عوامل زیان آور ماشینی در کشاورزی
عوامل زیان آور ماشینی در کشاورزی
عوامل زیان آور ماشینی در کشاورزی
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 69
فهرست:
- کاهش حوادث ماشینی
- علائم خطر
- علائم عمومی
- ایمنی در تراکتور
- نکات ایمنی قبل از سوار شدن بر تراکتور
- نکات ایمنی قبل از روشن کردن تراکتور
- نکات ایمنی حین راه اندازی روشن کردن تراکتور
- نکات ایمنی بعد از روشن شدن تراکتور
- نکات ایمنی قبل از حرکت
- نکات ایمنی حین حرکت تراکتور
- نکات ایمنی در هنگام توقف
- نکات ایمنی قبل از خاموش کردن تراکتور
- نکات ایمنی در زمان خاموش کردن
- نکات ایمنی بعد از خاموش کردن موتور
- نکات ایمنی در هنگام استفاده از قفل دیفرانسیل تراکتور
- نکات ایمنی در مسیر حرکت و سرعت تراک
- نکات ایمنی در هنگام اتصال ماشین های کشاورزی به تراکتور
- شناخت بازدیدهای اولیه قبل از روشن کردن تراکتور
- نکات ایمنی در زمان سرویس تراکتور
- محور توان دهی تراکتور
- اصول ایمنی در محور انتقال نیرو (P.T.O) و ..گاردان
- روش اتصال گاردان به محور توان دهی .(P.T.O) تراکتور و محور.
- نجات مصدوم از محور توان دهی .(P.T.O)
- سرویس و جک زدن زیر تراکتور
- سوخت گیری
- واژگونی در تراکتورها
- انواع واژگون شدن تراکتور
- پیشگیری از واژگونی تراکتور
- محافظ غلتیدن: (RSS (Role Over Protective Structure
- انواع محافظ استاندارد
- نکات ایمنی استفاده از محافظ
- حفاظت از ROPS). Role Over Protective Structure).
- تصادفات جاده ای
- دلایل وقوع تصادفات
- پیشگیری از تصادفات
بشر تا زمانی که جهت تامین غذای خود از طریق شکار صید و کشاورزی سنتی تامین معاش می کرد کمتر دچار حوادث میشد لذا به دلیل سادگی ابزار، عوارض ناشی از کار بسیار ناچیز بود و در اغلب موارد به چند خراش و زخم جزئی و در نهایت شکستگی خلاصه می گردید ولی با تکامل زندگی بشر به تدریج انسان با مسائلی درگیر شد که نیاز به بررسی های عمیق تری داشت. در نیمه دوم قرن هجدهم میلادی پس از شکل گیری انقلاب صنعتی با رشد چشمگیر صنعت و تکنولوژی برخلاف تصور که باید در ازای رشد فنی وضعیت زندگی انسان بهبود می یافت افزایش سرعت تولید، افراد را درگیر مشکلات جدیدی کرد پیدایش مسائل نوین، کارفرمایان و مدیران را بر آن داشت تا در صدد چاره جویی بنیادی برآیند و برای حفظ سلامت نیروی کار و تامین سلامت افراد تدابیری بیندیشد به این ترتیب نظام علمی جدیدی به نام بهداشت حرفه ای ایجاد شد و به سرعت تکامل پیدا کرد.
کشاورزی یکی از مشاغل خطرناک است و از نظر مرگ و میر، این بخش در مقام سوم قرار دارد حوادث بخش کشاورزی باعث مرگ یا سبب از کارافتادگی کلی و جزئی می شوند همه حوادث برای قربانیان خود موجب رنج و درد و ضررهای اقتصادی و مالی هستند.
حوادث در کشورهای در حال توسعه نشان میدهد که حوادث بر اثر بی اطلاعی و فقدان تحصیلات و آگاهیهای لازم نیروی انسانی حادث می شود. همچنین از حوادث بخش کشاورزی آمار دقیقی مخصوصاً در کشورهای در حال توسعه وجود ندارد. برای پیش گیری از حوادث کشاورزی نیاز به شناسایی عوامل حادثه و تجزیه و تحلیل آنها است که باعث تدوین استراتژی های گوناگون برای پیشگیری از حوادث است که از طریق آموزش ایمنی و با رعایت اصول ایمنی در زمان انجام کار میتوان از بروز حوادث پیش گیری نمود.
