طرح ریزی اضطراری خارج از سایت
طرح ریزی اضطراری خارج از سایت
طرح ریزی اضطراری خارج از سایت
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 15
۱. هدف: هدف از تدوین این راهنما ایجاد حفظ و ارتقای آمادگی شرکتهای پتروشیمی در برابر شرایط اضطراری تهدیدکننده محیط خارج از سازمان شامل شرکتهای مجاور، مردم همسایگان و جامعه به صورت کلی و حفاظت از گروه های آسیب پذیر است.
۲. دامنه کاربرد: دامنه کاربرد این راهنما مشتمل بر همه شرکت های پتروشیمی و شرکت های زیر مجموعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی است.
۳. مسئولیت ها: مسئولیت نظارت عالیه بر پیاده سازی و اجرای این سند بر عهده مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی صنایع پتروشیمی است. در شرکت های زیر مجموعه هلدینگ ها، مسئولیت نظارت بر حسن اجرای این سند بر عهده HSE هلدینگ مربوطه است.
مسئولیت بازنگری و بروزرسانی این سند بر عهده مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی صنایع پتروشیمی است.
مسئولیت اجرا و پیاده سازی این سند در تمامی شرکت های ذکر شده در دامنه کاربرد، برعهده مدیریت ارشد آن شرکت است.
۴. منابع و مراجع:
- Guide for All-Hazard Emergency Operations Planning, FEMA, 1996
- Guideline for Technical emergency Planning for onsite Emergencies, CCPS, 1995
- Developing and Maintaining Emergency Operations Plans, FEMA 2010
- COMAH Competent Authority Work-stream 7b, Off-site emergency planning, HSE, 2010
۵. تعاریف:
- طرح ریزی اضطراری خارج سایت (Off-site Emergency Planning): برنامه ریزی لازم برای شناسایی، ارزیابی و پاسخ مناسب به حوادثی که پتانسیل گسترش به خارج از مرزهای شرکت را داشته باشند.
- طرف های ذینفع بالقوه در معرض (Potentially Endangers Third Party): شخص ثالث یا طرف های ذینفع خارج از شرکت که امکان آسیب دیدن آنها در اثر بروز حادثه در شرکت وجود دارد این طرف های ذینفع می تواند شامل همسایگان، جامعه، صنایع مجاور افراد رهگذر و مناطق مسکونی شهری روستایی و تاسیسات حمل و نقلی در اطراف شرکت شود.
- پهنه آسیب پذیر (Vulnerable Area): تمام مساحت یا منطقه جغرافیایی که امکان رسیدن اثرات حادثه در آن محدوده وجود داشته باشد.
- تخلیه اضطراری (Emergency Evacuation): هدایت و اعزام نفرات در معرض تأثیرات یک حادثه به مکانی امن و خارج از محدوده آسیب این فرایند باید بر اساس طرح تخلیه اضطراری شرکت انجام شود.
- شلترینگ اضطراری (Emergency Sheltering): هدایت و اعزام نفرات بالقوه در معرض آسیب در حوادث اضطراری به سمت مناطق امن از پیش مشخص شده. این فرایند باید بر اساس طرح شلترینگ اضطراری انجام شود.
- سطح راهنمای غلظت حاد اضطراری (Acute Exposure Guideline Levels- AEG): غلظتی از یک ماده که در آن سطح از غلظت بیشتر مردم عادی بتوانند مواجهه داشته باشند، بدون اینکه به اثرات خطرناک یا بهداشتی کوتاه یا درازمدت مبتلا شوند.
- توافقات دوجانبه (Mutual Agreements): توافقات مكتوب بین شرکت با طرف های حقیقی و حقوقی خارج از سازمان در خصوص نحوه خدمات رسانی و ارائه منابع اضطراری مورد نیاز.
۶. اقدامات:
۱-۶ طرح ریزی برای حوادث با پیامدهای برون سازمانی
- شرکت های پتروشیمی باید نسبت شناسایی سناریوهای اضطراری را که پیامدهای آن سناریوها می توانند از مرزهای شرکت خارج شده و بر محیط بیرون تأثیرگذار باشند، شناسایی و ارزیابی کنند. اطلاعات ضروری مربوط به حوادث احتمالی و اقدامات ضروری در صورت بروز حادثه (شامل سازوکار اطلاع رسانی بروز حادثه و اکشن پلن ها) باید در دسترس طرف های ذینفع بالقوه آسیب پذیر خارج از شرکت قرار گیرد.
- شرکت های پتروشیمی باید تجهیزات اضطراری مورد نیاز برای مقابله، تخلیه اضطراری، تشخیص، حفاظت یا هر نوع منابع مورد نیاز دیگر را به شرکت ها یا گروه های در معرض اعلام کنند.
- همه شرکت های پتروشیمی باید نسبت به برگزاری مانور تمرینی با طرف های ذینفع بالقوه در معرض اقدام کنند.
