بحران آلودگی هوا و شرایط اضطراری آن
بحران آلودگی هوا و شرایط اضطراری آن
بحران آلودگی هوا و شرایط اضطراری آن
گردآورندگان: مهندس زینب نظرنیا و زهرا مزارعی
فرمت: ppt تعداد صفحات: 79
بحران چیست؟
بحران پیشامدی است که به صورت ناگهانی و گاهی فزاینده رخ میدهد و به وضعیتی خطرناک و ناپایدار برای فرد، گروه یا جامعه میانجامد. بحران باعث به وجود آمدن شرایطی میشود که برای برطرف کردن آن نیاز به اقدامات اساسی و فوقالعاده است.
بحرانها بر حسب نوع و شدت متفاوتند.
بحران یک فشارزایی بزرگ و ویژه است که باعث درهم شکسته شدن انگارههای متعارف و واکنشهای گسترده میشود و آسیبها، تهدیدها، خطرها و نیازهای تازهای به وجود میآورد.
ویژگی بحران
- معمولاً غیرقابل پیشبینی است (یعنی نمیتوان پیشبینی کرد که کی و در کجا اتفاق میافتد)
- معمولاً غیرمنتظره نیست.
- بیشتر یک وضعیت اضطراری و آنی است تا یک حالت ماندگار.
- پویا و متغیر است.
انواع بحران
- بحران شخصی
- بحران اجتماعی
- بحران اقتصادی
- بحران سیاسی
- بحران بینالمللی
- بحران زیست محیطی
مدیریت بحران
فرایند پیشبینی و پیشگیری از وقوع بحران، برخورد و مداخله در بحران و سالمسازی بعد از وقوع بحران را مدیریت بحران گویند. به عبارت دیگر علمی کاربردی است که به وسیله مشاهده سیستماتیک بحرانها و تجزیه و تحلیل آنها در جستجوی یافتن ابزاری است که به وسیله آنها بتوان از بروز بحرانها، پیشگیری نمود یا در صورت بروز بحران، برای کاهش اثرات آن، امدادرسانی سریع و بهبودی اوضاع اقدام نمود.
مراحل مدیریت بحران
از يك ديدگاه مدیریت بحران از 4 مرحله اصلی تشکیل شده است که عبارت است از:
- مرحله پیشگیری
- مرحله آمادگی
- مرحله مقابله
- مرحله بازسازی و بازتوانی
1- مرحله پیشگیری: مجموعه اقداماتی است که با هدف وقوع حوادث و یا کاهش آثار زیانبار آن، سطح خطر پذیری جامعه را ارزیابی نموده و با مطالعات و اقدامات لازم سطح آن را تا حد قابل قبول کاهش دهد.
2- مرحله آمادگی: مجموعه اقداماتی است که توانایی جامعه را در انجام مراحل مختلف مدیریت بحران افزایش می دهد که شامل جمع آوری اطلاعات ،برنامه ریزی ،سازماندهی،ایجاد ساختارهای مدیریتی آموزش،تامین منابع و امکانات، تمرین و مانور است.
3- مرحله مقابله: انجام اقدامات و ارائه خدمات اضطراری به دنبال وقوع بحران است که با هدف نجات جان و مال انسان ها ، تامین رفاه نسبی برای آنها و جلوگیری از گسترش خسارات انجام می شود.
عملیات مقابله شامل: اطلاع رسانی، هشدار، جستجو، نجات و امداد، بهداشت، درمان، تامین امنیت، ترابری، ارتباطات فوریت های پزشکی، تدفین، دفع پسماندها، مهار آتش، کنترل مواد خطرناک، سوخت رسانی، برقراری شریان های حیاتی و سایر خدمات اضطراری ذیربط است.
4- بازسازی و یازتوانی: بازسازی شامل کلیه اقدامات لازم و ضروری پس از وقوع بحران است که برای گذراندن وضعیت عادی به مناطق آسیب دیده با در نظر گرفتن ویژگی های توسعه پایدار، ضوابط ایمنی، مشارکت های مردمی و مسائل فرهنگی ، تاریخی، اجتماعی منطقه انجام می گیرد.
بازتوانی نیز شامل مجموعه اقداماتی است که جهت بازگرداندن شرایط جسمی، روحی و روانی و اجتماعی آسیب دیدگان به حالت طبیعی به انجام می رسد.
ادامه مطالب زیر را با دانلود فایل پاورپوینت مشاهده کنید.
-
مثال هایی از چند بحران
-
حوادث تاریخی آلودگی هوا
-
منابع آلودگی هوا
-
تقسیم بندی آلاینده ها
-
شاخص سنجش کیفیت هوا
-
اثرات زیست محیطی آلودگی هوا
-
اثرات جوی آلودگی هوا
-
بحران آلودگی شهر تهران
-
اقدامات لازم در هنگام بروز بحران
-
اقدامات پیش از وقوع حادثه آلودگی خطرناک هوا
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ دانلود کتاب آلودگی هوا و سلامت انسان
⇐ آلودگی هوا و کنترل آن ( روش ها و وسایل نمونه برداری از هوا )
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)