دستورالعمل فرایند واگذاری پسماندهای ویژه و صنعتی
دستورالعمل فرایند واگذاری پسماندهای ویژه و صنعتی
دستورالعمل فرایند واگذاری پسماندهای ویژه و صنعتی
فرمت:Word تعداد صفحات: 7
هدف:
- تعريف رويه اجرايي يكسان در خصوص واگذاری پسماندهای ویژه و صنعتی پالایشگاه های گازی مجتمع گاز جهت استفاده مجدد، بازیافت و یا سوزاندن
- حفظ و صيانت از محيط زيست و جلوگيري از بروز پيامدهاي محيط زيستي ناشی از انتقال غیر مجاز پسماندهای صنعتی
- کوتاه نمودن زمان اخذ مجوز واگذاری پسماندهای ویژه و صنعتی پالایشگاه های گازی مجتمع گاز با تعریف فرایند یکسان و جلوگیری از انجام کار موازی و تکراری
دامنه كاربرد:
دستورالعمل مذکور در همه پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی و سایر شرکتهای مستقر در شهرستان عسلویه کاربرد دارد.
تعاريف و اصطلاحات:
- پسماند های صنعتی و ویژه : به کلیه پسماندهای ناشی از فعالیت های صنعتی و معدنی و پسماندهای پالایشگاهی، صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی و امثال آن گفته می شود.
- شرکت یا پالایشگاه : مقصود از شرکت یا پالایشگاه همه شرکتهای تولیدی و خدماتی در محدوده شهرستان عسلویه می باشد.
- شرکت دریافت کننده پسماند: شرکت های دارای مجوز رسمی بهره برداری از وزارت صنعت، معدن و تجارت و مجوز سازمان حفاظت محیط زیست کشور که توانایی استفاده مجدد، بازیافت و یا سوزاندن پسماند را بدون تولیدآلودگی ثانویه برای محیط زیست را داشته باشند.
- HSE مجتمع گاز پارس جنوبی: وظیفه نظارت و ارائه خدمات بهداشتی، ایمنی، محیط زیستی، آتشنشانی، امداد و نجات را بصورت یکپارچه برای شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی بعهده دارد.
- واگذاری پسماندهای صنعتی: عقد قرارداد قانونی با شرکتهای دارای مجوز بهره برداری و مجوز محیط زیستی جهت استفاده مجدد، بازیافت و یا سوزاندن پسماند می باشد.
مسئوليتها:
- اداره محیط زیست شهرستان عسلویه مسئولیت نظارت عالیه این دستور العمل جهت اجرا را بعهده دارد.
- ستاد مجتمع گاز: مسئولیت حسن اجراي این دستورالعمل در خصوص پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی را بعهده دارد.
- رئیس HSE هر پالایشگاه، مسئوليت اجرای اين دستورالعمل از زمان تولید پسماند تا مدیریت کامل آن در خصوص شرکت خود بر عهده دارد.
شرح اقدامات:
- هر پالایشگاه می بایست پس از توليد پسماند اقدام به شناسايي، كدگذاري و بسته بندی مناسب آن نماید و مقدار آن را در گزارش ماهانه و سالانه مديريت پسماند به HSEستاد مجتمع گازاعلام نماید.
- هر پالایشگاه می بایست نسبت به تعیین تکلیف پسماندهای خود با اولویت عدم تولید، کاهش، استفاده مجدد، بازیافت، سوزاندن و نهایتاً دفن اقدام نماید.
- هر مجتمع می بایست قبل از اقدام به واگذاری پسماند ، مقدار وتركيبات پسماند را مشخص و MSDS و شناسنامه آن را تهيه نمايد.
- هر پالایشگاه موظف است قبل از عقد قرارداد با شرکتهای دریافت کننده پسماند، پراونه بهره برداری و مجوز محیط زیستی شرکت دریافت کننده را اخذ نماید و همچنین امکان بازیافت یاسوزاندن پسماند خود را توسط شرکت دریافت کننده پسماند بررسی نماید.
- قرارداد واگذاري پسماندهای تولیدی با شرکتهای دریافت کننده پسماند می بایست به صورت مستقيم بين پالایشگاه و شركت دريافت كننده پسماند انجام شود. اینکار به منظور جلوگیری از سوء استفاده دلالان و شرکتهای واسطه ناآگاه با فرایند مدیریت پسماند دارای اهمیت ویژه ای می باشد. بديهي است فرايند انتقال پسماند از طريق شركتهاي حمل و نقل انجام خواهد شد.
- هر پالایشگاه باید مدارک گفته شده در بندهای 5-3 و 5-4 را به همراه فرم الف، که بخش اول آن را تکمیل می نماید به واحد HSE ستاد مجتمع گاز جهت بررسی ارسال كند.
- HSE ستاد مجتمع گاز جهت بررسی پس از بررسی لازم و در صورت تكميل بودن مدارك، نسبت به استعلام محیط زیستی شركت دريافت كننده پسمانداز طريق اداره محيط زيست شهرستان عسلويه اقدام می نماید. بديهي است شماره گذاری بالای فرم مي بايست توسط آن واحد انجام شود.
- پس از بررسی، در صورت تکمیل بودن مدارک و تایید HSE ستاد مجتمع گاز پارس جنوبی، فرایند اخذ استعلام محیط زیستی توسط اداره حفاظت محیط زیست شهرستان عسلویه انجام خواهد شد و مطابق بخش 3 فرم الف، در صورت عدم آلایندگی شرکت و احراز صلاحیت دریافت کننده پسماند، اداره حفاظت محیط زیست شهرستان عسلویه هماهنگی لازم را با گمرک سازمان منطقه ویژه جهت خروج پسماند انجام خواهد داد.
- مطابق بخش 4 فرم الف، نتیجه استعلامبه HSE ستاد مجتمع گاز پارس جنوبی و HSE سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نیز اعلام خواهد شد.
- HSE ستاد مجتمع گاز پارس جنوبی ،مي بايست پس از اخذ استعلام محیط زیستی نتیجه را به شرکت درخواست کننده (تولید کننده پسماند) اعلام نماید.
- در صورت تایید اداره محیط زیست عسلویه مبنی بر عدم آلایندگی و احراز صلاحیت شرکت دریافت کننده پسماند (مقصد)،HSE ستاد مجتمع گاز پارس جنوبیمی بایست وضعیت بسته بندی، برچسب گذاری و مقدار موجود با مقدار اعلام شده در درخواست اولیه را مطابقت نماید و در صورت تایید، بارنامه پسماند (فرم ب) را مهر نماید.
- در صورت تایید HSE ستاد مجتمع گاز پارس جنوبی (بند 5-11)، نماینده مجتمع تولید کننده پسماند باید با در دست داشتن فرم الف و ب، جهت انجام تشریفات گمرکی و قطعی نمودن مجوز خروج پسماند به گمرک سازمان منطقه ویژه مراجعه نماید.
- پالایشگاه تولید کننده پسماند موظف است پیگیری لازم را در خصوص تحویل پسماند از سوی حمل کننده آن به شرکت دریافت کننده انجام دهد و رونوشت بارنامه را به موارد اشاره شده در بخش رونوشت های بارنامه (فرم ب) ارسال و یا در اختیار ایشان قرار دهد.
پيوستها:
- فرم الف:درخواست واگذاری پسماندهای صنعتی
- فرم ب: برنامه حمل پسماندهای صنعتی
فرم های لازم را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
حتما بخوانید:
⇐ جزوه دوره آموزش مدیریت پسماندهای صنعتی
⇐ پاورپوینت مدیریت پسماندهای صنعتی و خطرناک
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)