شیوع مشکلات اسکلتی – عضلانی ناشی از کار در اندامهای تحتانی در بین کارگران ایرانی: یک مطالعه متاآنالیز
چکیده:
زمینه و هدف: طی دهههای گذشته مشکلات اسکلتی- عضلانی به طور روزافزون در سراسر دنیا گسترش یافتهاند. این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع مشکلات اسکلتی-عضلانی در اندامهای تحتانی ناشی از کار در ایران، جهت دستیابی به نتایجی کامل با قدرت آماری بالا، با استفاده از روش متاآنالیز انجام شد.
روش بررسی: در مطالعه حاضر به صورت مرور نظاممند کلیه مقالات مرتبط با میزان شیوع مشکلات اسکلتی -عضلانی در اندامهای تحتانی در بین کارکنان ایران، در محدودهی زمانی از سال 1379 تا 1389، از طریق جستجو در پایگاههای استنادی معتبر مورد بررسی قرار گرفت. دادهها با روش متاآنالیز و با استفاده از مدل اثرات تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: کل حجم نمونه مورد بررسی در مطالعات انجام گرفته در ایران، 6090 نفر با میانگین 225 نمونه در هر مطالعه بود. میزان شیوع مشکلات اسکلتی-عضلانی در اندام تحتانی در مشاغل مختلف و بافاصله اطمینان 95 درصد، بهاینترتیب برآورد شد: کمر 50 درصد (57.5– 42.5)، ران و باسن 20.7 درصد (25 – 16.4)، زانو 42.1 درصد (49.1– 35.1) و مچ پا 27.7 درصد (36.7–18.8).
نتیجهگیری: شیوع مشکلات اسکلتی- عضلانی ناشی از کار در اندامهای تحتانی بهویژه در ناحیههای کمر و زانو در ایران در مقایسه با سایر مطالعات مشابه انجام شده در خارج از کشور بیشتر بود. برای کنترل و کاهش آن، اجرای برنامههای مداخلهای هدفمند مبتنی بر مداخلات و آموزشهای بهداشت شغلی و ارگونومی، بویژه برای اندامها، پیشنهاد میشود.
ترجمان دانش:
نتایج این مطالعه نشان داد مشکلات اسکلتی-عضلانی اندام تحتانی در بین کارکنان ایرانی، بهویژه اندامهای کمر و زانو، شیوع نسبتاً بالای نسبت به کارکنان دیگر کشورها دارد. افزون بر این، در بین مشاغل مورد بررسی، بیشترین شیوع کمردرد مربوط به کارکنان بیمارستانی بود، اما در دیگر اندامهای تحتانی بیشترین شیوع مربوط به کارکنان اداری و کارکنانی بود که از رایانه استفاده میکردند. بنابراین باید برای اجرای برنامههای مداخلهای ارگونومی و بهداشت شغلی در این مشاغل، توجه ویژهای به کنترل یا حذف عوامل ریسک این اندامها در این مشاغل شود.
کلمات کلیدی: مشکلات اسکلتی- عضلانی، اندام تحتانی، متاآنالیز، مرور نظاممند، کارگران ایرانی
نتایج مفصلتر تحقیق فوق را می توانید در مقاله تمام متن با رفرنس ذیل مشاهده نمائید:
Parno A, Sayehmiri K, Mokarami H, Parno M, Azrah K, Ebrahimi M H et al ,2016. 15. The prevalence of work-related musculoskeletal disorders in the lower limbs among Iranian workers: A meta-Analysis study. Ioh, 13 (5) :43-54.
نسخه پیدیف:
The prevalence of work-related musculoskeletal disorders in the lower limbs among Iranian workers: A meta-Analysis study
شیوع اختلالات اسکلتی – عضلانی ناشی از کار در کارگران ایرانی : مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز
لاتین ترجمه در مجله work:
https://content.iospress.com/articles/work/wor2619
چکیده:
مقدمه: امروزه در بسیاری از کشورها پیشگیری از اختلالات اسکلتی-عضلانی ناشی از کار به صورت یک ضرورت و اولویت ملی درآمده است.مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی ناشی از کار در ایران، جهت دستیابی به نتایجی کامل با قدرت آماری بالا، به روش متا آنالیز انجام شد.
روش بررسی: مطالعه حاضر مرور سیستماتیک و فرا تحلیل (متا آنالیز) شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی ناشی از کار در اندامهای فوقانی بدن در ایران است که با استفاده از کلید واژه های معتبر و جستجو در موتور جستجوگر scholar Google و پایگاههای SID ،Magiran ،Medlib ، MedexIran ،Pubmed و scopus تعداد 27 مقاله در رابطه با میزان شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در سال های 1379 تا 1389در نواحی مختلف ایران بدست آمد. جهت بررسی ناهمگنی در مطالعات از شاخص ناهمگنی I2 استفاده شد. داده ها با روش متاآنالیز و با استفاده از مدل اثرات تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: تعداد 27 مقاله مرتبط با میزان شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در سالهای 2001 تا 2010 در نواحی مختلف ایران به دست آمد. کل حجم نمونه مورد بررسی در ایران،6090 نفر با میانگین 225 نمونه در هر مطالعه بود. میزان شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در گردن 31.8 % (فاصله اطمینان 95%:39.4- 24.1)، شانه 36.8% (فاصله اطمینان 95%: 44.1 – 29.4)، آرنج 17.4٪ (فاصله اطمینان 95%:22.1 – 12.7)، مچ دست 34.6% (فاصله اطمینان 95%: 42 – 27.1) و ناحیه فوقانی پشت 38.1% (فاصله اطمینان 95% :46.4- 29.9) محاسبه گردید.
نتیجه گیری: شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی ناشی از کار در اندام های فوقانی بدن به خصوص در قسمت شانه و پشت در ایران بالا است. برنامه های آموزش ارگونومی و بهداشت حرفه ای جهت کاهش ریسک ابتلاء به اختلالات اسکلتی- عضلانی مرتبط با کار توصیه می گردد.
ترجمان دانش:
شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی ناشی از کار در اندام های فوقانی بدن به خصوص در قسمت شانه و پشت در ایران بالا است. میزان شیوع کلی اختلالات اسکلتی – عضلانی در اندام های مورد نظر به ترتیب در گردن 31.8%، شانه 36.8%، آرنج 17.4%، مچ دست 34.6% و قسمت فوقانی پشت 31.8% بود. آموزش های ارگونومی و بهداشت حرفه ای جهت کاهش ریسک ابتلاء به اختلالات اسکلتی- عضلانی مرتبط با کار توصیه می گردد.
نتایج مفصلتر تحقیق فوق را می توانید در مقاله تمام متن با رفرنس ذیل مشاهده نمائید:
Parno A, Sayehmiri K, Parno M, Khandan M, Poursadeghiyan M, Maghsoudipour M, et a,l,2017. The prevalence of Occupational Musculoskeletal disorders in Iran: A Meta-analysis study. work,(58):203-214.
جهت دریافت نسخه پیدیف کلیک نمائید:
The prevalence of Occupational Musculoskeletal disorders in Iran: A Meta-analysis study
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)