نیازها موثر است.
تعریف بحران و مدیریت بحران
عبارت بحران نخستین بار توسط مک نامارا به هنگام پیشامد امکان درگیری موشکی میان آمریکا و کوبا عنوان گردید.
بحران عبارت است از حادثه ای که به طور طبیعی ، سیل، زلزله طوفان و … و یا توسط بشر جنگ، اقدامات تروریستی و … به طور ناگهانی و یا به صورت فزآینده به وجود آید و سختی و مشقتی را به جامعه انسانی تحمیل نماید که جهت برطرف کردن آن نیاز به اقدامات اساسی و فوق العاده باشد.
مدیریت بحران علمی کاربردی است که به وسیله مشاهده سیستماتیک بحران ها و تجزیه و تحلیل آنها در جستجوی یافتن ابزاری است که به وسیله آنها بتوان از بروز بحران ها پیشگیری نموده و یا در صورت بروز آن، در خصوص کاهش اثرات، آن آمادگی لازم امداد رسانی سریع و بهبودی اوضاع اقدام نمود.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ نقش مدیریت بحران در بروز حوادث بیوتروریستی در بیمارستان
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)