• آموزش VIP
Phone: 09338413734
  • 0سبد خرید
سایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای
  • خانه
    • پرتال
    • سایت متخصصین بهداشت و درمان
  • انجمن
  • وبلاگ
  • فروشگاه
    • سبد خرید
    • پرداخت
    • راهنمای خرید
    • دانلود محصولاتی که خریدم!
    • بازنشانی گذرواژه
  • تبلیغات
  • استخدام
    • ثبت روزمه
    • ثبت آگهی استخدام
    • نویسندگی
  • خدمات
    • سفارش ترجمه
  • ابزارهای آنلاین
    • ابزار حمل دستی بار
    • ابزارهای اندازه گیری صدا
    • ابزار سن و روشنایی
  • ورود یا ثبت نام
  • ▼خروج از حساب کاربری
    • ویرایش حساب کاربری
  • منو منو

خانه | انواع بهداشت | بهداشت تغذیه | سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی در مواد غذایی HACCP

سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی در مواد غذایی HACCP

سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی در مواد غذایی HACCP

نویسنده: Sirvan Sheikhiدسته بندی: بهداشت تغذیهلینک کوتاه: https://acgih.ir/?p=66627

سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی در مواد غذایی HACCP

0 دیدگاه/در بهداشت تغذیه/توسط Sirvan Sheikhi

سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی در مواد غذایی HACCP

سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی در مواد غذایی HACCP

فرمت: pdf   تعداد صفحات: 56

12 گام های HACCP (5 اصل فرعی)

  1. تشکیل گروه HACCP
  2. توصیف محصول
  3. شرح موارد مصرف
  4. ترسیم نمودار جریان کار
  5. تائید نمودار جریان کار توسط تیم HACCP
  6. فهرست کردن خطرات احتمالی و تجزیه و تحلیل آنها و تعیین اقدامات لازم برای کنترل
  7. تعیین نقاط کنترل بحرانی CCP
  8. تعیین حد یا حدود بحرانی برای هر CCP
  9. ایجاد یک سیستم پایش برای هر CCP
  10. تعیین اقدامات اصلاحی برای انحرافات احتمالی
  11. تعیین روش هایی برای تایید سیستم
  12. برقراری سیستم بایگانی و مستندسازی

8- عملیات

8-1 کنترل مخاطره

۸-۵-۱- گام های مقدماتی جهت ممکن سازی تحلیل مخاطره

جهت انجام تحلیل مخاطره، اطلاعات مدون مقدماتی باید توسط تیم ایمنی مواد غذایی جمع آوری و نگهداری شده و بروزرسانی شود. این اطلاعات باید شامل موارد زیر باشند ولی محدود به این موارد نیستند:

الف- الزامات قانونی و الزامات مربوط به مشتری.
ب- محصولات، فرایندها و تجهیزات سازمان.
پ- مخاطرات ایمنی مواد غذایی مرتبط با سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی.

استاندارد haccp

استاندارد haccp

۸-۵-۱-۲- مشخصات مواد خام، محتویات و موادی که با غذا در تماس اند.

سازمان باید اطمینان حاصل کند که الزامات قانونی ایمنی مواد غذایی برای تمام مواد خام، محتویات و موادی که با غذا در تماس اند مشخص شوند. سازمان باید اطلاعات مدون در رابطه با تمام مواد خام، محتویات و موادی که با غذا در تماس اند تا حد موردنیاز برای انجام تحلیل مخاطره را نگهداری نماید؛ شامل موارد زیر درصورت لزوم:

الف- مشخصات فیزیکی، بیولوژیکی و شیمیایی.
ب- ترکیب محتویات فرموله شامل مواد افزودنی و مواد کمکی در فراوری.
پ- منبع (مانند حیوان، معدن یا گیاهان).
ت- مبدأ (برخاستگاه)
ث- روش تولید.
ج- روش بسته بندی و ارسال.
چ- شرایط و عمر انبارش.
ح- آماده سازی و یا جابجایی قبل از استفاده یا فراوری.
خ- معیارهای پذیرش در رابطه با ایمنی مواد غذایی یا مشخصات مواد و محتویات خریداری شده متناسب با کاربرد موردنظر آنها.

۸-۵-۱-۳- مشخصات محصول نهایی

سازمان باید اطمینان حاصل کند که تمام الزامات قانونی و مقرراتی ایمنی مواد غذایی برای تمام محصولات نهایی که قرار است تولید شوند مشخص شده باشند. سازمان باید در رابطه با مشخصات محصولات نهایی تا حدی که تحلیل مخاطره امکانپذیر باشد اطلاعات مدون نگهداری نماید شامل اطلاعات در مورد موارد زیر در صورت لزوم:

الف- نام محصول یا شناسه ی مشابه.
ب- ترکیبات.
پ- مشخصات بیولوژیکی، فیزیکی و شیمیایی مرتبط با ایمنی مواد غذایی.
ت- عمر و شرایط مورد نظر برای انبارش.
ث- بسته بندی.
ج- برچسب زنی در رابطه با ایمنی مواد غذایی و یا دستورالعمل های مربوط به جابجایی، آماده سازی و کاربرد موردنظر.
چ- روش های توزیع و ارسال.

