تأثیر فیتوکمیکالهای موجود در میوه و سبزی بر روی سلامتی و نقش محرکهای پس از برداشت
تأثیر فیتوکمیکالهای موجود در میوه و سبزی بر روی سلامتی و نقش محرکهای پس از برداشت
فیتوکمیکال چیست؟ فیتوکمیکال ها مواد شیمیایی غیرمغذی گیاهی هستند که نقش محافظت کننده دارند و مانع از بیماری می شوند.
ماهیت فیتوکمیکال ها: فیتوکمیکالها بر اساس ساختار شیمیایی و عملکرد فیزیولوژی گروه بندی شده اندو شامل: کاروتنوئیدها، ترکیبات فنولی، گلوکوزینولیت ها، ساپونین ها، سولفیدها، فیتوسترول ها، فیتواستروژن ها، منوترپن ها و آنزیم های بازدارنده می باشند.
فیزیولوژی تغذیه ای فیتوکمیکال ها: فیتوکمیکال ها به عنوان آنتی اکسیدان در بهبود سلامت انسان موثر است و فشار خون و قند خون تحت تاثیر مواد موثره آن قرار می گیرند.
دلایل مصرف میوه و سبزیجات در بیماریهای مزمن: میوه و سبزیجات به واسطه دارا بودن بیشترین پتانسیل در حفاظت از بیماری سرطان و بیماری های قلب و عروق و به علت دارا بودن طیف زیادی از فیتوکمیکال ها شناخته شده اند.
مطالعات انجام شده: مطالعات نشان می دهد که مصرف زیاد سبزیجات و میوه به خصوص مصرف مداوم آن بروز سرطان را کاهش و ارزیابی جدید به وضوح کاهش سرطان ریه را در اثر مصرف نشان داده است. (Rosaceae) و میوه (Brassicaceae) دو گونه گیاهی سبزیجات
اثرات محرک های پس از برداشت روی فیتوکمیکال ها
کاربرد محرک های پس از برداشت می تواند در متابولیسم ثانویه گیاهان تغییر بیاندازد. رفتارهای محرک ها محتوای مواد شیمیایی گیاهی را افزایش می دهد و شامل محرک های فیزیکی و شیمیایی می باشد.
محرک های فیزیکی شامل:
دما: دمای انبار (یا نگهداری) اثر واضح روی فیتوکمیکال دارد. برای مثال محتوای بتاکاروتن در گوجه فرنگی ها افزایشی در طی نگهداری دیده شد و این افزایش بیشتر در دماهای بالاتراز 25ْ سانتی گراد می باشد.
ترکیب گازهای دگرگون شده: در نتیجه تجزیه PH بالا موجب افزایش CO2 در توت فرنگی ها تجمع اسیدهای آلی افزایش می یابد. در میوه انار نیز کاهش سطوح آنتوسیانین با مشاهده می گردد که مربوط به کاهش فعالیت فنیل آلانین CO2 بالا رفتن آمونیا-لیاز می باشد.
اشعه گاما و ماوراء بنفش: بیوسنتز ترکیبات فنولی تحت تاثیر اشعه گاما و ماوراء بنفش موجب افزایش فعالیت فنیل آلانین آمونیا – لیاز می گردد. این افزایش فعالیت موجب بالا رفتن بیوسنتز ترکیبات فنولی مانند فلاون ها در مرکبات – آنتوسیانین ها در هلوو رسوراترول در انگورمی شود.
محرک های شیمیایی شامل:
متیل جاسمونات و اسید سالیسیلیک: کاربرد متیل جاسمونات پس از برداشت افزایشی در محتوای آنتوسیانین و فعالیت آنتی اکسیدانی (فنولیک و اسید آسکوربیک) در سیب – انبه و موز مشاهده شد.
اتیلن: کاربرد اتیلن محتوای ساپونین و ترپن را تحت تاثیر قرار می دهد.رفتار اتیلن در هویج باعث افزایش ترپن می شود ولی یک طعم تلخی را بوجود می آورد. سنتز لیکوپن در گوجه با حضور اتیلن در میوه های نگهداری شده افزایش می یابد.
نتیجه: میوه های تازه و سبزیجات به طور طبیعی سرشار از فیتوکمیکال هستند. ترکیبات شیمیایی یافت شده به خاطر پتانسیل آنها در جهت جلوگیری از بیماریهای قلب و عروق و سرطان شناسایی شدند. میوه و سبزیجات همچنین از نظر مواد معدنی، ویتامین ها، فیبرها و مقدار کمی چربی اشباع شده غنی می باشند.
برای دیدن لینک دانلود در سایت ثبت نام و اکانت خود را ویژه کنید ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
هر گونه سوالی در رابطه با تأثیر فیتوکمیکالهای موجود در میوه و سبزی بر روی سلامتی و نقش محرکهای پس از برداشت داشتید در نظرات ثبت کنید تا بررسی شود.
https://acgih.ir/wp-content/uploads/2012/12/آموزش-کامل-اصول-تغذیه.jpg300600Sirvan Sheikhihttps://acgih.ir/wp-content/uploads/2019/12/lego.pngSirvan Sheikhi2013-05-11 00:40:012020-04-11 18:28:11تأثیر فیتوکمیکالهای موجود در میوه و سبزی بر روی سلامتی و نقش محرکهای پس از برداشت
0پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟ خیالتان راحت باشد :)
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)