ثبت جهانی طرح استحصال بیوگاز و تولید برق در لندفیل زباله شهر مشهد
ثبت جهانی طرح استحصال بیوگاز و تولید برق در لندفیل زباله شهر مشهد
ثبت جهانی طرح استحصال بیوگاز و تولید برق در لندفیل زباله شهر مشهد
در مراسم اختتاميه اولين همايش بين المللي مديريت پسماند اعلام شدثبت جهاني طرح استحصال بيوگاز و توليد برق در لندفيل زباله شهر مشهد
نماينده يونسکو: بايد مردم را از وضعيت بحراني محيط زيست آگاه کنيم طرح استحصال بيوگاز و توليد برق در لندفيل زباله شهر مشهد در قالب مکانيزم توسعه پاک ثبت جهاني شد. ثبت بين المللي اين طرح که در راستاي استفاده از مزاياي فروش اعتبار کربن اين پروژه صورت پذيرفت بيش از ۳ سال به طول انجاميد.
مهندس نجفي، مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداري مشهد، به همکاري هاي انجام شده با سازمان انرژي هاي نو ايران (سانا) طي ۶ سال گذشته اشاره کرد و گفت: اين طرح در سال ۸۹ و با ظرفيت توليد ۶۰۰ کيلووات ساعت برق آغاز شد و هم اکنون در سازمان ملل به ثبت رسيد.بايد مردم را آگاه کنيم همچنين در اين مراسم، دکتر سعيدآبادي، دبيرکل کميسيون ملي يونسکو در ايران از اهميت زياد توجه به محيط زيست سخن گفت و تشريح کرد: در شرايط کنوني شاهد ۴ روند انبوه شدن تقاضاي توليد و مصرف، متنوع شدن منافع ذي نفعان، تجاري شدن خدمات و بين المللي شدن موضوعات مختلف هستيم که مي تواند مشکلاتي را براي زندگي بشر در پي داشته باشد. وي همچنين به جنگ ميان انسان و طبيعت در شرايط فعلي اشاره و توسعه پايدار مبتني بر حفظ محيط زيست را راه حل برون رفت از آن معرفي کرد.
دبيرکل کميسيون ملي يونسکو در ايران توسعه پايدار شامل توجه به ۳ مولفه رشد و توسعه اقتصادي، توجه به محيط زيست و رويکرد مناسب با طبيعت و همچنين توجه به چارچوب هاي فرهنگي و ارزشي جوامع عنوان کرد و افزود: پيشنهادهاي يونسکو در اين زمينه آگاه کردن مردم از شرايط بحراني محيط زيست، فرهنگ سازي و معرفي نتايج مثبت توجه به اين موضوع، تفکر نقادانه و مشارکت همگاني است.دکتر سعيدآبادي اظهار داشت: استفاده از اخلاق و دين براي فرهنگ سازي در جوامع مختلف بسيار موثر و کاربردي خواهد بود.
آماده همکاري با شهرداري هاي سراسر کشور هستيم در ادامه مهندس يوسف آرمودلي، مديرعامل سازمان انرژي هاي نو ايران (سانا) به آمادگي براي همکاري با شهرداري هاي کشور براي ارائه خدمات مشاوره اي و تسهيلات مالي اشاره کرد و افزود: با هماهنگي وزارت کشور ۸۰۰ ميليارد تومان به توسعه زباله سوزها و مديريت پسماند تخصيص داده شده و ۱۰ ميليارد تومان نيز براي اعطاي وام به شهرداري ها تا سقف يک ميليارد تومان در نظر گرفته شده است. مهندس آرمودلي ادامه داد: در حال حاضر از ۱۵ هزار نيروگاه فعال دنيا ۶۷ درصد آن ها زباله سوز است. به گفته وي بسياري از شهرهاي ايران نياز به سيستم هاي زباله سوز دارد و در اين ميان شهرهاي شمالي که امکان دفن زباله در آن ها وجود ندارد، در اولويت است.در سخنراني پاياني اين مراسم، دکتر بمانيان دبير علمي همايش، بيانيه اي را که در ۱۰ بند و با تأکيد بر حمايت از کار و سرمايه ايراني تنظيم شده بود قرائت کرد.
از مهم ترين نکات در اين بيانيه مي توان به لزوم به کارگيري و ارتقاي دانش و فناوري مديريت پسماند، تسريع در اجراي مواد قانون مديريت پسماند و آيين نامه اجرايي آن، ايجاد رشته هاي دانشگاهي و دوره هاي ضمن خدمت براي افزايش سطح آگاهي مديران و برنامه ريزي براي تأمين اعتبارات و تسهيل در تخصيص آن اشاره کرد.در پايان اين مراسم ضمن رونمايي از تمبر يادمان نيروگاه توليد برق از زباله مشهد، به برگزيدگان همايش جوايزي به رسم يادبود اهدا شد.
خراسان رضوي – مورخ دوشنبه 1391/02/04
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)