ایمنی کار در سازه های فولادی و بتنی
ایمنی کار در سازه های فولادی و بتنی
ایمنی کار در سازه های فولادی و بتنی
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 112
فهرست:
بخش اول: سازه های فولادی
- مقدمه
- مدیریت ایمنی و بهداشت در سازه های فولادی
- پیش برنامه ریزی پروژه
- برنامه نصب ویژه کارگاه
- مونتاژ سازه فولادی
- بالا کشیدن
- پوشیدن
- کار در ارتفاع
- ابزارها
- آموزش
- ایمنی در جوشکاری
بخش دوم: سازه های بتنی
- مقدمه
- قالب بندی
- شرح مختصر از صنعت بتن آماده
- ایمنی سیمان
- کلیات ایمنی و بهداشت در بتن ریزی
- ایمنی در آرماتوربندی
- ضمائم
- منابع
مقدمه
هدف از این بخش ارائه مطالبی است که در یک عملیات نصب ایمن در سازه های فولادی مطرح هستند که سعی شده مهمترین نکات ایمنی در آن گنجانده شود. یکی از مهمترین جنبه های نصب ایمن مؤلفه های یک سازه پل زدن مناسبی است که در جای خود قرار گرفته باشد. پل زدن جزئی از سیستم نصب سازه فولادی است که مؤلفه ها را در برابر حرکت افقی در جریان نصب و نیز سایر نیروهای وارده محکم می کند.
در این قسمت مهمترین خطراتی که در جریان نصب سازه های فولادی در محیط کارگاه حضور دارند مورد بررسی قرار گرفته اند. پیش برنامه ریزی و گسترش برنامه ویژه نصب که خطرات را شناسایی می کنند از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند. اجرا و پیاده سازی سیستم ها و روش های تعریف شده در برنامه های فوق به حذف خطرات در کل پروسه کارگاه منجر خواهد شد.
مدیریت ایمنی و بهداشت در سازه های فولادی
برنامه مدیریت ایمنی و بهداشت
همانطور که میدانید هدف یک سیستم مدیریت ایمنی شناسائی، ارزیابی و کنترل خطرات در محیط کار است. برای آنکه یک برنامه ایمنی مؤثر واقع شود می بایست موارد زیر در نظر گرفته شود:
- آنالیز خطرات در سطح کارگاه
- تعهد مدیریت و خط مشی شرکت
- آموزش کارگران
- برنامه بازدید منظم
- برنامه پاسخ در مواقع اضطراری (emergency response planning) شامل تدابیر لازم برای حمل فرد آسیب دیده یا کارگران از کارگاه
- ارزیابی حوادث (incident investigation)
- مدیریت برنامه (program administration)
قبل از آغاز کار، کلیه کارگران می بایست در مرور انجام بهترین روش های کار در پروژه ی سازه ی فولادی حضور داشته باشند. مرور بر اسناد می بایست مورد پذیرش باشد.
جلسات هفتگی ایمنی می بایست پیرامون مباحث گفتگو شده و مواردی که بر ایمنی نصب سازه تاثیر می گذارد برگزار و نتایج آن به پیمانکاران اصلی نیز ابلاغ گردد (مثل شرایط نامساعد جوی چون باد شدید، شرایط کارگاه و دسترسی به کارگاه)
آشنایی با کارگاه (worker site orientation)
قبل از آغاز کار هر کارگر می بایست در آشنائی کارگاه حضور پیدا کرده و با موارد زیر آشنا شود:
- قوانین و مقررات کارگاه
- برنامه و روش نصب سازه
- تجهیزات مورد استفاده در کار
- ارزیابی خطر
- محیط کار و اقدامات اضطراری (شامل برنامه نجات rescue plan)
- محیط های کاری در نزدیکی تجهیزات حفاظت فردی
کارگران می بایست از تجهیزات حفاظت فردی (personal protective equipment) در زمانی که در معرض خطر قرار دارند استفاده کنند. کلیه تجهیزات می بایست مطابق استاندارد باشند. تجهیزات اضافی دیگر در صورت نیاز برای کارهای مختلف تامین شود.
حمل دستی بار
حمل دستی بار توسط کارگران می بایست کاهش پیدا کند. در جایی که امکان پذیر است تجهیزات مناسب برای بلند کردن، هل دادن، حمل و انتقال بارهای نامناسب و سنگین مورد استفاده قرار گیرد.
تغییرات و اصلاحات در برنامه کار ایمن
اطمینان حاصل کنید برنامه ایمنی برای محیط های کار دائمی شامل شرایط و فعالیت های عمومی مرتبط با محیط کار میتواند در محیطهای کاری موقت با ویژگی ها و فعالیت های بخصوص کارگاه اصلاح گردد. اطمینان حاصل کنید اصلاحات برنامه توسط افرادی واجد صلاحیت انجام گرفته باشد. اصلاحات می بایست مستند سازی و سپس مکاتبه شوند و برای کل افراد کارگاه در دسترس باشد.
نگهداری محیط
کلیه تجهیزات را انبار کنید، از قبیل پیچ ها، صفحه هایی فولادی، تکیه گاه غیر سازه ای و آشغال در ظروف مناسب و بدور از محیطی که می توانند موجب بروز خطرات افتادن گردند. پیچ و مهره های رها شده بر روی فولاد یا زمین به حال خود رها نکنید. پاکسازی منظم را بطور مرتب انجام دهید. شلنگ ها را از محل پر رفت و آمد با پله ها عبور ندهید. به جای آن برای حذف خطر آن را آویزان کنید.
پیش برنامه ریزی پروژه
پیش برنامه ریزی می بایست طرح سازه را بعلاوه کاربرد سیستم های حفاظتی مختلف در نظر داشته باشد. پیش برنامه ریزی پروژه مسئولیت:
- مدیر پروژه
- مهندس طراح
- پیمانکار اصلی
- تولید کننده
- نصاب
مسئولیت مدیر پروژه مدیر پروژه
مدیر پروژه نقش کلیدی در مسئولیت ایمنی کارگر و عموم افراد بر عهده دارد. مسئولیت در این که کلیه سازمانها یا شرکت های دخیل در پروژه نسبت به مسئولیت های ایمنی خود عمل می کنند.
مسئولیت مهندس طراح
مهندس طراح مسئول:
- اطمینان از اینکه طراحی و استحکام سازه ای سازگار با کاربری مورد نظر باشد و اینکه سازه بطور ایمنی نصب شده باشد.
- پایه (فوندانسیون) حمایت کننده سازه
- در نظر گرفتن ایمنی هر دو گروه کارگران و عموم افراد
- در نظر گرفتن شرایط جوی و خاک کارگاه
- اطمینان حاصل کند که حداقل ۴ نقطه پیچ مهار در هر ستون اصلی سازه قرار داشته باشد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا (مبحث 12 مقررات ملی ساختمان)
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)