تعیین و رتبه بندی شاخص های بیمارستان تاب آور در برابر تغییرات اقلیمی
تعیین و رتبه بندی شاخص های بیمارستان تاب آور در برابر تغییرات اقلیمی
فرمت: Word تعداد صفحات: 31
فهرست:
- چکیده
- مقدمه
- روش کار
- یافته ها
- بحث و نتیجه گیری
- منابع
Introduction: The rapid pace of climate change and impact on the future of the earth, as well as adverse effects of climate change on the environment, economy and health, has made necessary attention to climate change. The World Health Organization estimates that the burden of disease caused by climate change will increase dramatically. The continuity of hospital services It is possible through resilient strategies, While the effect of climate change has increased. This study was conducted with the aim of Determining and ranking of hospital resilient indicators against climate change
Methods: In this research used a library study and review of relevant studies and deep interview method. The data is analyzed by the Two-way ANOVA (Friedman’s analysis) method using by SPSS17 software.
Results: Finally extracted 21 research and study from valid world citation databases and analyzed carefully. 9 domain and 89 indicators that reflect the resilience of the hospital to climate change were identified and ranked.
Conclusion: The use and implementation of indicators derived from this study can provide guides for the continuity of hospital services in emergencies and the consequences of climate change. Prioritizing these indicators to health managers and policy makers allows they prioritize the appropriate allocation of resources and credits for reach hospitals to an acceptable level of resilience against the effects of climate change.
چکیده:
مقدمه: سرعت زیاد تغییرات آب و هوایی و اثرات مخرب و گسترده آن بر آینده کره زمین و همچنین تأثیرات سوء آن بر محیط زیست، اقتصاد و سلامت، توجه به پدیده های آب و هوایی را مهم و ضروری ساخته است. سازمان جهانی بهداشت (WHO) تخمین می زند که بار بیماریهای ناشی از تغییرات آب و هوایی به طور چشمگیری افزایش یابد. تداوم خدمات بیمارستانی در شرایطی که اثرات ناشی از تغییرات اقلیمی با روند رو به گسترشی روبرو می باشند، از طریق اتخاذ استراتژی تاب آوری و پایدار سازی بیمارستان امکان پذیر خواهد بود. این مطالعه با هدف تعیین و رتبه بندی شاخص های بیمارستان تاب آور در برابر تغییرات اقلیمی صورت پذیرفته است.
روش کار: در این پژوهش از بررسی کتابخانه ای و مرور مطالعات مرتبط و روش مصاحبه عمیق با خبرگان استفاده گردیده و داده های حاصل نیز با روش آماری آزمون تحلیل واریانس دو طرفه (Friedman) و با کمک نرم افزار SPSS17 تحلیل گردید.
یافته ها: در مجموع تعداد 21 تحقیق و مطالعه از پایگاه های استنادی معتبر دنیا، استخراج و مورد بررسی دقیق قرار گرفت. در نهایت تعداد 9 حیطة و 89 شاخص که مبین تاب آوری بیمارستان در برابر تغییرات اقلیمی می باشند، شناسایی و رتبه بندی گردید.
نتیجه گیری: بکارگیری و پیاده سازی شاخص های حاصل از این مطالعه می تواند زمینه های استمرار ارائه خدمات بیمارستانی در شرایط اضطراری و پیامدهای تغییرات اقلیمی را فراهم نماید. اولویت بندی شاخص های مذکور به مدیران و سیاست گزاران در حوزه سلامت این امکان را می دهد تا بتوانند اولویت تخصیص مناسب منابع و اعتبارات با هدف دستیابی هر چه سریع تر بیمارستان ها به سطح قابل قبولی از تاب آوری در برابر پیامدهای تغییرات اقلیمی را معین نمایند.
مقدمه:
سرعت زیاد تغییرات آب و هوایی و اثرات مخرب و گسترده آن بر آینده کرة زمین و همچنین تأثیرات سوء آن بر محیط زیست، اقتصاد و سلامت، توجه به پدیده های آب و هوایی را مهم و ضروری ساخته است(1). یکی از اثرات مهم تغییرات اقلیمی، تأثیر بر سلامت انسانهاست. سلامت انسان در طولانی مدت وابسته به ثبات و پایداری مستمر و عملکرد صحیح محیط زیست و بیوسفر می باشد. سیستم آب و هوایی جهان بخش یکپارجه ای از فرآیندهای پیچیده و حمایت کننده از زندگی انسانهاست که در حال حاضر تحت فشار فزایندة ناشی از افزایش جمعیت انسان و فعالیت های اقتصادی در دنیاست(2).
در حال حاضر یک توافق علمی قوی و جهانی وجود دارد که معتقد است اگر روند فعلی افزایش دمای کره زمین ادامه یابد، شاهد تغییرات شدید آب و هوایی و پیامدهای منفی آن همچون موج گرما، سیل، طوفان و خشکسالی خواهیم بود. اثرات و تبعات تغییرات اقلیمی می تواند منجر به کمبود شدید منابع آب و غذا، انقراض گونه های گیاهی و حیوانی و از بین رفتن سکونت گاه های انسانی گردد. شواهد علمی نشان می دهد که برخی از وقایع مرتبط با آب و هوا همچون افزایش دما، تغییر در الگوی بارش ها و افزایش سطح آب دریا در قرن اخیر گسترده تر شده و با افزایش چشمگیری روبرو خواهد شد(3).
برخی مطالعات نشان داده است که تغییرات آب و هوایی علاوه بر اثرات زیست محیطی، بصورت مستقیم و غیر مستقیم سلامت انسان را تحت تأثیر خود قرار می دهد. ارزیابی ها و مطالعات انجام شده نشان داده است که تغییرات اقلیمی می توانند به طرق مختلفی همچون تأثیرات گرما بر سلامت انسان با ایجاد موج گرما، ایجاد سرمای شدید و زمستانهای بسیار سرد که راههای دسترسی به مناطق و منابع انرژی را مختل می نمایند، افزایش موارد سیل و آسیب های جانی و بهداشتی ناشی از آن، افزایش سوء تغذیه در نواحی متأثر از خشکسالی، تغییر الگوی بیماری های منتقله از آبو غذا، تغییر در پراکندگی و الگوی توزیع بیماریهای عفونی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری، گسترش بیماری های قلبی – عروقی و کلیوی، افزایش موارد بیماریهای منتقله از آب در جمعیت هایی که از استانداردهای پائین بهداشتی و تصفیه آب برخورداند و همچنین افزایش موارد ابتلاء به بیماریهای تنفسی و آلرژیک بدلیل افزایش غلظت آلاینده های موجود در سطح زمین، سلامت انسان را به خطر بیاندازد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ بررسی اثرات سلامتی مهاجرت ناشی از تغییرات اقلیم
⇐ اثر عملکرد زیست محیطی و افشای مسئولیت اجتماعی شرکت بر عملکرد مالی با رویکرد مدیریت بحران
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)