بررسی حوادث ناشی از دستکاری و عدم رعایت حریم مجاز خطوط انتقال و توزیع نیروی برق
بررسی حوادث ناشی از دستکاری و عدم رعایت حریم مجاز خطوط انتقال و توزیع نیروی برق در پروژه های ساختمانی
بررسی حوادث ناشی از دستکاری و عدم رعایت حریم مجاز خطوط انتقال و توزیع نیروی برق در پروژه های ساختمانی
فرمت: WORD تعداد صفحات: 5
1.مجید عباسی 2.علی اکبر یزدانی 3.محسن کارچانی
1. شرکت توزیع نیروی برق استان البرز، استان البرز
2. کارشناس برق، کارشناس مسئول ایمنی شرکت توزیع نیروی برق استان البرز
3. دکترای تخصصی مهندسی بهداشت حرفه ای، مشاور ایمنی شرکت توزیع نیروی برق استان البرز
چکیده
الکتریسیته پنجمین عامل مرگ و میرهای شغلی محسوب می گردد. مستندات آماری، حاکی از آن است که حوادث شغلی ناشی از الکتریسیته درصد بالایی از کل حوادث شغلی را تشکیل نمی دهد، اما به دلیل شدت جراحات وارده که در بسیاری از موارد منجر به مرگ حادثه دیده می شود، مورد توجه می باشند. هدف مطالعه حاضر بررسی علل برق گرفتگی کارگران ساختمانی در اثر عدم رعایت حریم شبکه های برق شرکت توزیع برق غرب استان تهران و ارائه راهکارهای کنترلی آن می باشد. بدین منظور سوابق حوادث شهروندی مناطق 9 گانه شرکت توزیع جمع آوری و مورد از کل 66 حادثه شغلی ثبت شده، 47 درصد حوادث منجر به بستری در بیمارستان و 6.1 درصد منجر به مرگ گردیده اند. 47 درصد حوادث در گروه با تحصیلات زیر دیپلم و 37.9 درصد در گروه با تحصیلات دیپلم رخ داده است.
25.8 درصد حوادث در گروه شغلی با 1 تا 5 سال سابقه کار واقع شده که مقایسه تعداد حوادث بین شاغلین رسمی و پیمانکار بیانگر وقوع 66.7 درصد حوادث سال 1388، در گروه پیمانکاری می باشد. دست، صورت، پا و سر به ترتیب بیشترین اعضاء آسیب دیده بوده و ماهیت آسیب ها به ترتیب فراوانی شامل سوختگی با برق (40.9 درصد)، شکستگی (28.8 درصد)، بریدگی و جراحت و مرگ ارزیابی گردیده است. خطاهای انسانی و عدم استفاده از تجهیزات حفاظت فردی، نقص سرپرستی و تجهیزاتی و عدم اجرای دستورالعمل های فنی و ایمنی مهمترین علل رخداد حوادث بوده و اقداماتی نظیر آموزش فنی و ایمنی قبل از ورود به کار و در حین کار، افزایش بازدیدهای ایمنی، ثبت و گزارش دهی شبه حوادث، به روز رسانی تغییرات انجام شده در روی شبکه و … از اقدامات موثر در کنترل حوادث ارزیابی گردید.
کلمات کلیدی: الکتریسیته، برق گرفتگی، ساختمان سازی، حوادث شهروندی
1- مقدمه
الکتریسیته بخش جدایی ناپذیر از زندگی جامعه مدرن می باشد. شرکت توزیع برق عهده دار رسانیدن برق درب منازل از طریق سیم کشی در سطح شهر می باشد. در کارگاه های ساختمانی به دلیل مجاور بودن یا در حریم شبکه برق واقع شدن و انشعاب غیر مجاز، کارگران آن در معرض برق گرفتگی قرار دارند.
از این رو مطالعه حاضر علل برق گرفتگی کارگران ساختمانی در اثر عدم رعایت حریم شبکه های برق شرکت توزیع برق غرب استان تهران و ارائه راهکارهای کنترلی آن جهت کاهش این حوادث در صنعت ساختمان سازی انجام شده است.
2- مواد و روش ها
آمار مربوطه ذکر شده در این مقاله مربوط به برق گرفتگی ناشی از تماس کارگران ساختمانی با شبکه های برق شرکت توزیع نیروی برق غرب استان تهران خارج از ساختمان ها بوده است.
در این مطالعه به بررسی توصیفی حوادث برق گرفتگی رخ داده در شاغلین کارگاه های ساختمانی در حیطه استحفاضی شرکت توزیع نیروی برق غرب استان تهران و استان البرز ناشی از عدم رعایت حریم شبکه توزیع برق با هدف شناسایی علل بروز حوادث در این گروه شغلی پرداخته شده است. شایان ذکر است که آمار ذکر شده مربوط به تماس با شبکه های برقدار خارج ساختمان ها که در حیطه برق رسانی شرکت توزیع برق می باشد، است. و برق گرفتگی داخلی ساختمان ها (بعد از کنتور) به این شرکت ارتباط پیدا نمی کند. بدین منظور حوادث شغلی ثبت شده در مناطق 9 گانه ی تحت پوشش شرکت توزیع نیروی برق غرب استان تهران شامل مناطق ساوجبلاغ، شرق کرج، غرب کرج، مهر شهر، ملارد، جنوب کرج، شهر قدس، شهریار، نظرآباد و حوادث ثبت شده شهروندی در بخش ساختمان سازی در حریم شبکه توزیع سطح شهری این مناطق در طی سال های 1384 الی 1390 جمع آوری و مورد آنالیز قرار گرفته است، همچنین صورت جلسات کمیته های ایمنی مرتبط با بررسی حوادث شدید جهت تعیین علل حوادث رخداده مورد بررسی قرار گرفته است.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ بررسی حوادث ناشی از کار در صنعت
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)