• آموزش VIP
Phone: 09338413734
  • 0سبد خرید فروشگاه
سایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای
  • خانه
    • پرتال
    • سایت متخصصین بهداشت و درمان
  • انجمن
  • وبلاگ
  • فروشگاه
    • سبد خرید
    • پرداخت
    • راهنمای خرید
    • دانلود محصولاتی که خریدم!
    • بازنشانی گذرواژه
  • تبلیغات
  • استخدام
    • ثبت روزمه
    • ثبت آگهی استخدام
    • نویسندگی
  • خدمات
    • سفارش ترجمه
  • ابزارهای آنلاین
    • ابزار حمل دستی بار
    • ابزارهای اندازه گیری صدا
    • ابزار سن و روشنایی
  • ورود یا ثبت نام
  • ▼خروج از حساب کاربری
    • ویرایش حساب کاربری
  • منو منو

خانه | سم شناسی | راهنمای بهداشت حرفه ای در کار با سموم آلی پایدار

Spraying Poison Hazards-خطرات سم پاشی

راهنمای بهداشت حرفه ای در کار با سموم آلی پایدار

نویسنده: Sirvan Sheikhiدسته بندی: سم شناسیلینک کوتاه: https://acgih.ir/?p=61467

راهنمای بهداشت حرفه ای در کار با سموم آلی پایدار

0 دیدگاه /در سم شناسی/توسط Sirvan Sheikhi/لینک کوتاه https://acgih.ir/?p=61467

راهنمای بهداشت حرفه ای در کار با سموم آلی پایدار

فرمت: PDF تعداد صفحات: 12

فهرست:

  • مقدمه
  • مسمومیت ناشی از سموم در کشاورزی
  • سموم آفات
  • مسمومیت با سموم دفع آفات
  • عوارض فیزیولوژیکی ناشی از تماس با سموم دفع آفات
  • سموم ارگانو فسفره
  • بیماریهای غیر سرطانی ناشی از آفت کش ها
  • اثرات آفت کش ها ارگانوفسفره
  • اثرات ارگانوکلره ها
  • اصول بهداشت حرفه ای
  • تدابیر بهداشت و ایمنی برای تهیه و انبار نمودن حشره کش ها
  • تدابیر بهداشتی در حین سمپاشی
  • موارد بهداشتی مرتبط با زمان و مقررات سمپاشی
  • کمک های اولیه در هنگام بروز مسمومیت
  • منابع

مقدمه

افراد بالغ تقریبا یک سوم از ساعات زندگی خود را در محیط های کار سپری می کنند. با وجود تنوع زیاد در وضعیت شاغلین بخش های مختلف اقتصادی، طبق برآورد سازمان بین المللی کار ILO شرایط کاری حدود دو سوم از شاغلین جهان به گونه ای است که حداقل معیارهای بهداشتی، در آن رعایت نمی شود. حرفه کشاورزی یکی از پرخطرترین مشاغل دنیا است. پس از کار در معدن و صنایع راه و ساختمان، کشاورزی سومین شغل پرخطر در دنیا به شمار میرود.

طبق برآورد سازمان بین المللی کار، سالانه ۱۷۰۰۰۰ نفر از کشاورزان در اثر حوادث ناشی از کار نظیر کار با ماشین آلات و مسمومیت های حاد شغلی کشته می شوند. این امر نشان دهنده این است که ریسک مرگ در کشاورزی در برابر سایر مشاغل می باشد. همچنین، در گزارشی از انجمن ایمنی و بهداشت کار آمریکا منتشر شده است که سالانه از هر ۱۰۰ هزار کشاورز در حدود ۳۱ نفر جان خود را در اثر حوادث ناشی از کار از دست می دهند. تقریبا در تمام مطالعاتی که رشد اقتصادی را با توجه به بهبود سلامت جامعه کاری مورد بررسی قرار داده اند، به نتایجی مبنی بر تاثیر مثبت، قابل توجه و قابل اندازه گیری شاخص های سلامتی روی سرعت رشد و توسعه اقتصادی دست یافته اند. این موضوع در مورد بخش کشاورزی نیز صادق است، به نحوی که بسیاری از محققان و صاحب نظران توجه به وضعیت بهداشتی کشاورزان را عاملی اساسی در جهت دستیابی به توسعه پایدار در بخش کشاورزی در نظر گرفته اند. بنابراین با توجه به اهمیت موضوع، ضروری است همزمان با رشد کشاورزی، محافظت از کشاورزان در مقابل خطرات محیط کار، افزایش یابد و در سطوح ملی و بین المللی ارتقای رفتار بی خطر کشاورزان مورد توجه قرار گیرد.

