روش اجرایی ممیزی و ثبت سیستم HSE در پتروشیمی
روش اجرایی ممیزی و ثبت سیستم HSE در پتروشیمی
روش اجرایی ممیزی و ثبت سیستم HSE در پتروشیمی
مقدمه
به منظور حصول اطمینان از اثربخشی سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست در صنایع پتروشیمی ایران و شناسایی امکان بهبود در هر یک از شرکت ها، مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی صنایع پتروشیمی اقدام به ایجاد ثبت و صدور گواهی سیستم از سوی شرکت نموده است.
این مهم علاوه بر امکان ایجاد سیستم کنترلی سیستماتیک برای مدیریت، در حصول اطمینان از اثربخشی سیستمهای برقرار شده، امکان انتقال تجارب موفق و نیز برقراری یک فرآیند ترازیابی موثر بسیار حائز اهمیت بوده و شرکتها را در برقراری یک نظام مبتنی بر راهنمای تدوین شده تشویق می نمایند.
دامنه کاربرد:
این راهنما در مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، جهت ممیزی سیستم های مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) در صنایع پتروشیمی ایران کاربرد داشته و در صورت تقاضای داوطلبانه سایر صنایع پتروشیمی میتواند مورد استفاده واقع گردد.
مراجع :
- راهنمای استقرار سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران
- کلیه راهنماهای صادره از سوی کمیته استقرار HSE-MS
- استاندارد ISO ۱۹۰۰۱
شرح اقدام:
خود اظهاری:
هر یک از شرکت های پتروشیمی پس از انطباق سیستم طرح ریزی با راهنمای صادره از سوی مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست، اقدام به ارسال نظامنامه سیستم، منطبق بر راهنما و تشریح چگونگی برآورد نمودن نیازمندیهای اعلام شده در راهنما خواهند نمود. این مهم طی نامه ای از سوی مدیرعامل شرکت به مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست مبنی بر اعلام آمادگی جهت ممیزی و ثبت سیستم خود، صورت خواهد پذیرفت.
پذیرش ممیزی:
- نظامنامه متقاضی ابتدا توسط مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی صنایع پتروشیمی مطالعه و در صورت پذیرش به دبیر کمیته ممیزی ارجاع میگردد.
- دبیر کمیته ممیزی جهت طرح و برنامه ریزی ممیزی اقدام به تشکیل جلسه کمیته ممیزی با حضور کلیه اعضا دائمی کمیته مینماید.
- کمیته ممیزی پس از رویت تقاضا و نظامنامه و پذیرش آن اقدام به تعیین تیم ممیزی، سرممیز، زمان و مدت ممیزی مینماید.
- سرممیز به منظور استفاده بهینه از تجارب، میتواند جهت همراهی تیم ممیزی، تقاضای انتخاب تعدادی از ممیزین فعال در کمیته های ممیزی فرعی نمایند.
- کلیه مکاتبات و هماهنگی های لازمه توسط دبیر کمیته ممیزی صورت می پذیرد.
اجرای ممیزی:
- جهت انجام ممیزی، از چک لیست استاندارد شده کمیته ممیزی استفاده میشود.
- قبل از شروع برنامه زمانبندی، حضور و محلهای مورد ممیزی به همراه مدارک مورد لزوم به شرکت متقاضی اعلام میگردد.
- حضور مدیرعامل و رئیس مجتمع در طول ممیزی الزامی بوده و در غیر اینصورت ممیزی ناتمام گذاشته خواهد شد و اجرای ممیزی به زمان بعد و بدون توجه به ممیزی های قبل صورت می پذیرد.
- تصمیم گیری در خصوص قبول سیستم توسط سر ممیز تیم بوده و ایشان در این خصوص تام الاختیار بوده و تحت تاثیر هیچ گونه فشار و عوامل اثرگذار نخواهد بود.
- هدایت تیم، برنامهریزی و تغییر برنامه از اختیارات سرممیز تیم خواهد بود.
- گزارش ممیزی بطور رسمی از سوی مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران اعلام میگردد.
- اعلام نتیجه ممیزی در جلسه اختتامیه از سوی سرممیز به مدیرعامل، رئیس مجتمع و روسای ارشد سازمانی شرکت ممیزی شونده اعلام میشود.
- در صورت صدور بیش از سه مورد عدم انطباق اصلی (Major)، جهت رفع عدم انطباق ها سه ماه به شرکت متقاضی فرصت داده خواهد شد و در صورت عدم رفع، جهت ثبت سیستم به ممیزی مجدد و کامل نیاز خواهد بود.
نحوه صدور گواهینامه:
گواهینامه HSE با لوگوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران (NPC) توسط مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست این شرکت صادر میگردد. امضاء گواهینامه توسط معاونت محترم وزیر نفت در امور پتروشیمی و مدیریت HSE شرکت خواهد بود. مدت زمان اعتبار گواهینامه حداکثر سه سال و در هر سال جهت تائید مجدد گواهینامه، ممیزی نگهداری سیستم صورت می پذیرد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ روش اجرایی شناسایی و ارزیابی جنبه های زیست محیطی و ریسک خطرات ایمنی و بهداشت
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)