بیماری های شغلی در صنایع چوب و درودگری
بیماری های شغلی در صنایع چوب و درودگری
بیماری های شغلی در صنایع چوب و درودگری
فرمت: pdf تعداد صفحات: 7
بیماری های ناشی از جابجایی دستی الوار و تجهیزات
جابجایی دستی باعث ایجاد بیش از یک سوم از آسیب های محل کار می شود. این آسیب ها شامل اختلالات اسکلتی – عضلانی مربوط به کار (WMSD) مانند درد و اختلالات اندام فوقانی و تحتانی و صدمات کشیدگی مکرر (RSI) از انواع مختلف است. جابجایی دستی، طیف گسترده ای از کارها را شامل می شود: بلند کردن، پایین آوردن، فشار دادن، کشیدن و حمل. جابجایی قطعات و ماشین آلات بزرگ در صنعت چوب و درودگری امری عادی است و اگر هر یک از این کارها به طور مناسب انجام نشود، خطر آسیب دیدگی وجود دارد. بسیاری از آسیب ها، مانند کشیدگی عضلات و کمر درد، ناشی از بالا بردن بارهای بیش از حد سنگین و یا جابجایی بار در وضعیت بد بدنی است. بلند کردن و حمل نادرست اجسام سنگین و حجیم، عامل اصلی رگ به رگ شدن، کشیدگی عضلات و آسیب های وارد شده به گردن، کمر و شانه است. این آسیب ها می توانند عملکرد افراد را تا آخر عمر تحت تأثیر قرار دهد. رگ به رگ شدن و کشیدگی عضلات، متداول ترین نوع آسیب ناشی از کار است. اختلالات اسکلتی-عضلانی می توانند به علت انجام حرکات تکراری و حالات نامناسب بدن در حین کار ایجاد شوند. کارفرمایان با درک عوامل منجر به آسیب، ملزم به ارزیابی زمینه های به وجود آورنده اختلالات اسکلتی – عضلانی هستند و باید به موارد زیر توجه کند:
- به اندازه، شکل و وزن جسمی که توسط کارگر بلند می شود، توجه کنند.
- تحلیل حرکت کارگر هنگام بلند کردن جسم (توجه به میزان خم شدن کارگران و سختی بلند کردن جسم و حرکت دادن آن).
- مدت زمانی که طول می کشد کارگر وظیفه خود را انجام دهد.
- هر چند وقت یکبار کارگر ملزم به انجام این کار است.
علائم و نشانه های اختلالات عصبی- عضلانی عبارتند از:
- درد
- سوزن سوزن شدن یا بی حسی
- کوفتگی یا از دست دادن دامنه حرکتی
- ایجاد مشکل در حرکت قسمت خاصی از بدن
- کارگران باید علائم و نشانه های اولیه را به سرپرست، مدیر، کارشناس کمک های اولیه یا مسئول HSE گزارش دهند.
- کارفرمایان باید سیستمی برای ثبت سوابق دقیق علائم و نشانه های اختلالات در کارگران داشته باشند.
- با اقدامات احتیاطی معقول به عنوان مثال با استفاده از بالابرهای دستی و برقی و یا نوار نقاله، می توان از بسیاری از این آسیب ها جلوگیری کرد. با این وجود، در صورتی که جابجایی دستی بار اجتناب ناپذیر باشد، کارفرمایان باید خطرات ناشی از این کار را بررسی کرده و اقدامات بهداشتی و ایمنی منطقی را برای جلوگیری از صدمه در نظر بگیرند.
نکات ایمنی
- از بلند کردن و حمل دستی یا تلاش برای جابجایی اشیاء سنگین خودداری کرده و از تجهیزات مکانیکی مانند جرثقیل و بالابر استفاده کنید.
- هنگام انجام کارهایی مانند تخلیه چوب از کامیون که نیاز به جابجایی مداوم چوب و تکرار یک عمل را دارد، هر چند وقت یکبار دست از کار بکشید و کشش و خستگی عضلات خود را رفع کنید.
- در صورت امکان، برای تقسیم بار با همکارتان صحبت کنید و کار حمل چوب ها را با هم انجام دهید.
