سفالگران و کارگران موزائیک سازی در معرض سرطان ریه
سفالگران و كارگران موزائيک سازی در معرض سرطان ريه
سفالگران و كارگران موزائيك سازي با استنشاق «سيليس» در معرض سرطان ريه هستند
رييس اداره عوامل شغلي موثر بر سلامت وزارت بهداشت گفت: كارگران پس از مدتي از استنشاق سيليس ناتوان شده و در نهايت فوت ميكنند؛ چرا كه اين تركيب باعث تخريب ريه يا سرطانهاي ريوي ميشود. مهندس فاطمه فلكي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره عواملي كه يك نيروي كار را دچار ناتواني ميكند، اظهار كرد: مواد گوناگون شيميايي مانند گرد وغبار، دود، گاز و بخار از جمله عوامل ناتوان كردن نيروي كار هستند.
به عنوان مثال گرد و غبار موادي مانند سيليس بر محيط كار و افراد شاغل در اين مكان تاثير زيادي دارد. سيليس ذرات بسيار كوچكي است كه در ريه تهنشين ميشود و گرد وغبار آن در حفاريها و كارگاههايي مانند موزائيك سازي و سفال گري وجود دارد. وي با بيان اينكه برخي از مواد شيميايي استفاده شده در كارخانهها سبب ابتلا به بيماريهايي مانند سرطان ميشوند، تاكيد كرد: ميتوان با سيستم مهندسي مناسب و نصب دستگاههاي تهويه كافي، ميزان گرد وغبار و ساير عوامل شيميايي را در محيط كاهش داد و محيط كار مطلوبي را براي كارگر فراهم كرد تا سلامت او حفظ شود. رييس اداره عوامل شغلي موثر بر سلامت وزارت بهداشت درباره تاثير گاز و بخار بر سلامت نيروي كار گفت: گاز و بخارهاي متصاعد شده در محيط كار مانند هيدروكربنهاي حلقوي و بنزن ميتواند روي دستگاههاي خونساز و كبد تاثير بگذارد و كارگر را دچار بيماري كند.
وي با اشاره بر عوامل زيانآور فيزيكي در محيط كار اظهار كرد: سر و صدا از جمله اين عوامل است. اگر ميزان صدا از 85 دسيبل بالاتر باشد بر شنوايي كارگر تاثير منفي ميگذارد و او را دچار بيماري و كري شغلي ميكند. با اين وجود صداي محيط در بسياري از كارخانهها و كارگاهها بالاتر از اين حد است.
رييس اداره عوامل شغلي موثر بر سلامت وزارت بهداشت تاكيد كرد: اقدامات مهندسي بايد انجام شود؛ به گونهاي كه كارشناس بهداشت حرفهاي هنگام بازديد از محيط كار، مشكلات را به كارفرما گوشزد كند و كارفرما درصدد رفع كاستيها برآيد؛ چرا كه فصل چهارم قانون كار در زمينه عوامل زيان آور محيط كار، كارفرمايان را مسوول حفظ سلامت كارگران كرده است بنابراين آنان بايد محيط كار سالمي را فراهم كنند تا كارگر دچار حادثه و بيماري نشود. فلكي در پايان اظهار كرد: وزارت بهداشت به چگونگي اجراي سياستهايي كه در زمينه حفظ و ارتقاي سلامت نيروي كار تعيين كرده است، نظارت ميكند و اگر اين سياستها اجرا نشود و محيط كار آنقدر آلوده باشد كه كارگران صد درصد در معرض بيماري يا ناتواني باشند، اين وزارتخانه ميتواند واحدهاي متخلف را به مراجع قضايي معرفي كند. اگر جرم صاحبان كارگاه ثابت شود، وزارت بهداشت ميتواند تمام كارگاه يا قسمتي از آن را كه دچار مشكل است تعطيل كند تا اين بخشها را پس از سالم سازي بازگشايي كند.
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)