بازیافت آلومینیوم
بازیافت آلومینیوم
بازیافت آلومینیوم
امروزه با پيشرفت علم و فناوري امكان بازيافت پسماندها به هر شكلي فراهم است؛ البته بهتر است توجه كنيم كه ظروف و ضايعات آلومينيوم به هر شكلي كه باشند قابل بازيافت هستند.بنابراين فويل آلومينيومي و قوطيهاي نوشابه و كنسرو و بشقاب و چارچوب پنجرهها و حتي تراشههاي آلومينيوم در كارگاهها و حلقههاي آلومينيومي دربازكنها را ميتوان جمعآوري و بازيافت كرد. براي حفظ بهداشت محل نگهداري قوطيهاي مصرف شده و بازيافت صحيحتر و بهداشتيتر ميتوان آنها را شست و در جايي معين جمعآوري كرد. براي بازيافت قوطيهاي آلومينيومي ابتدا آنها را ذوب ميكنند، سپس فلز مذاب را به محض سرد شدن زير فشار ميگذارند و به ورق تبديل ميكنند و سرانجام اين ورقهها را دوباره به شكل قوطي در ميآورند.
آلومينيوم بازيافتي نهتنها در ساخت قوطيهاي جديد كه در ساخت مواد مختلف آلومينيومي ازجمله مواد ساختماني به كار ميرود و قابل استفاده مجدد است.
از بازيافت 500 گرم آلومينيوم قوطيهاي نوشابه ميتوان انرژي كافي براي روشنايي يك لامپ 100 واتي به مدت4 ساعت يا انرژي لازم براي روشنايي يك تلويزيون به مدت 5/3 ساعت را تامين كرد. براساس اطلاعات به دست آمده، بازيافت يك قوطي آلومينيومي در مقايسه با توليد همان قوطي از مواد خام اوليه باعث كاهش آلودگي به ميزان 97 درصد و كاهش آلودگي هوا به ميزان 95 درصد ميشود. بازيافت دو قوطي آلومينيومي موجب صرفهجويي در انرژي به اندازه نيم ليتر بنزين است. به همين سبب است كه آلومينيوم استفاده شده داراي ارزش قراضهاي زيادي است. ساخت قطعات آلومينيومي از آلومينيوم بازيافتي هم موجب صرفهجويي در انرژي و هم موجب صرفهجويي در هزينههاست.
وقتي اين آمار شگفتانگيز را ميشنويم كه مثلا بطري پلاستيكي نوشابه 450 سال و بطري شيشهاي 500 سال در طبيعت باقي ميماند، چطور دلمان ميآيد حتي يك بار به هر دليلي اقدام به رهاسازي اين پسماندها در طبيعت كنيم و از طبيعت بخواهيم براي يك لحظه سهلانگاري ما سالهاي طولاني وجود اين ذرات و پسماندهاي انسانها را تحمل كند؟ آن هم در زماني كه امكان بازيافت اين مواد براحتي فراهم شده است. بهتر است به عنوان يكي از حافظان زمين، هرگز اقدام به رهاسازي پسماندها در طبيعت نكنيم.
حتما بخوانید:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.