بهبود HSE رانندگان لیفتراک با کاربرد موثر متدولوژی DMAIC
بهبود HSE رانندگان لیفتراک با کاربرد موثر متدولوژی DMAIC
Lift truck HSE in accordance with DMAIC applied methodology
تهیه و تنظیم: سودابه شرفی، علی نظام خواه احدی، کوروش ایوب پور
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 7
فهرست:
- چکیده
- کلیات
- مرحله تعریف
- مرحله اندازه گیری و تحلیل
- مرحله بهبود
- روش انجام کار
- نتایج
- منابع و ماخذ
چکیده: حمل و جابجایی بارها و محموله های سنگین، در بحث های لجستیک و پشتیبانی تولید از اهمیت زیادی برخوردار است. از این رو تجهيز لیفتراک در صنعت کاربرد زیادی دارد.
از طرفی حوادث و ضایعاتی که لیفتراک ها، به وجود آورده یا می آورند نیز بسیار زیاد است، لذا آموزش و کسب مهارت در رانندگی لیفتراک اهمیت ویژه ای در واحد لجستیک را دارا می باشد بر اساس آمارهای منتشره از سوی سازمان NIOSH سالیانه 100 نفر در ایالات متحده در اثر برخورد با لیفتراک جان خود را از دست می دهند و حدود 20000 نفر دچار صدمات جدی می شوند. از مهمترین عوامل بروز حادثه فعالیت ناایمن می باشد و از شاخص ترین فعالیت های نا ایمن عدم رعایت مقررات ایمنی در رانندگی و حمل و نقل می باشد. اكثر فعالیت های فرآیند لجستیک و پشتیبانی تولید در شرکت ایران خودرو با استفاده از لیفتراک صورت می گیرد که طبق آمار جمع آوری شده اكثر حوادث و ضایعات در واحد لجستیک شرکت مربوط به رانندگی لیفتراک است.
«چرخه بهبود موثر » از مرحله تعريف تا کنترل در چرخه DMAIC شکل می گیرد. استقرار متدولوژي شش سیگما در فرآیندهای لجستیکی شرکت ایران خودرو با تعریف پروژه هاي مختلف شکل گرفت در این راستا پروژه کاهش حوادث و ضایعات رانندگان لیفتراک با تشكيل تيم عملياتي و کارشناسي با استفاده از متد DMAIC دارای روش کار خلاقانه و موثری پدیدار گشت. در این مقاله نحوه تعریف پروژه، نحوه استقرار و میزان تاثیر شایان DMAIC در بهبود شاخص های HSE لجستیک (رانندگی لیفتراک) بصورت کاربردي و خلاقانه بیان گردیده است.
کلمات کلیدی: DMAIC، لجستیک، HSE ليفتراک
کلیات:
سرعت، ایمنی و کیفیت رسیدن به شاخص های عملکرد و اصلاح فرایندها در دنیای رقابتی امروز بستگی با شناخت از اهداف و استراتژی سازمان در تشخیص و بکارگیری روش های بهبود دارد. زمانی که تصمیم به اصلاح یک فرآیند گرفته می شود باید بهترین روش را برای اجرای آن اتخاذ نمود به همین منظور باید بهترین نوع تیم انتخاب شود که این تیم می بایست متشکل از صاحب فرایند ،کارشناسان فرایند مربوطه و اعضا عملیاتی باشد که می توان آنرا تیم عملیاتی فرایند نام نهاد.
مراحل فازهای تعریف تا کنترل در متدولوژی 6 سیگما در چرخه DMAIC شکل می گیرد، این چرخه را می توان «چرخه بهبود موثر» در 6 سیگما دانست که با توجه به 1- صدای سیاست اهداف کاری . 2- صدای فرآیند 3 – ندای مشتری پدیدار می گردد.
چرخه DMIAIC
لذا با نظر به سیاست های کلان شرکت ایران خودرو در جهت افزایش سطح ایمنی و کاهش هزینه ها در کلیه فرایندها از لجستیک تامین قطعات تا آخرین مراحل فرایند تولید و بررسی های تخصصی در تحقق موارد مذکور صورت پذیرفت. در خصوص ارتقا ایمنی فرایند لجستیک که بر اساس متدولوژی DMAIC صورت یافت و نتایج ارزشمند آن را به تفصیل بیان می کنیم.
مرحله تعریف:
برای تعریف شفاف مسئله، از منشور پروژه که شامل اطلاعات کلی و ضروری تعریف هر پروژه است استفاده می شود که در این فرمت، عنوان، محدوده، پس زمینه تعریف پروژه، اهداف پروژه و شاخص های اندازه گیری پروژه و همچنین نفرات تیم پروژه معرفی می گردند.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ ایمنی در جابجایی بار با لیفتراک PPT
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)