دانلود کتاب اطفاء حریق چاه های نفت و گاز
دانلود کتاب اطفاء حریق چاه های نفت و گاز
دانلود کتاب اطفاء حریق چاهای نفت و گاز
تهیه کننده: فرزاد قربانی
فهرست
فصل اول: مدیریت بحران در حفاری و اقدامات گام به گام در زمان اطفاء حریق
- وقتی بحران رخ می دهد چهار اقدام باید فورا انجام پذیرد
- پیشاپیش به استقبال بحران بروید.
- اقدامات کاملا مؤثر در زمان بحران
- اقدامات اولیه اطفاء حریق چاههای نفت و گاز
فصل دوم: راههای تشخیص فوران
- Kicks
- تئوری کنترل چاه
- تعدادی از مشکلات موجود در حین کنترل چاه
- فورانها و نوع عملیات
- علائم فوران چاه
- مقایسه روشهای بستن چاه
فصل سوم: روش های خاموش سازی
- روشهای کنترل چاه های فوران کرده
- استفاده از چاههای انحرافی
- خاموش سازی از سطح قدم به قدم
- وسایل خاموش سازی از سطح
- خاموش کردن آتش
- پوش گذاری چاه
- استفاده از آنتی واگن در اطفاء حریق و بستن چاه نفت و گاز
- روش های دیگر
فصل چهارم: تجارب اطفاء حریق چاههای نفت و گاز ایران
- تاریخچه اطفاء در ایران
- تجربه کویت – بورگان
- چاههای میادین نفتی سروش و نوروز
پیشگفتار
از ابتدای پیدایش نفت، فوران همراه با حفاری یا تولید از چاه توامان بوده است و هراز گاهی چند شعله های سر کش یک چاه فوران کرده خسارات جبران ناپذیری را بر جوامع صنعتی تحمیل کرده است. با پیشرفت تکنولوژی حفاری و نصب شیرآلات با فشار بالا و رعایت دستورالعملهای ایمنی حوادث صنعتی کاهش پیدا کرده ولی هیچ گاه به صفر نرسیده، علاوه بر آن برخوردهای نظامی نیز باعث فورانهای زیادی شده که در دهه اخیر فوران چاه های دهلران و به آتش کشیده شدن ۷۳۰ حلقه چاه کویت توسط صدام حسین بزرگترین فاجعه در تاریخ اطفاء چاه های نفت و گاز جهان بشمار می رود.
تجربیات گذشته نشان می دهد که پس از هر فوران تا مدتی مهار موضوع بحث روز بوده ولی با کنترل اوضاع و با گذشت زمان کوتاهی فراموش شده و از ذهنها محو و در آرشیوها محبوس می گردد و دیگر بار همه غافلگیر مورد بعدی می شوند تا مجددا شعله های سر کش یک چاه امکانات انسانی و اقتصادی را نسوزاند، کسی به فکر برنامه ریزی در این رابطه نمی افتند همچنین در نزدیک به صد سال کشف و تولید نفت کمتر تحقیق علمی در رابطه با این نوع بحران تهیه شده بود. این کتاب تلاشی است با نیت کاهش اثرات مخرب فوران چاههای گاز و نفت نشات گرفته از تجربیات گرانقدری که در طول عمر صنعت نفت ایران و بخصوص تجربیات ارزشمندی که بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی در رابطه با مهار چاههای گچساران, دهلران و ۲۰ چاه کویت و همچنین چاه اهواز ؛ کنگان؛ مارون؛ و نفت شهر ۲۴ حاصل شده است.
ناگفته پیداست که این کوشش قدمی کوچک در این راستا می باشد امید آن میرود که رهروان دیگری در این مسیر و جوانب مختلف آن قدم های موثرتری بر دارند. آنچه در مقابل شما قرار گرفته مدیون زحمات و همکاریهای افراد و سازمانهای متعددی است، همچنین مساعدتهای مستمر بزرگوارانی که آتش را به جان خریدند و در این راه پایمردی کردند تا این فن را بومی سازی نمایند آنان که در این راه آنقدر ایثار کردند که مظلومانه در شعله های سر کش آتش ذوب شدند شهيد الماسی و شهید بوستانی و دیگر شهدای این راه مقدس آنان که بی صدا رفتند و جان به جان آفرین تسلیم نمودند تا چرخ اقتصاد این خاک عزیز بچرخد. امید است این نوشتار سرآغازی باشد برای عزیزانی که از این حوادث پیشگیری کنند و گام های موثرتری برداشته و از هدر رفت سرمایه های انسانی و تجهیزاتی جلوگیری نمایند.
کتاب را به صورت مستقیم در 245 صفحه دانلود کنید.
حتما بخوانید:
⇐ مدیریت اطفاء حریق در بهداشت حرفه ای
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)