تکنیک بلند کردن ایمن اجسام
هنگامی که لازم است چیزی را با دست بلند کنید، از روش زیر برای بلند کردن ایمن استفاده کنید:
- پاها را برای تعادل مناسب به اندازه عرض شانه باز کنید. د زانوها را خم کنید تا تحمل سنگینی بار بر روی عضلات قوی تر پاها باشد.
- هنگام حمل بار، بین دو دست از نظر نیرو، تعادل برقرار کنید.
- فاصله جسمی که حمل می کنید را از بدنتان، به حداقل برسانید. جسم را تا حد ممکن نزدیک بدن و بین زانوها و شانه ها نگه دارید.
- فقط از انگشتان خود برای حمل اشیاء استفاده نکنید و کل دست خود را درگیر حمل بار کنید.
- عمل بلند کردن اجسام را به آرامی انجام دهید.
- در هنگام حمل اشیاء، در صورت نیاز به چرخش در حین حرکت، از چرخاندن کمر خودداری کنید و عمل چرخش را با کمک پاها انجام دهید.
- برای دسترسی به بخش ها و سطوح بالایی، از نردبان یا چهارپایه استفاده کنید.
- با ایجاد وقفه های کوتاه بین کار، انجام حرکات کششی و حمل ترکیبی وسایل سنگین و سبک از خستگی و آسیب دیدن خود جلوگیری کنید.
- با رعایت دقیق « آئین نامه بهداشتی حمل دستی بار» مصوب معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا «آیین نامه حفاظتی حمل دستی بار» مصوب شورای عالی حفاظت فنی، وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی، از صدمات ناشی از بلند کردن اجسام جلوگیری کنید.
بیماری های ناشی از آلودگی صوتی
با استفاده از برخی یا همه روش های ساده و کاربردی که در زیر بحث می شود، می توان سطح آلودگی صوتی را کاهش داد. این روش ها بر روی سه روش اساسی برای کنترل سر و صدا متمرکز هستند: کنترل منبع سر و صدا، کنترل مسیر سر و صدا و حفاظت از شنوایی. کنترل منبع سر و صدا که معمولا از کنترل های مهندسی تشکیل شده اند، موثرترین حفاظت را ایجاد می کنند، زیرا در واقع میزان صدای تولید شده در محل کار را کاهش می دهند. به همین دلیل بهتر است ابتدا گزینه های کنترل منبع را اجرا کنید، قبل از اینکه به سراغ کنترل مسیرها بروید و در آخر از دستگاه های محافظ شنوایی استفاده شود.
راه حل های ممکن:
کنترل منبع آلودگی صوتی
کنترل منبع با تجزیه و تحلیل دقیق هر قطعه از تجهیزات تولید سر و صدا آغاز می شود. شما باید سعی کنید تمام منابع تولید صدای تجهیزات و همچنین راههای انتقال صدا (که اغلب از طریق تشدید یا لرزش تقویت شده) را شناسایی کنید. سپس باید تلاش شود تا صدای ایجاد شده از بین رفته یا راه های تشدید صدا کاهش یابد. منابع تولید کننده صدا معمولا شامل موتورها، چرخ دنده ها، تسمه ها و قرقره ها، نقاط تماس تیغه ها با چوب و سایر قطعات متحرک هستند. قطعات تشدید کننده صدا معمولا شامل قابها، پایه ها و محفظه های تجهیزات هستند.
نکات کلیدی برای کاهش آلودگی صوتی:
- موتورها و کلیه قطعات متحرک را در بهترین شرایط از نظر عملکرد قرار دهید. نگهداری شامل روغن کاری و تمیز کردن، تعویض قطعات فرسوده، حفظ تنش مناسب تسمه و گشتاور پیچ و مهره و متعادل کردن قرقره ها، تیغه ها و سایر قطعات چرخان است.
- سرعت عملکرد تجهیزات با در نظر گرفتن کیفیت و کمیت مطلوب محصول کاهش دهید.
- در صورت امکان تجهیزات را از ساختمانهای چوبی یا اسکلت فلزی به داخل سازه های سنگی، سیمانی یا آجری انتقال دهید.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ وسایل حفاظت فردی در صنایع چوب و درودگری
⇐ ایمنی برق در صنایع چوب و درودگری
⇐ حوادث شغلی در کارگاه های صنایع چوب و درودگری
⇐ آشنایی با ابزارها و ماشین آلات اصلی کارگاه های صنایع چوب و درودگری
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)