- همه شرکت های پتروشیمی موظف هستند مطالب آموزشی برای مقابله و پاسخ اضطراری به حوادث دارای پیامدهای بیرونی را تهیه و تدوین کرده و به روش مناسب در دسترس طرف های آسیب پذیر قرار دهند.
۲-۶. ارزیابی حادثه:
- در صورتی که جمع بندی اطلاعات دریافتی از بهره برداری واحد حادثه دیده (شامل اتاق کنترل واحدها) فرمانده حادثه و داده های پایش و اندازه گیری نشان دهند که شرایط اضطراری به خارج از شرکت کشیده می شود لازم است که طرح اضطراری خارج از سایت فعال شده و به مراکز برون سازمانی ذیربط اطلاع رسانی لازم انجام شود.
- با فعال شدن سیستم فرماندهی حادثه و گسترش حادثه به خارج از مرزهای شرکت لازم است که مرکز مدیریت شرایط اضطراری شرکت هم فعال شود.
- مدیر شرایط اضطراری شرکت باید از لحظه بروز تا پایان حادثه، اطلاعات مربوط به نتایج اندازه گیری غلظت گازهای سمی را از دتکتورهای سطح سایت یا باتری لیمیت یا افسر ایمنی سیستم فرماندهی حادثه دریافت کرده و شرایط را ارزیابی کند. غلظت های قرائت شده در مرزهای شرکت باید به صورت پیوسته به مدیریت HSE مناطق متمرکز اطلاع رسانی شود.
- اطلاع رسانی مستمر خطرات بالقوه اقدامات در حال انجام و سایر اطلاعات ضروری باید در بازه های زمانی ثابت و با تأیید فرمانده حادثه بر اساس طرح ارتباطات برون سازمانی به اهداف آسیب پذیر بیرونی اطلاع رسانی شود.
- در صورت بروز حوادث با پیامدهای برون سازمانی، لازم است که بخش طرح ریزی سیستم فرماندهی با هدف پایش مداوم شرایط حادثه و بروزرسانی اطلاعات حادثه فعال شود.
- در تمام مدت حادثه لازم است که شرایط حادثه کنترل های عملیاتی و به ویژه جهت وزش باد توسط فرمانده حادثه و تیم مدیریت شرایط اضطراری پایش شوند تا در صورت بروز هرگونه تغییر در شرایط و نیاز به اعمال اقدامات جدید تصمیم لازم گرفته شود. افسر ایمنی ساختار فرماندهی حادثه می تواند شخصی را به عنوان دستیار افسر ایمنی برای پایش شرایط خارج از سایت برای خودش منصوب و مشخص کند.
۳-۶. اعلام شرایط اضطراری خارج از سایت:
- با تأیید بروز حوادث با پیامدهای برون سازمانی توسط فرمانده حادثه یا مدیر شرایط اضطراری اعلام شرایط اضطراری خارج از سایت، بر اساس طرح ارتباطات برون سازمانی و با اختیارات تشریح شده در آن سند انجام می شود.
- پس از تأیید نیاز به اطلاع رسانی بیرونی مرکز مدیریت شرایط اضطراری، بروز حادثه را به طرف های ذینفع بالقوه در معرض یا مدیریت HSE مناطق متمرکز اعلام کرده و شرایط اضطراری را گزارش می کند.
- اطلاعات تماس شرکت های اطراف و اهداف آسیب پذیر باید از قبل تهیه شده باشد. اطلاع رسانی داخلی بر اساس طرح های ارتباطات داخلی و توسط سیستم پیج سراسری انجام می شود.
- در صورت نیاز به اطلاع رسانی برون سازمانی شرکت باید حداقل اطلاعات زیر را به صورت خلاصه در اختیار طرف های ذینفع بالقوه در معرض قرار دهد:
- ماده درگیر در حادثه
- نوع حادثه
- شدت حادثه
- جهت وزش باد و سرعت باد
- پهنه یا گروه های در معرض خطر
- مدت زمانی که طول میکشد تا گاز یا بخارات سمّی به گروه های آسیب پذیر برسد.
- شرح مختصر اقدامات انجام شده
- شرح مختصر اقدامات لازم الاجرا
- لازم است که هر شرکت پتروشیمی تمهیدات لازم جهت برقراری ارتباطات با مخاطبان بیرونی در شرایط اضطراری را از قبل پیش بینی کند.
- لیست تماس و سازوکارهای ارتباطات برون سازمانی باید در مرکز مدیریت شرایط اضطراری شرکت نگهداری شود.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ مدیریت شرایط اضطراری در صنایع پتروشیمی
⇐ نمونه شرایط اضطراری ERP در صنعت نفت
⇐ توسعه و استقرار برنامه واکنش در شرایط اضطراری (EAP)
⇐ استقرار سیستم مدیریت شرایط اضطراری براساس استاندارد ISO 15544 :2000
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)