علیرغم اهمیت موضوع و پر مخاطره بودن شغل کشاورزی، متاسفانه در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، سرمایه گذاری کافی در زمینه بهبود وضعیت بهداشت حرفه ای کشاورزی و امنیت کار شاغلين صورت نگرفته است و هنوز هیچ گونه استاندارد بین المللی وجود ندارد که بتواند به طور کامل بهداشت شغلی در بخش کشاورزی را مورد توجه و پشتیبانی قرار دهد. با وجود اینکه در حدود ۱۱ سال از آغاز مطالعات مربوط به سلامت شغلی در بخش کشاورزی در سطح جهان سپری شده است، در ایران موضوعات و مسائل مرتبط با این موضوع در بخش کشاورزی چندان مورد توجه قرار نگرفته و برنامه ریزیهای لازم در این زمینه به عمل نیامده است. در چنین شرایطی اغلب کشاورزان علایم بیماری را به عنوان بخشی از شغل خود پذیرفته و تا هنگامی که بیماری، این افراد را دچار مشکل اساسی ننماید، به پزشک مراجعه نمی کنند.

به هر حال با توجه به مطالب اشاره شده، لازم است کشاورزان از رفتارهای بهداشتی مورد نیاز برای مقابله با عوامل زیان آور محیط کار آگاهی یابند تا قادر باشند با رعایت هر یک از موارد سلامتی، احتمال ابتلا به بیماریهای شغلی و یا مواجهه با رخدادهای شغلی را به حداقل ممکن کاهش دهند. یکی از عواملی که به شدت سلامت کشاورزان را تهدید می کند، سموم شیمیایی هستند. برخی از عوارض ناشی از مسمومیت با آفت کش ها شامل ابتلا به ناراحتی های کلیوی و ریوی، تأثیر بر سیستم اعصاب، اختلال در سیستم تولید مثل مردان، گیجی، از دست رفتن هوشیاری و بی توجهی و لرزش عضلات و از دست رفتن کنترل اعمال می باشند. افزون بر این موارد، برخی از عوارض سموم شیمیایی به گونه ای است که علایم آن در درازمدت خود را نشان می دهند. از جمله این بیماریها می توان به سرطانها، توقف رشد کودکان، نقص عضو، مشکلات قلبی مادرزادی، نابینایی و ناشنوایی و بیماری های کبدی اشاره نمود. همچنین، مواجهه با آفت کشها بدون رعایت موارد بهداشتی و بدون استفاده از وسایل حفاظت فردی، عوارضی را ایجاد میکند که علایم آن شامل سردرد، التهاب پوست، التهاب چشم، علائم ریوی و شبه آنفلوانزا، سقط جنین، علائم گوارشی به همراه تهوع و استفراغ، تشنج و اغما و تولد زود هنگام هستند بنابراین، عدم رعایت موارد بهداشتی توسط کشاورزان منجر به ایجاد آسیب هایی می گردد که گاهی غیرقابل جبران می باشند. از این رو، آگاهی کشاورزان از اصول بهداشت حرفه ای امری ضروری به شمار میرود.

با توجه به اینکه سلامت کشاورزان نقش مهمی را در افزایش میزان تولید و بهره وری ایفا می نماید، توجه به بهداشت شغلی و رفتارهای بهداشتی کشاورزان جهت کاهش آسیبهای شغلی دارای اهمیت بسزایی است. بنابراین، لازم است کشاورزان با رفتارهای بهداشتی مورد نیاز برای مقابله با عوامل تهدید کننده سلامت خود آشنایی کافی داشته باشند. اصول بهداشتی ذکر شده برای مقابله با بیماریها و عوارض ناشی از سموم شیمیایی مواردی را در بر میگیرد که کشاورزان با رعایت نمودن آنها می توانند عوارض و بیماریهای ناشی از این عامل را تا حد قابل توجهی کاهش دهند. این رفتارها و تدابیر بهداشت شغلی شامل تدابیر لازم برای تهیه و انبار نمودن حشره کش ها، تدابیر بهداشتی لازم در حین سمپاشی، موارد بهداشتی مرتبط با زمان و مقررات سمپاشی و کمک های اولیه در هنگام بروز مسمومیت در مزرعه می باشند. کار در مزارع بسیاری از مواقع همراه با استفاده از مواد شیمیایی است پخش مواد حشره کش و کودها از نظر کمیت بیشترین خطر را ایجاد می کند زیرا اغلب حشره کش ها سمی هستند حشره کش ها روی انسان اثر سمی شدیدی دارند این سموم ممکن است از راه خوراکی نیز وارد بدن می شوند. انواع حشره کش ها که معمولا جهت مصارف کشاورزی به کار می روند عبارتند از:

  1. حشره کش های آلی فسفره: مانند پاراتیون، متی پاراتیون، دیازینون، دی متون و غیره
  2. حشره کش های آلی کلره: مانند آلدرین، لیندان، توکسافن، هپتا کلر، کلردان و ددت و غیره
  3. کاربامات ها: مانند آسولام، باربان، میتوکارپ و غیره

ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.

