لزوم نحوه انتخاب و بکارگیری نرم افزارهای اطلاعاتی در حوزه HSE
لزوم نحوه انتخاب و بکارگیری نرم افزارهای اطلاعاتی در حوزه HSE
فرمت: PDF تعداد صفحات: 10
نویسنده: امیر حسین الهی بخش
فهرست:
- چکیده
- مقدمه
- لزوم تهیه سیستم
- نگرش ERP و مفهوم یکپارچگی سیستم
- مستندسازی سیستم با نیاز
- ارتباط با سایر سیستم های جاری
- سطح گسترش مکانیزاسیون
- توزیع شدگی سیستم
- بخش ها و امکانات نرم افزار (آتش نشانی، ایمنی، بهداشت، واحدهای صنعتی یا کارگاه، آموزش، پیمانکاران، محیط زیست، مدیریت HSE، موضوعات ستادی عمومی و فنی، فرهنگ سازی)
- امکانات عمومی و فنی نرم افزار
- عملیاتی کردن سیستم
- نتیجه گیری
- مراجع
چکیده:
عصر حاضر به عنوان عصر اطلاعات شناخته میشود. در راستای تحقق اهداف و آرمان های صنایع بالادستی در حوزه های مختلف HSE دسترسی به روز به اطلاعات جامع جهت برنامه ریزی های بعدی ضروری می باشد. در همین راستا استفاده از نرم افزارهای اطلاعاتی و مدیریتی، سرعت دستیابی به اطلاعات و در نتیجه برنامه ریزی های صحیح و به موقع را حاصل می نماید. در این مقاله به امکانات لازم در این سیستم ها به منظور مدیریت اطلاعات بخشهای آتش نشانی، ایمنی، بهداشت، واحدهای صنعتی کارگاه، آموزش، پیمانکاران، محیط زیست، حوزه مدیریت HSE موضوعات ستادی عمومی، موضوعات ستادی فنی و فرهنگ سازی به تفصیل پرداخته می شود. از طرفی نیاز صنایع مختلف بسته به ماهیت وظیفه مندی آن شرکت، نوع محصول و فرایندهای آن متفاوت است. همچنین نگرش به این نیاز در حوزه های ستادی و صف، ابعاد متفاوتی دارد. لذا نمی توان یک نسخه واحد برای همه پیچید، و نرم افزار جامع HSE باید بر مبنای نیاز هر سازمان خاص سازی شود. بنابراین علاوه بر قابلیتهای عمومی مانند امنیت و اطمینان بالا، سهولت کاربری، توزیع شدگی، انتشار و تجمیع اطلاعات در سطح واحدها، تعبیه سطوح دسترسی مختلف، دسته بندی ساختاری، ارائه گزارش های روزانه، هفتگی، ماهیانه، فصلی و سالیانه، این سیستم باید دارای زیرساخت یا بستری (Infrastructure) باشد که امکان توسعه و متناسب سازی آتی توسط راهبران سیستم مانند فرم ساز، گزارش ساز، مدیریت جریان کار در آنها فراهم باشد که در این مقاله به آنها اشاره خواهد شد.
کلیدواژه ها: نرم افزار HSE، سیستم جامع، BPMS
مقدمه
امروزه بسیاری از سازمان ها به نقش سیستم و به تبع آن به کارگیری ابزارهای تسهیل کننده روال سیستماتیک در هدایت و هماهنگ سازی فعالیت ها در جهت اهداف سازمان پی برده اند.[1] دیربازی است که به کار گیری سخت افزار در بخش های مختلف HSE متداول است. استفاده از سیستم های اعلان و اطفاء حریق، نصب حفاظ بر روی ماشین آلات، عایق بندی تجهیزات الکتریکی و مواردی از این دست، از جمله ابزارهای سخت افزاری مورد استفاده در مدیریت HSE می باشد. اما امروزه کاربرد نرم افزار در همه زمینه ها از جمله مدیریت HSE تمهیدات دستیابی به اهداف را تسهیل می بخشد. هدف این مقاله اهمیت و یا چگونگی استقرار نظام مدیریت HSE نیست، بلکه تلاش می شود تا کاربرد نرم افزارهای اطلاعاتی جهت تسهیل استقرار فرایندهای HSE و پایش آنها مورد بحث قرار گیرد.
