حوادث و بلایا در سالمندان
پاورپوینت حوادث و بلایا در سالمندان
حوادث و بلایا در سالمندان
فرمت: PPT تعداد صفحات: 24
فهرست:
- مقدمه
- مطالعات کشورها
- برخورد منطقی و مقابله با بلایای طبیعی
- نحوه امداد رسانی به افراد سالمند
- واکنش روانی سالمندان پس از بلایا
- علائم اختلالات روانی در آسیب دیدگان
- آسیب پذیری اجتماعی در سالمندان در حوادث و بلایا
- خلاصه
- منابع
مقدمه
- شاخص سالمندی به تعداد افراد 60 ساله و بیشتر به ازای هر 100 نفر جمعیت 15 ساله و کمتر به دست می آید.
- پیش بینی می شود در سال 2025 حدود 10 درصد و در سال 2050 حدود 21 درصد جمعیت کشور سالمند باشند.
- تعداد سالمندان در کلیه جوامع رو به افزایش می باشد که بیشترین تعداد آنها در کشورهای درحال توسعه می باشد.
- این قشر به دلیل مشکلات عدیده سلامتی بیشترین مصرف کننده خدمات بهداشتی و درمانی می باشند بنابراین توجه همه جانبه به آنها ضرورت می یابد.
- افراد سالمند و ناتوان در مواقع بحرانی دارای نیازهای مشابه ای می باشند و برخی موقعیت ها مانند جنگ، حوادث طبیعی همچون سیل، زلزله و … موجب بروز مشکلاتی در ارائه خدمات به این دسته از افراد می گردد.
آسیب پذیری و مصدومیت در روند همه مراحل بلایا وجود دارند، شواهد نشان میدهد که افراد سالمند در طول تاریخ یکی از چندین گروه جمعیت با آسیب پذیری بالا در حوادث و بلایا می باشند.
تلفات سالمندان در بحران ها در کشورهای پیشرفته و رو به رشد به طور نسبی بیشتر از سایر گروه ها می باشد. در این راستا نتایج مطالعات انجام شده بر روی گروه سنی قربانیان حوادث طبیعی نشان داده است که آسیب پذیری گروه سالمند در اکثر موارد بیشتر و چشمگیرتر از سایر گروه های سنی می باشد.
بارش باران های سنگین ژاپن در محدوده سال های 2004-2007 انجام شده بود نشان داد که 65 درصد از قربانیان این حادثه بیشتر از 65 سال داشته اند. همچنین گزارش انجمن پزشکان ایالات متحده آمریکا (American Medical Association: AMA) در ماه اوت سال 2008 نشان می دهد نزدیک به نیمی از 1200 نفر قربانی (Katrina Hurricane) دارای 75 سال سن و بیشتر بوده اند.
با مروری بر مطالعات مشخص گردید جامعه و متعاقب آن افراد سالمند، آمادگی لازم جهت پاسخگویی به بلایا را ندارند که این عدم آمادگی می تواند منجر به ایجاد حوادث ثانویه دیگری گردد. استرس عاطفی بزرگترین عامل مؤثر بر سلامت به دنبال وقوع بحران است. در زلزله ترکیه علائم اختلال استرس و افسردگی با بالا رفتن سن، پس از وقوع بحران ارتباط داشت.
تشدید بیماری های فیزیکی و معلولیت، تنهایی که از قبل وجود داشته، با مشکلات تازه ایجاد شده ناشی از بحران، رایج ترین تأثیر را روی سلامتی سالمندان می باشد.
سالمند، باسواد پایین، جنسیت مؤنث، افرادی که با زبان اقلیت صحبت می کنند، یا افراد با معلولیت های جسمی و ارتباطی دسترسی مشکل به مراقبت های بهداشتی، آسیب جاده ها و امکانات ناکافی بهداشتی درمانی و ظرفیت ناکافی برای پاسخ به تقاضای بیشتر در مواقع اضطراری ممکن است بیماری های زمینه ای را تشدید کند.
بحران می تواند در هر زمان و مکانی و اغلب اوقات بدون هشدار رخ دهد؛ بنابراین برنامه آمادگی قبلی و کمک به افرادی که دارای انواع ناتوانیهای فیزیکی، بینایی، شنوایی و ذهنی هستند در هنگام بروز بحران و کاهش عواقب ناشی از آن سودمند می باشد. برنامه ریزی خاص قبل از حادثه بر پیشگیری و یا کاهش اثرات حین بحران در افراد سالمند و حفظ کیفیت زندگی در آنها تمرکز دارد.
آماده نمودن سالمندان در رابطه با چگونگی برخورد منطقی و مقابله با بلایای طبیعی
- وسایل ضروری خود را در محلی مناسب و قابل دسترس قرار دهد.
- تمرینات لازم را جهت استفاده از راه های خروجی ساختمان به صورت عادی و اضطراری انجام دهد.
- وسایل کمک کننده حرکتی از قبیل عصا همواره در محل امن و قابل دسترس باشد تا در صورت نیاز مورد استفاده قرار گیرد.
- لوازم منزل به طریقی قرار گیرند که در هنگام خروج فرد سالمند از منزل موجب مسدود شدن راه های خروجی نگردد.
- صورت امکان نسبت به تهیه یک دستگاه صندلی چرخدار سبک جهت خروج فردی پیش بینی گردد.
- مشخصات کامل فرد سالمند همراه با نوع بیماری و داروی مصرفی او در کارتی درج و در محلی قابل روئیت قرار گیرد.
- هنگام حمل و جا به جا کردن فرد سالمند نکات ایمنی کاملا رعایت گردد.
- چنانچه فرد سالمند با سایر اعضای خانواده خود زندگی می کند لازم است آموزشهای لازم جهت مراقبت از سالمند به اعضای خانواده نیز انتقال یابد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ مراقبت از سالمندان در خانه و جامعه
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)