طرح ایمنی و عملیاتی نیروگاه سیکل ترکیبی
طرح ایمنی و عملیاتی نیروگاه سیکل ترکیبی
طرح ایمنی و عملیاتی نیروگاه سیکل ترکیبی
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 13
- مقدمه
- اطاق Lv swgr-mv swgr – تجهیزات I&C – باطری خانه و باطری شارژر – سوئیچ گیر اصلی و کمکی برج خنک کن – اطاق کابل زیر سوئیچ گیر – اطاق کنترل و MCC احیاء سازی
- مخزن روغن Clean – dirty ، هیدرولیک رگ ، روغن کاری توربین
- دیزل ژنراتور
- بویلر کمکی – بویلر فید پمپ
- ترانس اصلی و یونیت
- آزمایشگاه شیمی
- محوطه توربین ژنراتور
- کارگاه ورگ شاپ و ساختمان اداری ورگ شاپ
- گالری های کابل (3-:FL )
- پمپ خانه آب دمین
مقدمه:
نظر به گستردگی ابعاد نیروگاه بخار بخش سیکل ترکیبی و تنوع سیستم های اعلام و اطفاء حریق بخش های مختلف آن همچنین به منظور اطلاع کلیه پرسنل نیروگاه سیکل ترکیبی (شرکت تولید و شرکت تعمیرات) از تجهیزات اعلام و اطفاء حریق فوق و بیان علل بروز حریق و راه حل های جلوگیری از بروز آن و انجام هماهنگی های لازم در زمان بروز حریق احتمالی طرح پیوست تحت عنوان طرح ایمنی و عملیاتی بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی تهیه شده است که در آن سعی شده حتی الامکان سیستم اعلام و اطفاء حریق به صورت اجمالی عنوان شده و نحوه هماهنگی افراد در زمان بروز حریق بمنظور اطفاء سریع و به عبارتی اطفاء حریق در فاز اولیه و قبل از گسترش بیش از حد آن قید گردد. امید است با مطالعه دقیق طرح فوق از سوی کلیه سرپرستان و پرسنل تحت امر آنان با داشتن آمادگی کافی با توجه به دانستن وظایف قید شده با حفظ خونسردی و مطابق دستورالعمل نسبت به اطفاء سریع و بموقع حریق اقدام گردد.
اطاق Lv swgr-mv_swgr – تجهیزات I&C – باطری خانه و باطری شارژر – سوئیچ گیر اصلی و کمکی برج خنک کن – اطاق کابل زیر سوئیچ گیر – اطاق کنترل و MCC احیاء سازی
سیستم حفاظت:
جهت اطفاء حریق سیستم پاشش CO2 در نظر گرفته شده است که به صورت کپسول های ایستاده فشار بالا در نزدیکی هر یک از اطاق ها نصب شده و از طریق لوله کشی به محل های فوق الذکر انتقال می یابد. و دارای دو عملکرد دستی و اتوماتیک می باشد که عملکرد اتوماتیک در نتیجه تحریک دو عدد سنسور از دو لاین بصورت (AND) و عملکرد دستی با فشردن بوش باتون روی تابلو ERM و یا فشردن شیر برقی و یا اهرم دستی جنب کپسول های CO2 صورت می پذیرد در صورت عملکرد سیستم اعلام حریق سیگنالی به تابلو FAP واقع در اطاق فرمان مرکزی جهت اطلاع و حضور پرسنل بهره برداری و ایمنی در محل ارسال می گردد. ضمناً در کلیه مکانهای مذکور کپسول های پرتابل آتش نشانی جهت اطفاء حریق نصب شده است. در زمان عملکرد سیستم CO سیستم HVAC از مدار خارج خواهند شد.
نحوه هماهنگی افراد در موقع بروز حریق:
- اطلاع به قرارگاه ایمنی از سوی پرسنل بهره برداری مستقر در اطاق فرمان مرکزی و حضور سریع پرسنل بهره برداری و ایمنی در محل
- در صورت مشاهده Per alarm از سوی پرسنل بهره برداری و یا ایمنی مستقر در محل بایستی سریعاً با عملکرد دستی سیستم CO2 را در مدار قرار دهند و در صورت مشاهده Fire alarm و عملکرد اتوماتیک نسبت به کنترل آن تا پایان حریق و برگرداندن سیستم به وضعیت اولیه از سوی پرسنل ایمنی اقدام گردد.
