تصفیه پساب با بازیافت سی دی
تصفیه پساب با بازیافت سی دی
تصفیه پساب با بازیافت سی دی
یک گروه تحقیقاتی با رشد نانو میلههای اکسید روی بر سطح سیدیها موفق شدند از آنها برای تصفیه آب استفاده کنند که این کار هم هزینه تصفیه آب را کاهش داده و هم مسیر برای معدوم کردن سیدیهای قدیمی را ایجاد میکند.
به نقل ازستاد نانو، سیدیها در دهه نود میلادی پا به عرصه ظهور گذاشتند، علاقهمندان موسیقی و فیلم در سراسر جهان از این سیدیها برای ذخیرهسازی فیلم یا موسیقی استفاده میکردند. با ظهور رسانههای جدید، فناوری سیدی قدیمی شده و اکنون بسیاری از علاقهمندان در سراسر جهان با حجم زیادی از این ادوات در منزل روبرو هستند؛ سیدیهایی که قدیمی شده و کاربرد چندانی ندارد. اخیرا پژوهشگران تایوانی ایدهای مطرح کردند که با استفاده از آن میتوان از این سیدیهای قدیمی مجددا استفاده کرد. این گروه تحقیقاتی نشان دادند که از این سیدیها میتوان برای تصفیه پسابها استفاده کرد. نتایج این پژوهش در نشست سالانه انجمن اپتیک OSA ارائه شده است.
دینگ پینگ سای از دانشگاه ملی تایوان میگوید: سیدیهای نوری بسیار ارزان و قابل دسترس هستند؛ آنها را در هر کجایی میتوان پیدا کرد. هر سال بالغ بر 20 میلیارد سیدی در سراسر جهان تولید میشود. استفاده از سیدیهای قدیمی برای تصفیه آب ایده بسیار خوبی است، به طوری که میتواند هزینه دور ریز این ادوات را کاهش دهد.
سای و همکارانش از دانشگاه ملی تایوان و آزمایشگاه ملی تحقیقات کاربردی از سطح بسیار بزرگ سیدیها به عنوان بستری برای رشد نانومیلههای اکسید روی استفاده کردند. اکسید روی یک ماده بسیار ارزان قیمت است، این ماده نیمههادی میتواند به عنوان فتوکاتالیست برای شکستن مولکولهای آلی مورد استفاده قرار گیرد. این ماده در اثر تابش نور فرابنفش میتواند آلایندههای موجود در پسابها را از بین ببرد.
بیشتر کارهای انجام شده روی این ماده برای زدودن ترکیبات آلی بوده است، این اولین باری است که محققان از سیدی برای رشد این نانوساختارها استفاده میکنند، زیرا سیدی دارای دوام بالا در برابر چرخش است. در این سیستم تصفیه، آب وارد این ساختار در حال چرخش میشود، از میان آن عبور میکند در حالی که ذرات آلاینده در حین تماس با نانوساختارها از بین میروند.
سیستمی که این گروه تایوانی ارائه کرده است، تقریبا یک فوت مکعب حجم دارد (هر فوت برابر 30.45 سانتیمتر است). این سیستم علاوه بر نانوساختارهای اکسید روی، از یک منبع اشعه فرابنفش نیز بهرهمند است، همچنین یک سیستم گردش مجدد آب نیز برای آن در نظر گرفته شده است که آب را مجددا برای تصفیه بیشتر و بهتر وارد این نانوساختارها میکند.
این گروه تحقیقاتی از این سیستم جدید برای تصفیه آب حاوی رنگ متیل اورانج استفاده کردند، این ماده یک ترکیب آلی است که برای تعیین سرعت واکنشهای فتوکاتالیستی استفاده میشود.
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)