حوادث به خودی خود اتفاق نمی افتند بلکه زاییده بی احتیاطی های افراد است. ایمنی در واقع عبارت است از میزان درجه دور بودن از خطر ایمنی به طور صد در صد وجود ندارد و عملاً هم هیچگاه حاصل نخواهد شد. در هنگام کار رعایت نکات ایمنی برای جلوگیری از حوادث تنها احتیاط از سوی یک نفر کافی نیست، بلکه باید همه افراد حاضر در محیط کار نکات لازم را رعایت کنند مثلاً در هنگام رانندگی اگر دیگران مرتکب بی احتیاطی شوند، ممکن است سبب بروز حادثه برای خودشان و شما شوند. ولی در هر صورت رعایت کامل اصول ایمنی از جانب شما می تواند تا حد زیادی از بروز حوادث بد حاصل از بی احتیاطی های دیگران را بگیرد. در تحقیقی که دشتی آقچه و همکاران (۱۳۹۱) درباره حوادث در بخش کشاورزی انجام دادند نتایج نشان داد از ۱۳۳ مورد حادثه اتفاق افتاده بین سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۹ حوادث مربوط به تراکتور ۷۶/۶٪ است که حوادث تراکتوری بیشترین حادثه در بین سایر عوامل را داشته و دلایل آن وسعت دامنه کاربرد به کارگیری ناصحیح و عدم ایمن بودن آن است.
کاهش حوادث ماشینی
دقت و تمرکز اپراتور ماشین ها برای کار طولانی و سخت تر از انسان طراحی شده اند. همیشه محدودیت خود را در نظر بگیرید و زمانی را برای استراحت در نظر داشته باشید زیرا بسیاری از سوانح به دلیل خستگی اپراتور رخ میدهد. مخاطرات معمول ماشین را بشناسید همواره کتابچه راهنمای ماشین را که با آن کار می کنید به دقت مطالعه کنید. علائم ایمنی روی ماشین را در وضعیت خوب نگه دارید و علائم ناخوانا را تعویض همه کنید.
۲-۱-۳- مدیر ایمنی خود باشید در سازمانهای صنعتی مدیران و مهندسان ایمنی در زمان کار ایمنی کار را گوشزد مینمایند اما در مزرعه و چراگاه مدیران ایمنی وجود ندارند لذا شما باید همواره مدیر ایمنی خود در مزرعه باشید.
۳-۱-۳- دقت و برقراری ارتباط علائمی که ارتباط بر قرار می کنند توجه کافی داشته باشید این علائم در هر کجا که بنگرید وجود دارند بر قراری ارتباط خوب و واضح بین اپراتور ماشین ها و نیروی کمکی وقوع سوانح را کاهش میدهد.
سر و صدای غیر معمول می تواند بیانگر خوب کار نکردن ماشین باشد، نگاه کردن مرتب بر روی صفحات روبروی اپراتور میتواند به او کمک کند تا به نحوه کارکرد ماشین پی ببرد گوش کردن به ماشین و مشاهده عملکرد آن نشان میدهد که ماشین چگونه تنظیم شده است اما اپراتورها در صورت استراحت نکردن و کار مداوم و طولانی خسته می شوند به طوری که علائم نقص جدی را در نمی یابند.
الف – آیا علائم را می شناسید؟
ب – آیا میدانید که آنها چه معنی دارند؟
علائم خطر
علائم خطر ایمنی گویای این موضوع میباشند توجه گوش به زنگ باشید ایمنی خطر است. شما باید این علائم را در کتابچه اپراتور یا دفترچه ایمنی ماشین های کشاورزی مطالعه نمایید این علائم برای هشدار به شما در مقابل مخاطرات استفاده می شود. ممکن است آگاهی کاربر از مخاطرات ماشین به چند حالت صورت پذیرد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ عوامل شیمیایی زیان آور در کشاورزی
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)