- فرماندهی و هماهنگ کننده عملیات تا برگشت به وضعیت اولیه به عهده سرپرست و یا مسئول ایمنی می باشد. ضمنا در غیاب این افراد فرماندهی عملیات با تکنسین شیفت آتش نشانی نیروگاه سیکل ترکیبی خواهد بود. بدیهی است این افراد هماهنگی لازم را با مهندس شیفت بعمل خواهند آورد.
عوامل بروز حادثه:
- کثرت کابل ها و نحوه کابل کشی در کابل خانه ها
- کشیدن جریان بیش از حد کابل ها به هر عنوان
- عوامل خارجی نظیر بر افروختن هر نوع آتش و یا حیوانات موذی و غیره
- بروز صدمه مکانیکی به کابل ها و ایجاد اتصالی
- شل شدن اتصالات الکتریکی و بروز آتش سوزی
پیشگیری از حادثه:
- بازدید دقیق روزانه اپراتور الکتریک بهره برداری از قسمتهای مذکور و گزارش نواقص مشاهده شده
- جلوگیری از اجرای هر گونه عملیات و تردد در محل بدون مجوز بهره برداری
- انجام هر گونه کار گرم با مجوز ایمنی و بهره برداری
- مبارزه اصولی با جوندگان و مسدود نمودن راه های ورودی آن ها
- انجام سرویس و نگهداری تجهیزات مطابق دستور العمل های سازنده و تجربیات بهره برداری
- آماده نگه داشتن سیستم اعلام و اطفاء حریق
- نصب تابلوهای هشدار دهنده
- برگزاری دوره های آموزشی
مخزن روغن Clean – dirty هیدرولیک روغن کاری توربین
سیستم حفاظت:
سیستم اطفاء حریق اسپری آب از نوع Dry pipe با عملکرد اتوماتیک می باشد که در صورت تحریک سنسور حرارتی RHD ضمن ارسال سیگنال به سلونوئید والو و باز کردن دلیج والو سیگنالی نیز به تابلو FAP در اطاق فرمان مرکزی جهت اطلاع و حضور پرسنل بهره برداری و ایمنی ارسال می شود و فلاشر و آژیر محلی نیز فعال می گردند. پس از باز شدن دلیج والو اب تا پشت حباب شیشه ای glass bulb انتقال یافته و پس از ترکیدن حباب در 97°C آب به صورت اسپری روی حریق پاشیده می شود.
نحوه هماهنگی افراد در زمان وقوع حریق:
- حضور سریع پرسنل بهره برداری و ایمنی در محل پس از مشاهده عملکرد سیستم اعلام حریق در FAP اتاق فرمان مرکزی
- در صورت پاشش آب در نتیجه عملکرد اتوماتیک سیستم از سوی پرسنل ایمنی کنترل عملکرد سیستم بعمل می آید. در صورت عدم عملکرد سیستم نسبت به استفاده از خاموش کننده های دستی و هیدرانت دیواری اقدام گردد.
- برگرداندن سیستم به وضعیت عادی
- از سوی پرسنل ایمنی از سوی پرسنل بهره برداری اقدامات لازم مطابق دستورالعمل های بهره برداری صورت پذیرد.
- سرپرستی عملیات به عهده سرپرست یا مسئول ایمنی میباشد و در غیاب آنها به عهده تکنسین شیفت ایمنی نیروگاه سیکل ترکیبی است بدیهی است نفرات فوق هماهنگی لازم را با مهندس شیفت بعمل خواهند آورد.
عوامل بروز حادثه:
- نشست روغن به هر عنوان و افزایش درجه حرارت سیستم و محیط اطراف
- انجام هر گونه کار گرم بدون مجوز ایمنی و بهره برداری
پیشگیری از بروز حادثه :
- بازدید اپراتور بهره برداری و گشت ایمنی از محل مبنی بر وجود نشتی روغن و افزایش درجه حرارت
- اخذ مجوز انجام کار گرم از ایمنی و بهره برداری
- آماده به کار بودن سیستم اعلام و اطفاء حریق از سوی پرسنل ایمنی
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)