راهنما ايمنی و بهداشت در عملیات نقاشی اتومبیل
راهنما ايمنی و بهداشت در عملیات نقاشی اتومبیل
راهنما ايمنی و بهداشت در عملیات نقاشی اتومبیل
فرمت: PDF تعداد صفحات: 27
فهرست:
کلیات
- هدف
- دامنه شمول
شناخت فرایند
- آماده سازی بدنه خودرو برای تجدید رنگ آمیزی
- زدایش رنگ كهنه
- رنگبرهای شیمیایی
- تمیزکاری با شعله
- آستر کاری و بتونه کاری
انواع رنگ های تعمیری خودرو
- رنگ های تعمیری نیترو سلولزی
- رنگ های تعمیری اکریلیک ترموپلاست TPA
- رنگ های تعمیری اکریلیک
- رنگ های اكریلیک-یورتان (دوجزئی)
خطرات بهداشتی محیط كار
- خطرات شیمیایی
- خطرات فیزیکی
- خطرات ارگونومیکی
كنترل خطرات بهداشتی محیط کار
با توجه به خطرات مختلف عملیات نقاشی اتومبیل که انواع مختلفی از عوامل زيان آور شیمیایی، فیزیکی، ارگونومیک و خطرات ایمنی را به صورت مجموعه ای بالقوه در خویش جای داده و نیز با توجه تعداد کارکنانی که در سطح صنایع و کارگاه های مختلف در سطح کشور به این فعالیت مشغول می باشند، ضروریست ابتدا مخاطرات این عملیات به خوبی شناسایی شده و سپس اقدامات کنترلی متناسب با هر یک از آنها تعیین شده و استقرار یابند. بدیهی است استقرار کنترل های ایمنی و بهداشتی به تنهایی کافی نبوده و دستیابی به عملکرد بالای ایمنی و بهداشتی در این فعالیت هوا در گرو اثربخشی کنترل های طرح ریزی شده می باشد و لذا اقدامات یایشی و اندازه گیری عوامل زیان آور به عنوان اقدامی مکمل جهت حصول اطمینان از اثربخشی کنترل های طرح ریزی شد امری الزامی می باشد.
هدف از تدوین این آئین نامه محافظت از نیروی انسانی به عنوان سرمایه های ملی، در برابر خطرات بهداشتی محیط کار از جمله آلاینده های سمی و زیان آور، اشکال مختلف عوامل فیزیکی، آسیب های مکانیکی و همچنین بیماریهای ناشی از کار در نقاشی اتومبیل و فرایندهای مرتبط با آن می باشد.
دامنه شمول: دامنه شمول این دستورالعمل کلیه کارگارهای کوچک در کشور می باشد که بطور دائم یا موقتی، عملیات نقاشی اتومبیل انجام می دهند. اجرای این آئین نامه توسط کارفرمایان، پیمانکاران، مدیران، سرپرستان و کارگران الزامی می باشد.
خطرات بالقوه کار با رنگ و روش های پیشگیری از خطراتی که ممکن است حین کار وجود داشته باشد، پرداخته شده است. ابتدا مختصری در خصوص خطرات سلامتی کار با رنگ مانند مشکلات تنفسی و پوستی اشاره شده که با اتخاذ تمهیداتی چون کنترلهای محیطی شامل اتاقک رنگ، تهویه مناسب و استفاده از وسایل حفاظت فردی به شکل معنی داری می توان از ابتلا به بیماریهای مذکور جلوگیری کرد. ضمنا بعضی از خطرات ایمنی کار با مواد رنگی همچون آتش سوزی و انفجار توضیح داده شده و بایدها و نبایدهای قبل از رنگ کردن به منظور جلوگیری از خطرات مذکور و نیز اقدامات موثر جهت آمادگی و آتش سوزی بیان گردیده است. در پایان نیز مختصری در خصوص اطلاعات Material Safety Data Sheet) MSDS) که در واقع مرجع استانداردی درخصوص اطلاعات ایمنی مواد می باشد توضیحاتی داده شده است. همچنین به علت اینکه ماده اصلی رنگ ها بجزء رنگدانه ها، حلال ها هستند نحوه کار با حلال ها و ایمنی کار با آنها و خطراتشان بیان گردیده است.
کلمات کلیدی: Health hazard: خطرات سلامت، Pigment: رنگدانه، Painting: نقاشی با رنگ، Solvents: حلال ها، Environmental control: کنترل های محیطی، Explosion hazard: خطر انفجار
راهنمای بهداشت و ایمنی نقاشی با رنگ:
در صنعت، مطلوب ترین روش نقاشی با رنگ ، اسپری کردن آن با استفاده از هوای فشرده یا اسپری بدون هوا با سرعت بالا یا نازل الکترواستاتیکی است. رنگ کردن بوسیله برس هم انجام میشود. مواد مورد استفاده خود به عنوان خطرات بالقوه هنگام نقاشی محسوب می شوند. رنگ کردن ممکن است افراد را در معرض مواد با خطرات شیمیایی که احتمال دارد سلامت آنها را به مخاطره بیاندازد قرار دهد. این راهنما خلاصه ای از خطرات مرتبط با رنگ کاری را ارائه و اطلاعاتی در مورد چگونگی کار ایمن هنگام این عمل را فراهم می کند.
ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﺮﺍﻱ ﻧﻘﺎﺷﻲ ﺑﺎ ﺭﻧﮓ ﺍﻳﻤﻨﻲ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﻧﻴﺰ ﻣﺪﻧﻈﺮ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻴﺪ. ﻫﺮﮔﺰ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩﻱ ﻛﻪ ﻣﺤﺘﻮﻳﺎﺕ ﺁﻧﻬﺎ ﻓﺎﻗﺪ ﺑﺮﭼﺴﺐ ﺧﻮﺍﻧﺎ ﻭ ﻣﺸﺨﺺ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻧﻜﻨﻴﺪ. ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺗﻮصیه های ﺍﻳﻤﻨﻲ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻮﺭﺩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺭﺍ ﻟﺤﺎﻅ ﻛﻨﻴﺪ.
این مطلب بروزرسانی شد و فایل «بهداشت و ایمنی نقاشی با رنگ» در 11 صفحه پیوست شد
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
⇐ راهنمای بهداشت حرفه ای در عملیات صافکاری
⇐ بهداشت حرفه ای در کارگاه تراشکاری
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)