تجزیه و تحلیل حوادث شهروندی و علل مرتبط با آن در یک شرکت توزیع برق
تجزیه و تحلیل حوادث شهروندی و علل مرتبط با آن در یک شرکت توزیع برق
فرمت: Word تعداد صفحات: 10
فایل این بخش ترجمه شده مقاله زیر است:
Kalte HO, Hosseini AH, Arabzadeh S, Najafi H, Dehghan N, Akbarzadeh A, Keshavarz S, Karchani M. Analysis of electrical accidents and the related causes involving citizens who are served by the Western of Tehran. Electronic physician. 2014 Apr;6(2):820.
مقدمه
سوختگی های برق بخش قابل ملاحظه ای از حوادث منجر به مرگ را به خود اختصاص داده است. کشور ما ایران نیز از این امر مستثنی نبوده و هر ساله عده ای از مشترکین برق بنا به نقص های فنی و تجهیزاتی، استفاده های غیرمجاز مصرف کنندگان و غیره، دچار صدمات ناشی از برق می شوند. هدف از این پژوهش آن است که ضمن انعکاس تلفات، نتایج حاصله از این بررسی راه گشایی در راستای برنامه ریزی های منطقه ای برای حفظ جان شهروندان باشد بدین منظور، با توجه به اینکه اطلاعاتی در مورد حوادث شهروندی در اثر خطوط انتقال برق در کشور وجود ندارد، لذا اقدام به بررسی علل اصلی حوادث ناشی از برق برای شهروندان در منطقه تحت نظارت شرکت توزیع برق غرب استان تهران در طی 5 سال اخیر (از سال 2005 الی نیمه اول 2009) و پیشگیری از تبعات آن اعم از آسیب جزئی تا مرگ نموده ایم.
روش تحقیق: این مطالعه از نوع توصیفی بوده که به بررسی حوادث شهروندی رخ داده برای مشترکین در مناطق تحت پوشش شرکت توزیع برق غرب استان تهران پرداخته شده است. بدین منظور گزارش های حوادث شهروندی ثبت شده در منطقه تحت پوشش شامل ساوجبلاغ، شهریار، شرق کرج، شهر قدس، جنوب کرج، غرب کرج، ملارد و مهرشهر در طی سال های 2005 الی نیمه اول سال 2009 جمع آوری و مورد آنالیز قرار گرفت. حوادث شهروندی با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرا گرفت.
یافته ها: در بین مناطق 8 گانه، بیشترین حوادث در منطقه ملارد (14 حادثه) با رتبه اول و منطقه شهر قدس (6 حادثه) با رتبه دوم در دورۀ 5 ساله رخ داده است. در بررسی علت حادثه، 37% علت حوادث ناشی از قرار گیری و ساخت و ساز غیر مجاز منازل مسکونی در منطقه حریم خطوط فشار متوسط و فشار ضعیف بوده است. یافته ها نشان می دهند که بیشترین میران وقوع حوادث در سال 2008 و نیمه اول سال 2009 می باشد. بررسی پیامدهای حاصلۀ ناشی از حوادث رخداده، حاکی از 11 مورد مرگ در اثر برق گرفتگی می باشد و بیشتر قربانیان حوادث را مردان تشکیل می دهند. در بررسی زمان وقوع حادثه، آمار و ارقام حاکی از بیشترین میزان وقوع حوادث در نیمه سوم ماه می باشد.
نتیجه گیری: نتایج بررسی علل حوادث، بر فرهنگ سازی ایمنی در مناطق مختلف جامعه مورد مطالعه و دیگر جوامع به خصوص کارکنان درگیر در مشاغل مرتبط با برق، کارکنان ساختمانی، کودکان مدرسه ای و غیره جهت کاهش در وقوع حوادث و ایجاد زندگی سالم تأکید می کند.
- مقدمه
1.1. زمینه
در بسیاری از کشورها حوادث شغلی مشکلات فراوانی برای سلامت افراد شاغل در حرفه های مختلف به وجود آورده است. در سال 1998میلادی، آمار و ارقام در کشور فرانسه گویای 1.35 میلیون حادثه شغلی (از میان 14.5میلیون کارگر شاغل) و رشد 3% حوادث نسبت به سال 1997 میلادی بود. 52% از این حوادث باعث ایجاد جراحت و صدمه به کارگران شد (2و1) که مشکلات اجتماعی و اقتصادی، ناتوانی و از دست رفتن زمان کاری، صرف هزینه و مراقبت های بهداشتی نیز از دیگر عواقب حوادث این سال در کشور فرانسه بود (7-3). بنابر گزارش سازمان بين المللي كار سالانه در دنيا بيش از 15 ميليون حادثه ناشي از كار رخ ميدهد و درحدود يک ميليون نفر در سال در اثر سوانح شغلي جان خود را از دست مي دهند(8). میانگین نرخ وقوع حوادث شغلی مرگبار در جهان 14 حادثه به ازای 100000 هزار کارگر و مطابق آمار اتحادیه اروپا 5.89 حادثه به ازای 100000 کارگر(9) و مطابق آمار وارقام آمریکا 3.2 به ازای 100000 کارگر گزارش شده است(10). این در حالی است که نرخ وقوع جراحات و صدمات در کشور ایران مطابق آمار اداره کار 43% حوادث می باشد(11). مطابق آمارهای منتشر شده توسط تأمین اجتماعی در کشور ایران در سال 2003 در اثر وقوع 14114 حادثه در کارگاه های تحت پوشش 268 نفر فوت کرده اند(12). بر این اساس مطالعه ای با عنوان اپیدمیولوژی حوادث شغلی در سمنان بین سالهای 81 تا 85 انجام شد که میزان وقوع حوادث در حین انجام دادن کار 3.8 در 100000 کارگر گزارش شده است (13).
در این میان سوختگی های برق بخش قابل ملاحظه ای از حوادث منجر به مرگ را به خود اختصاص داده است. 42 درصد از حوادث منتهی به مرگ در اثر تماس با خطوط هوایی برق گزارش شده است. صنعت ساختمان سازی در حدود 42 درصد از کل مرگ و میرهای ناشی از برق گرفتگی شغلی را بین سالهای 1992 الی 2002 به خود اختصاص داده است (14). کشور ایران نیز از این امر مستثنی نبوده و هر ساله عدهای از مشترکین برق بنا به نقص های فنی و تجهیزاتی و استفاده های غیر مجاز مصرف کنندگان و غیره دچار صدمات ناشی از برق می شوند. در همین راستا در جهت بررسی علل اصلی حوادث ناشی از برق برای شهروندان در منطقه تحت نظارت شرکت توزیع برق غرب استان تهران و پیشگیری از تبعات آن اعم از آسیب جزئی تا مرگ، اقدام به تجزیه و تحلیل حوادث شهروندی 5 ساله اخیر (از سال 2005 الی 2009) نموده ایم، تا ضمن انعکاس تلفات، نتایج حاصله از این بررسی راه گشایی در راستای برنامه ریزی های منطقه ای برای حفظ جان شهروندان باشد.
این مطلب بروزرسانی شد و نمونه دیگر فایل ورد «تجزیه و تحلیل حوادث شهروندی» با موضوعات زیر پیوست شد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ مدل ها و تکنیک های تجزیه و تحلیل حوادث
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)