قوانین و مقررات عمومی ايمنی و حفاظت شغلی
قوانین و مقررات عمومی ايمنی و حفاظت شغلی
قوانین و مقررات عمومی ايمنی و حفاظت شغلی
فرمت: PPT تعداد صفحات: 31
- آشنایی با سیستم و سلسله مراتب قانونی
- قوانین، مقررات و استانداردهای ایمنی و بهداشت جمهوری اسلامی ایران
- قوانین، مقررات و استانداردهای ایمنی (مرتبط با وزارت کار)
- قوانین، مقررات و استانداردهای بهداشت (مرتبط با وزارت بهداشت)
- قوانین، مقررات و استانداردهای ایمنی و بهداشت بین المللی
- قوانین، مقررات و استانداردهای ایمنی و بهداشت ایالات متحده
آشنایی با سیستم ها:
سیستم: مجموعه ای از اجزاء را گویند که برای رسیدن به یک هدف مشترک (مثلاً برطرف کردن یک نیاز) گرد هم آمده اند. هر یک از اجزاء سیستم را در اصطلاح زیر سیستم می گویند که هر زیر سیستم خود می تواند از بخش های کوچکتری نیز تشکیل شود.
مقررات، آیین نامه ها، نظام نامه law ،regulations ،rules:
آییننامه/نظام نامه به مقرراتی گفته میشود که مقامات صلاحیت دار (مانند وزیر و شهردار) وضع و در معرض اجرا میگذارند. خواه هدف آن تسهیل اجرا و تشریح قانونی از قوانین موضوعه باشد؛ خواه در مواردی باشد که اساساً قانونی وضع نشده است.
- تفاوت اساسی قانون و آییننامه در مراجع تصویب کننده آنها است؛ به طوریکه قانون از مجاری مجالس تصویب میگردد، ولی آییننامه توسط سازمانهای دولتی مصوب میگردد؛
- ابطال آییننامههای مغایر با قانون با دیوان عدالت اداری است.
دستورالعمل ها، دستور کار، روش استاندارد، ضوابط، بخشنامه، شیوه نامه (codes of practices ،work methods ،standards):
به دستوراتی گفته می شود که رؤسای دستگاه ها خطاب به همکاران قلمرو مأموریت خود، در مقام تفسیر و بیان شیوه اجرای قوانین و آیین نامه ها و یا به منظور حسن اجراء و تنظیم امور داخلی صادر می نمایند. به عبارت دیگر، مقرراتی که شرح می دهد فرآیندهای اختصاصی دقیقاً با چه شرایط و ویژگی هایی انجام شوند.
قوانین حفاظت فنی و بهداشت کار:
مبحث اول: کلیات
ماده ۸۵ – برای صیانت نیروی انسانی و منابع مادی کشور رعایت دستورالعمل هایی که از طریق شورای عالی حفاظت فنی (جهت تأمین حفاظت فنی) و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (جهت جلوگیری از بیماری حرفهای و تأمین بهداشت کار و کارگر و محیط کار) تدوین میشود، برای کلیه کارگاهها، کارفرمایان، کارگران و کارآموزان الزامی است.
تبصره: کارگاههای خانوادگی نیز مشمول مقررات این فصل بوده و مکلف به رعایت اصول فنی و بهداشت کار میباشند.
ماده ۸۷ – اشخاص حقیقی و حقوقی که بخواهند کارگاه جدیدی احداث نمایند و یا کارگاههای موجود را توسعه دهند، مکلف هستند بدواً برنامه کار و نقشههای ساختمانی و طرح های مورد نظر را از لحاظ پیشبینی در امر حفاظت فنی و بهداشت کار، برای اظهار نظر و تأیید به وزارت کار و اموراجتماعی ارسال دارند. وزارت کار و امور اجتماعی موظف است نظرات خود را ظرف مدت یک ماه اعلام نماید. بهرهبرداری از کارگاههای مزبور منوطبه رعایت مقررات حفاظتی و بهداشتی خواهد بود.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)