بومی سازی طراحی و پیاده سازی نرم افزار سیستم مجوز کار با رویکرد HSE و اقتصادی
بومی سازی طراحی و پیاده سازی نرم افزار سیستم مجوز کار با رویکرد HSE و اقتصادی
بومی سازی طراحی و پیاده سازی نرم افزار سیستم مجوز کار با رویکرد HSE و اقتصادی
فرمت: PDF تعداد صفحات: 9
محمد صبري پور، مجتبی شفاهی
1- شرکت بهره برداری و تعمیراتی مپنا (O&M)، نیروگاه
۲- شرکت بهره برداری و تعمیراتی مپنا (O&M)، نیروگاه B.O.O عسلویه
فهرست:
- چکیده
- مقدمه
- سیستم صدور مجوز کار (P.T.W)
- مشخصات نرم افزار پرمیت
- مقایسه سیستم نرم افزاری نسبت به سیستم کاغذی
- منابع
چکیده
مطالعات انجام شده در صنایع مختلف نشان می دهد که یک سوم حوادث رخ داده مربوط به فعالیت هایی است که در هنگام تعمیرات صورت می گیرد و جهت انجام هرگونه عملیات تعمیر و نگهداری نیاز به صدور مجوز کار (Permit To Work) می باشد . این سیستم با یک رویکرد نظام مند به دنبال حذف و کاهش خطرات ناشی از فعالیت های مختلف کاری با چک کردن شرایط ایمنی عملیات و برطرف کردن پتانسیل های حادثه می باشد. با توجه به اینکه سیستم مجوز کار یا Permit To Work یک سیستم مستند کنترل عملیات در اکثر صنایع می باشد، برای اجرایی کردن آن بصورت کاغذی، زمان زیادی از وقت کارکنان تلف می شود و همچنین مقادیر زیادی کاغذ مصرف می شد . در ضمن جستجو و گزارشگیری از پرمیت ها مشکل و وقت گیر بود. لذا نیروگاه B.O.O عسلویه از اوایل سال ۱۳۹۰ بر آن شد تا نرم افزار تحت شبکه سیستم Permit to Work را نیز خریده و راه اندازی کند که نیاز به صرف هزینه زیاد (۱۴۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال فقط هزینه خرید و راه اندازی نرم افزار) بود و تازه مطابق با شرایط نیروگاه B.O.O عسلویه نبود. لذا کمیته فنی نیروگاه با همکاری واحد IT اقدام به طراحی و راه اندازی نرم افزار Permit تحت شبکه متناسب با شرایط و دستورالعمل صدور مجوز کار داخلی با کمترین هزینه کرد.
واژه های کلیدی: PTW، پرمیت های مکمل، سنجش و آنالیز گاز، ایزولاسیون، LO/TO
مقدمه
حصول اطمینان از برقراری الزامات یک سیستم جامع بهداشت، ایمنی و محیط زیست نیازمند استقرار زیر سیستم های متعددی در محیط کار است. یکی از مهم ترین این زیر سیستم ها، سیستم مجوز های کاری (Permit To Work) است که اصطلاحا به آن PTW گفته می شود. این سیستم در صنایع مختلف با توجه به چارت سازمانی و مسئولیت افراد در صدور مجوزهای کار به روشهای مختلف اجرا می شود. ولی همه آنها از اصولی که در راهنمای مجوز کار سازمان OGP آمده است پیروی می کنند. ولی با توجه به اینکه تعداد برگه های مجوز کار زیاد است و برای بایگانی و فایل کردن آنها و همچنین جستجو و گزارش گیری از آن مشکلات عدیده ای چون تلف شدن وقت پرسنل برای اخذ پرمیت، مصرف زیاد کاغذ و … وجود داشت، کمیته فنی نیروگاه B.O.O عسلویه جهت رفع این مشکلات تصمیم به خرید و اجرای نرم افزار پرمیت گرفت ولی پس از ارائه کنفرانس در خصوص نرم افزارهای موجود توسط شرکت های مختلف و استعلام بهای این نرم افزارها، به علت آن که این نرم افزارها متناسب با سازمانهای دیگر طراحی شده بودند و همچنین از لحاظ ریالی هزینه زیادی داشتند (بطور متوسط سالیانه ۱۱۸۴۸ برگ کاغذ A4 بعلاوه ۳۵۰۰ نفر ساعت وقت پرسنل کارشناس در جلسات پرمیت روزانه)، مدیریت نیروگاه و کمیته فنی نهایتا تصمیم گرفتند که نیروگاه خود این نرم افزار را متناسب با شرایط و دستورالعمل صدور مجوز کار نوشته و اجرا نماید. هزینه صرف شده جهت طراحی و اجرای نرم افزار اعم از وسایل و تجهیزات خریداری شده ، زمان صرف شده و آموزش کاربران جمعا حدود ۳۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال محاسبه شد در حالیکه قیمت نرم افزار مشابه طبق استعلام بعمل آمده ۱۴۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال بود.
عصر حاضر عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات است. فناوری اطلاعات به عنوان یک پدیده، جزء لاینفک زندگی امروزین شده است. دسترسی سریع، صحیح و بهنگام از اطلاعات باعث گردیده است که سیستم های دهه های گذشته صحنه را ترک کرده و جای خود را به روشها و پدیده های جدیدی چون فناوری اطلاعات بسپارند. فناوری اطلاعات در سیستم های نگهداری و تعمیرات (نت) نیز از جایگاه ویژه ای برخوردار گشته و کاربردهای متنوعی یافته است. کنترل اتوماتیک یکی از کاربردهای فناوری اطلاعات است.
تعمیرات از راه دور، تعمیرات مجازی و آموزش مجازی از کاربردهای دیگری می باشند که از پرتو فناوری اطلاعات نشات می گیرند. نیروگاه B.O.O عسلویه نیز به حمدالله از این قاعده مستثنی نبوده و تاکنون همگام با فناوری اطلاعات حرکت کرده و خود را با پیشرفت تکنولوژی تطبیق داده است. یکی از دستاوردهای این نیروگاه در استفاده از فناوری اطلاعات، مکانیزاسیون نمودن سیستم پرمیت به صورت کاملا Paperless با تاکید بر رعایت HSE بوده است که توسط واحد فناوری اطلاعات و همکاری گروههای مهندسی، بهره برداری و تعمیرات در قالب یک نرم افزار طراحی شد که پس از سه ماه کار مداوم بر روی این طرح با موفقیت تولید، نصب و اجرا گردید.
در این مقاله ابتدا به تشریح فرایند صدور مجوز کار در نیروگاه B.O.O عسلویه و نرم افزار Permit تحت شبکه و همچنین مزایا و معایب آنها و روش کار با آن خواهیم پرداخت. سپس مروری بر مقایسه اجرای سیستم پرمیت بصورت کاغذی و سیستم پرمیت نرم افزاری از لحاظ هزینه ریالی، صرفه جویی در وقت، جستجو و گزارشگیری دقیق از وضعیت پرمیت ها خواهیم داشت.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)