۸-۵-۱-۴- کاربرد مورد نظر

کاربرد مورد نظر شامل روش معقول مورد انتظار برخورد با محصول نهایی و هرگونه کاربرد خلاف انتظار به غیر از روش معقول مورد انتظار برخورد اشتباه یا کاربرد اشتباه محصول نهایی باید مد نظر قرار گرفته و تا میزانی که تحلیل مخاطره را ممکن کند، به صورت اطلاعات مدون نگهداری شود. در صورت امکان، گروه های مصرف کننده/کاربر برای هر محصول باید مشخص شوند.

گروه های مصرف کننده/کاربر که به صورت ویژه در مقابل مخاطرات مشخص ایمنی مواد غذایی آسیب پذیر شناخته شده اند باید مشخص شوند.

۸-۵-۱-۵- نمودارهای جریان و توصیف فرایندها

۸-۵-۱-۵-۱ آماده سازی نمودارهای جریان

تیم ایمنی مواد غذایی باید برای محصولات و دسته های محصولات و فرایندهایی که توسط سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی پوشش داده میشوند نمودارهای جریان را به صورت اطلاعات مدون تشکیل داده و نگهداری نمایند.

نمودارهای جریان، فرایند را به صورت گرافیکی نمایش میدهند. هنگام اجرای تحلیل مخاطرات به عنوان زیربنای ارزیابی احتمال رخداد، افزایش، کاهش یا وارد شدن مخاطرات ایمنی مواد غذایی باید از نمودارهای جریان استفاده شود.

نمودارهای جریان باید روشن و دقیق بوده و از جزئیات کافی برای انجام تحلیل مخاطره برخوردار باشند. نمودارهای جریان باید در صورت امکان شامل موارد زیر باشند:

الف- سلسله و تعامل گام ها در عملیات.
ب- هرگونه فرایند برون سپاری شده.
پ- هر جایی مواد خام، مواد کمکی فرایند، مواد بسته بندی، امکانات و محصولات میانی به جریان وارد می شوند.
ت- هر جایی که عملیات مجدد و بازیافت انجام میشود.
ث- هر جایی که محصولات نهایی، محصولات میانی، محصولات جانبی و ضایعات رها شده یا جدا می شوند.

ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.

برای دیدن لینک دانلود در سایت ثبت نام و اکانت خود را ویژه کنید
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...

 

حجم: 639 KB فرمت: Pdf آموزش فعال کردن اکانت ویژه (VIP)

حتما بخوانید:

⇐ ایمنی و بهداشت در صنایع غذایی و ارتباط آن با HACCP

⇐ استاندارد HACCP

4/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری این نوشته
  • اشتراک گذاری در Facebook
  • اشتراک گذاری در Twitter
  • اشتراک گذاری در واتس اپ
  • اشتراک گذاری در LinkedIn
  • اشتراک گذاری در Reddit
  • اشتراک گذاری با ایمیل
https://acgih.ir/wp-content/uploads/2022/02/HACCP.jpg 358 700 Sirvan Sheikhi https://acgih.ir/wp-content/uploads/2019/12/lego.png Sirvan Sheikhi2022-02-25 18:49:392022-02-25 18:49:39سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی در مواد غذایی HACCP
0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

ورود
عضویت

دسته‌ها

آخرین کاربران Vip

  • آواتار کاربران Sajjad5428
  • آواتار کاربران Hosainy
  • آواتار کاربران Aklam6545
  • آواتار کاربران samyar farahanipour
  • آواتار کاربران mehregan
  • آواتار کاربران namvarvali
  • آواتار کاربران rezamf
  • آواتار کاربران shahrzadkh
  • آواتار کاربران 021Arash
  • آواتار کاربران golestani1364

تعداد کل کاربران ویژه: 16297

تبلیغات متنی

  • 1000 نکته کنکوری + خلاصه جزوات ارشد بهداشت حرفه ای
  • جزوات و سوالات تستی آزمون استخدامی
  • اندازه گیری عوامل زیان آور محیط کار
  • تبلیغات شما در این مکان

درباره ما:

سایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای در سال 1391 راه اندازه شد و با ارائه خدماتی همچون نوشتن و ترجمه مقالات تخصصی, مشاوره و … توانست بعنوان مرجع, برای دانشجویان و دانش آموختگان این رشته شناخته شود و همواره سعی می کند که با بکار بردن بروز ترین متدها رضایت مشتریان و کاربران محترم را فراهم کند.

عضویت در خبرنامه





تمام حقوق مادی و معنوی برای دانشجویان بهداشت حرفه ای محفوظ است
  • ارسال مطلب
  • ارتباط با ما
  • درباره ما و قوانین سایت
اسکرول به بالا
  • ورود
  • عضویت

فراموشی رمز عبور؟

به جامعه 58406 نفری مهندسین سایت بپیوندید
:معادله را حل کنید + =
هر مشکلی در فرایند ثبت نام داشتید از طریق پیامک به شماره 09338413734 اطلاع دهید. (از مرورگرهای کروم و موزیلا استفاده کنید)

رمزتان را فراموش کرده اید؟ لطفا ایمیلتان را وارد کنید تا لینک بازیابی رمز را برایتان بفرستیم. ایمیل بازیابی معمولا به پوشه SPAM فرستاده می شود.

:معادله را حل کنید − =

برگشت برای ورود به سایت