برای دیدن لینک دانلود در سایت ثبت نام و اکانت خود را ویژه کنید
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...

 

حجم: 570 KB فرمت: PDF آموزش فعال کردن اکانت ویژه (VIP)

هر گونه سوالی در رابطه با راهنمای بهداشت حرفه ای در کار با سموم آلی پایدار داشتید در نظرات ثبت کنید تا بررسی شود.

حتما بخوانید:

⇐ اندازه گیری میزان سمیت سموم

⇐ دانلود کتاب سم شناسی بالینی و مسمومیت ها

⇐ سموم صنعتی گازها

⇐ سم شناسی محیطی PDF

⇐ توکسیکولوژی یا سم شناسی

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک این مطلب
  • اشتراک در Facebook
  • اشتراک در Twitter
  • Share on WhatsApp
  • اشتراک در LinkedIn
  • اشتراک در Reddit
  • اشتراک با ایمیل
https://acgih.ir/wp-content/uploads/2015/03/Spraying-Poison-Hazards-خطرات-سم-پاشی.jpg 248 620 Sirvan Sheikhi https://acgih.ir/wp-content/uploads/2019/12/lego.png Sirvan Sheikhi2020-12-22 12:54:422020-12-22 12:54:42راهنمای بهداشت حرفه ای در کار با سموم آلی پایدار
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

ورود
عضویت

دسته‌ها

آخرین کاربران Vip

  • آواتار کاربران mohammad mehdi panahi
  • آواتار کاربران saeed ghapanvari
  • آواتار کاربران ALI SOLTANI
  • آواتار کاربران MEHDI.SHEKARCHIAN
  • آواتار کاربران alizadeh.asadallah
  • آواتار کاربران Alirostami
  • آواتار کاربران ramin5171
  • آواتار کاربران Sajjad Ghasemi
  • آواتار کاربران Amirali_sh76
  • آواتار کاربران mtaria55

تعداد کل کاربران ویژه: 11559

تبلیغات متنی

  • 1000 نکته کنکوری + خلاصه جزوات ارشد بهداشت حرفه ای
  • جزوات و سوالات تستی آزمون استخدامی
  • اندازه گیری عوامل زیان آور محیط کار
  • تبلیغات شما در این مکان

درباره ما:

سایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای در سال 1391 راه اندازه شد و با ارائه خدماتی همچون نوشتن و ترجمه مقالات تخصصی, مشاوره و … توانست بعنوان مرجع, برای دانشجویان و دانش آموختگان این رشته شناخته شود و همواره سعی می کند که با بکار بردن بروز ترین متدها رضایت مشتریان و کاربران محترم را فراهم کند.

عضویت در خبرنامه - تعداد افراد مشترک تعداد افراد فید برنر
  • نماد اعتماد الکترونیکی 2 ستاره
  • samandehi
قبلیبعدی
12
  • 09338413734
  • آ.غ - بوکان - خیابان سردار عزیزخان، کافی نت و نوشت افزار کالج
تمام حقوق مادی و معنوی برای دانشجویان بهداشت حرفه ای محفوظ است
  • ارسال مطلب
  • ارتباط با ما
  • درباره ما و قوانین سایت
رفتن به بالا
  • ورود
  • عضویت

فراموشی رمز عبور؟

به جامعه 45128 نفری مهندسین سایت بپیوندید
:معادله را حل کنید + =
هر مشکلی در فرایند ثبت نام داشتید از طریق پیامک به شماره 09338413734 اطلاع دهید. (از مرورگرهای کروم و موزیلا استفاده کنید)

رمزتان را فراموش کرده اید؟ لطفا ایمیلتان را وارد کنید تا لینک بازیابی رمز را برایتان بفرستیم. ایمیل بازیابی معمولا به پوشه SPAM فرستاده می شود.

:معادله را حل کنید + =

برگشت برای ورود به سایت