در ادامه این مقاله ابتدا به لزوم تهیه و راه اندازی یک نرم افزار جامع اطلاعات در حوزه HSE می پردازیم. پر واضح است که بسیاری از سازمانها تلاش هایی در این زمینه انجام داده اند، اما لزوما موفق نبوده اند و یا به موفقیت های نسبی دست یافته اند. برخی سازمانها با تهیه سیستم های پراکنده مختلف جزیره ای، راه حل های برای بخش های مختلف HSE تدارک دیده اند. برخی نیز با ساختن بخش هایی از فرم های مورد نیاز HSE در دل سیستم هایی نظیر اتوماسیون اداری جاری سازمان به نوعی بخشی از گردش عملیاتی مکانیزه اطلاعات را پدید آورده اند، اما به واسطه عدم امکان واکشی مناسب اطلاعات از دل این ساختار و گزارش گیری مناسب به اهداف مد نظر نائل نیامده اند. در این راستا، نگرش ERP و مفهوم سیستم و یکپارچگی آن مطلب بعدی مهمی است که به آن پرداخته می شود.
برخی به دنبال خرید بسته های نرم افزاری آماده و یا خرید نرم افزارهای خارجی در این باب رفته اند و با مشکلات تناسب سیستم با نیاز خود برخورده اند. بنابراین متناسب سازی سیستم با نیاز و ارتباط با سایر سیستم های جاری سازمان بخش بعدی این مقاله خواهد بود. در ادامه مقاله به امکانات لازم در سیستم اطلاعاتی نرم افزاری برای بخش های مختلف HSE و قابلیت های عمومی آن پرداخته می شود. در اواخر مقاله مباحثی نظیر سطح مکانیزاسیون، توزیع شدگی سیستم و نکاتی درباره عملیاتی کردن نرم افزار مطرح می شوند و در انتها به نتیجه گیری می پردازیم.
لزوم تهیه سیستم
شکی نیست که استفاده از کامپیوتر و سیستم های مکانیزه در عصر تکنولوژی، تاثیر به سزایی در افزایش ضریب اطمینان و اجرای صحیح تر و دقیق تر برنامه ریزی ها دارد. این امر سبب بهبود دید مدیران و کارشناسان و اشراف آنها به جزئیات و کلیات عملیات جاری و تحلیل سوابق در سازمان شده و آنها را در تصمیم سازی های صحیح و مناسب یاری می نماید. استفاده مناسب از یک نرم افزار جامع مناسب، می تواند یکپارچه سازی سیستم مدیریت HSE، ثبت سوابق و استفاده از آنها جهت آنالیز مدیریتی، تجمیع و مقایسه آمارها، کنترل برخی خطاهای انسانی، تسهیل پیگیری ها، تسریع و اجماع اطلاع رسانی ها، افزایش سرعت دستیابی به اطلاعات و در نتیجه برنامه ریزی های صحیح و به موقع، جبران کمبود نیرو، یک دست سازی تعامل و کنترل پیمانکاران تحت نظارت و بسیاری از مزایای دیگر را به همراه داشته باشد.
هدف بکارگیری نرم افزار در حوزه HSE ارائه اطلاعات جامع سازمان در بخشهای ایمنی، بهداشت و محیط زیست است تا کارشناسان و مدیران HSE با تکیه بر این سیستم وضعیت سازمان خود را شناخته و با برنامه ریزی صحیح، در جهت نیل به اهداف HSE که همانا حفظ سلامت منابع انسانی و تجهیزات سازمان است قدم بردارند.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ طراحی نرم افزار HSEE و نقش آن در ادغام سیستم های بهداشت، ایمنی و محیط زیست و ارگونومی
⇐ شرایط اضطراری و نرم افزار مدیریت آن
فایل خرابه لطفا بررسی کنید.
سلام. فایل مشکلی نداره